در این برنامه سرمایهگذارشو همراه فربد زاوه، کارشناس بازار خودرو به بررسی چشمانداز و چالشهای پیشروی این صنعت پرداخت.
او در ابتدا دلایل کاهش قابل توجه قیمتهای خودروهای خارجی را بازگو کرد و گفت که قیمتها در این بازار متناسب با تغییرات نرخ ارز تغییر نمیکند. ریشه اصلی کاهشهای اخیر در این بازار، نمای آزادسازی واردات خودروهای خارجی در آینده و دولت سیزدهم است. او در این رابطه این نکته را اظهار داشت که ما فرمول دقیق و معینی جهت قیمتگذاری خودروهای خارجی نداریم و این مکانیزم عرضه و تقاضاست که قیمتها را کشف میکند. با توجه به اینکه ما چندین سال است که در سمت عرضه این بازار ورودی نداشتهایم قیمتهای خودروها در این بازار حتی در سطوحی بالاتر از قیمت روز این خودروها در بازار کشورهای دیگر است.
او در ادامه این نکته را بیان داشت که ممنوعیت واردات به هیچ عنوان سبب توسعه و بهبود کیفیت خودروهای داخلی نشده است و پلتفرم خوردوهای داخلی سالها است که ثابت مانده است. او همچنین گفت در صورتی که بخواهیم وارد حوزه صادرات بشویم نیاز است تغییرات بنیادی در روش تولید خودروسازها اعمال شود.
وی در ادامه در توضیح بهم ریختگی بازار خودروهای داخلی، این مطلب را ذکر کرد که هیچ دلالی قدرت اخلال در بازار به این گستردگی را ندارد و مقصر و بازیگر اصلی این بازار که سبب این مشکل شده است، سیاستهای بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و وزارت صنایع است و در این رابطه توضیحاتی را به همراه مثالهایی را ذکر کرد.
وی تاریخچهای مختصر از شروع قیمتگذاری دستوری در این حوزه ارائه کرد و این نکته را افزود که شخص و نهادی که قیمتگذاری میکرده است در این سالها کفایت نداشته است و رویه غلطی را پیش گرفته است. اما خود مفهوم قیمتگذاری در این حوزه در صورتی درست اجرا شود، میتواند برای این بازار مفید باشد.
او در پایان شیوه پیگرفته شده توسط شورای رقابت تحت عنوان یک نهاد فراقوهای را مورد انتقاد قرار داد و گفت که اگر اعضای این شورا که عموما اساتید دانشگاه هستند، قصد اصلاح واقعی مشکلات را دارند، میبایست قوانین بالادستی که سبب ایجاد انحصار در بازار خودرو میشوند را اصلاح کند.