گزارش هفتگی کیان منتشر شد

مواجهه ناهمگون دولت با صنایع داخلی

  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • 2 پسندیدن

بورسان: در گزارش شماره ۱۸۵ بررسی هفتگی بازارهای مالی گروه کیان به ارزیابی تحولات صنایع داخلی و صادراتی در آستانه انتشار عملکرد فصل بهار شرکت‌ها پرداخته شده است.

پورتفولیوی غیربورسی جذاب وصندوق، ستون اصلی بازدهی شرکت در میان‌مدت

سبد سرمایه‌گذاری وصندوق، طیف متنوعی از شرکت‌های حاضر در صنایع پتروشیمی، نفتی و زنجیره فولاد را شامل می‌شود. جم، پلی‌پروپیلن جم و مسجد سلیمان، شاخص‌ترین سرمایه‌‎گذاری‌های کنترلی وصندوق در صنعت پتروشیمی هستند. در صنعت فولاد، صبا فولاد خلیج فارس و فولاد اکسین با درخشش در سال‌های اخیر، به سودآوری وصندوق تنوع بخشیده‌اند. جم تا پیش از آغاز سال مالی 1401، مهم‌ترین و سودآورترین شرکت سرمایه‌پذیر شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی بود. اما رشد قیمت جهانی حامل‌های انرژی و به طور خاص نفتا، سود پتروشیمی جم - که از کوره‌های الفینی خوراک مایع بهره می‌برد – را با کاهش روبرو کرد. در مقابل، اعتقاد داریم که صبا فولاد امسال بهترین سال تولید و سودآوری خود را رقم خواهد زد و جای جم را در صدر سودآوری شرکت‌های سرمایه‌پذیر خواهد گرفت. برای میان‌مدت، چشم‌‎انداز تسویه زودهنگام وام ارزی پتروشیمی مسجد سلیمان، مهم‌ترین محرک رشد سودآوری وصندوق خواهد بود. طبق محاسبات ما مسجد سلیمان می‌تواند تا پایان سال 1403 تمام وام ارزی خود را تسویه کرده و تنها در همین سال، سود نقدی معادل 116 میلیون دلار نصیب وصندوق کند. پتانسیل رشد وصندوق را ۱۸ درصد ارزیابی می‌کنیم و سرمایه‌گذاری در آن را به دلیل ماهیت متنوع پورتفولوی آن، کم‌ریسک‌تر از هر کدام از شرکت‌های سرمایه‌پذیر می‌دانیم.

سیاست‌گذاری ناهمگون؛ چشم‌انداز انتشار گزارش‌های متفاوت در فصل بهار

در شرایطی در آستانه انتشار عملکرد فصل بهار شرکت‌ها قرار گرفته‌ایم که صنایع داخلی و صادراتی در این فصل با تحولات چشمگیری روبرو بوده‌اند. تحولات در صنایع صادراتی عمدتاً به مسائل بیرونیِ مربوط به محدودیت عرضه کامودیتی‌ها، اثرات تورمی آن، واکنش بانک‌های مرکزی و البته ترس از رکود و عقب‌نشینی سمت تقاضا مربوط می‌شد. با این همه، طی فصل بهار سطح عمومی قیمت‌های جهانی به قدری خوب بود که شرکت‌های کامودیتی‌محور و صادراتی تمام توان خود را برای رشد تولید و فروش به کار گرفتند و این در گزارش‌های فعالیت ماهانه آنها مشهود بود. تولیدکنندگان روی، سنگ‌آهن و فولاد بیش از سایر صنایع صادراتی تولید کردند و تنها صنعت مس نسبت به بهار سال گذشته با کاهش تولید روبه‌رو شد.

Loading...
عملکرد صنایع مختلف در قیاس با سال گذشته

اما در صنایع داخلی، مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر افت و خیز تولید شرکت‌ها در فصل بهار، به ترتیب سیاست‌های مربوط به تخصیص ارز ترجیحی، قیمت‌گذاری، رشد قابل‌توجه هزینه‌های تولید، تأمین انرژی و البته ورود مستقیم دولت در سیاست‌گذاری تولید بنگاه‌های اقتصادی وابسته بود. با بررسی گزارش‌های ماهانه شرکت‌ها در فصل بهار، انتظار داریم که سودآوری عملیاتی صنایع ماشین الات کشاورزی، روانکار، روغن خوراکی و سیمان و گچ به ترتیب با بیشترین افزایش و صنایع خودرو، شوینده و تایر و تیوب، به ترتیب با بیشترین کاهش نسبت به بهار سال گذشته روبرو شوند.

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر