آخرین اخبار و تصاویر از اعتراضات گسترده مردم اصفهان
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 3 پسندیدن
بورسان : اعتراضات کشاورزان به کم آبی و خشکی زاینده رود که از هفته پیش آغاز شده بود، با پیوستن تعداد زیادی از مردم اصفهان امروز به عنوان یازدهمین روز متوالی با گسترش زیادی ادامه یافت.
از این رو اعلام شد تا ساعاتی دیگر معاون اول رئیس جمهور به طور زنده با مردم اصفهان از شبکه خبر صحبت خواهد کرد. همچنین به گزارش تسنیم، مخبر به وزرای نیرو و جهادکشاورزی دستور داده است در اسرع وقت برای حل مشکل آب حوضه آبریز زایندهرود در هر سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد اقدام کنند.
به گزارش بورسان به نقل از ایسنا، جمعی از کشاورزان استان اصفهان در اعتراض به قطع حقآبه و خشک شدن زایندهرود، از دوشنبه ۱۷ آبان در بستر زایندهرود (در ضلع شمالی پل خواجو) تجمع کردهاند و روز جمعه ۲۱ آبان نیز همزمان با سفر وزیر نیرو به اصفهان، در این تجمع نیز عدهای از مردم اصفهان به همراهی کشاورزان خواستار احیای دائمی این رودخانه شدند. آنها شعارهایی مانند: «زایندهرود جاری، حق مسلم ماست»، «زایندهرود رو پس بدین، به اصفهان نفس بدین»، «حقآبه رو میگیریم، حتی اگر بمیریم» و «تا آب نیاد تو رودخونه، برنمیگردیم تو خونه» سر دادند. با گذشت بیش از یک هفته، این تجمع اعتراضی ادامه دارد. حقآبهداران حوضه زایندهرود، شهرستانهای لنجان، مبارکه، فلاورجان، نجفآباد و اصفهان را شامل میشوند.
با این وضعیتِ آبی، زمینهای کشاورزی شرق اصفهان که کشت غالب آنها گندم، جو و یونجه بوده، به محلی به عنوان منشاء ریزگردها تبدیل شدهاند. به گفته مقامهای خانه کشاورز استان اصفهان، وضعیت زندگی نزدیک به یک میلیون کشاورز ساکن این استان که بیشتر آنها در مناطق شرقی زندگی میکنند، در سالهای اخیر به علت فقدان آب، دچار بحران شده است. در کنار بحران کمآبی، یکی از دلایل مؤثر در خشکی زایندهرود، برخی سوءمدیریتها و برداشتهای غیرمجاز از زایندهرود و بارگذاریهای بیش از اندازه از این رودخانه است که موجب شده این رودخانۀ دائمی در فلات مرکزی ایران به رودخانهای فصلی و مقطعی تبدیل شود. زایندهرود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار میرفت که از کوههای زاگرس مرکزی سرچشمه و در نهایت به تالاب بینالمللی گاوخونی در شرق اصفهان میریخت.
پاسخ دولت به کشاورزان و مردم اصفهان
محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور دقایقی پیش در گفتگو با بخش خبری شبکه خبر ضمن تشکر از صبوری مردم اصفهان از تلاش برای رفع حل مشکل آبی این استان خبر داد.
مخبر با بیان اینکه از بصیرت و وفاداری مردم غیور اصفهانی تشکر میکنیم گفت: اکثر استانهای کشور به دلیل خشکسالی با مشکل آب مواجهند، به طوریکه رئیس جمهور در همین مدت دو بار شورای عالی آب را برگزار کردند.
او در ادامه با بیان اینکه، دولت به جد دنبال حل مشکل است افزود: به وزرای نیرو و کشاورزی دستور دادهام به جد به دنبال حل مشکل استان اصفهان و سه استان دیگری که با کمبود آب مواجهند(یزد، خوزستان و چهارمحال بختیاری) باشد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: از نزدیک وضعیت زاینده رود و مناطق کشاورزی استان را دیده ام و می دانم که شرایط سختی است. جلساتی فردا برگزار خواهد شد و اخبار به مردم گزارش خواهد شد. تلاش می کنیم به هر شکل ممکن مشکل هر ۴ استان حل شود.
در ادامه وزیر نیرو نیز در گفتگو با این بخش خبری از کشاورزان اصفهانی عذرخواهی کرد.
راهکارهای امام جمعه اصفهان برای حل مشکل کشاورزان
اما اعتراضات مردم اصفهان نماز جمعه امروز این شهر را نیز تحت تاثیر قرار داد. سید یوسف طباطبایی نژاد، نماینده ولی فقیه در این استان در خطبه نماز جمعه با اشاره به اعتراضات اخیر گفت: کمک بلاعوض، پرداخت خسارت، تغییر کاربری زمینهای کشاورزی بدون در نظر گرفتن سهم دولت و اولویت استخدام فرزندان کشاورزان ازجمله راهکارهایی است که میتوان اجرایی کرد.
به گفته او، کشاورزان ما راه درآمدی دیگری ندارند و برای رفع این مشکل چارهاندیشی نشده است. مردم اصفهان از اینکه آب نباشد یا کم باشد نگرانند زیرا با نبود آب، نمیتوان کشاورزی کرد.
امام جمعه اصفهان تاکید کرد: من همراه کشاورزان هستم، آنها راهپیمایی کردند که دولتمردان مشکلشان را متوجه شوند. برخی حرفها متعلق به کشاورزان نیست و نباید حرفهای بیپایهای که صحت ندارد به نام کشاورزان تمام شود.
طباطبایی در ادامه با بیان اسنکه وعدههایی که راجع به آب اصفهان داده میشود همچون انتقال آب از بهشتآباد ۱۰ سال و انتقال آب از خلیجفارس۲۰ طول میکشد، گفت: دولت باید جلوی حقخواهی و سهم خواهی اضافه آب را بگیرد، مجموع مصرف آب آشامیدنی اصفهان، ۱۲ مترمکعب بر ثانیه است که ۲ مترمکعب بر ثانیه آن برای یزد میرود، این مقدار آب انتقالی در ثانیه کف رودخانه ما را تر نمیکند.
این خبر به روزرسانی میشود...