پیشنهاد فیلم و کتاب برای نوروز ۱۴۰۱ توسط ۶ کارشناس بازار سرمایه (بخش دوم)
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 4 پسندیدن
بورسان: تعطیلات نوروز است و فرصت مغتنمی برای دیدن فیلم و مطالعه کتاب. برای دومین روز پیاپی پیشنهاد برخی از کارشناسان اقتصادی و بازار سرمایه را برای شما بازگو میکنیم تا شاید کتاب و فیلم باب میل خود را پیدا کنید.
با ما همراه باشید.
امیرحسین خالقی، اقتصاددانان
کتاب:
پس از جنگ: اقتصاد سیاسی صدور دموکراسی نوشته کریستوفر جی. کوین
در کتاب به این پرسش پرداخته میشود که تحت چه شرایطی مداخله نظامی با هدف سرنگونی رژیمهای سیاسی اقتدارگرا و برقراری دموکراسی موفق عمل میکند. مداخله نظامی در آلمان و ژاپن پس از جنگ جهانی دوم کم و بیش موفق بوده و از سویی دیگر در مواردی نظیر افغانستان، لیبی و عراق یک افتضاح تمام عیار به بار آورده است و همچنین در هاییتی و سومالی هم به نتایج مورد انتظار نینجامیده است. کتاب با مداخله نظامی ایالات متحده در کوبای اواخر قرن نوزدهم آغاز میکند و با استفاده از چارچوبها و مدلهای نظری متعدد تلاش میکند تصویری جامع از ابعاد مختلف ماجرا فراهم آورد.
استاندارد دستوری: بردگی یا تمدن؟ نوشته سیف الدین عموص
نویسنده این کتاب که پیشتر با کتاب «استاندارد بیت کوین» شهرت پیدا کرده است تلاش میکند که از چشماندازی تازه به بررسی سیستم پولی فعلی حاکم بر جهان (پول دولتی) بپردازد. وی در کتاب سه استاندارد پولی یعنی طلا، دستوری و بیت کوین را مقایسه میکند و تلاش میکند ابعاد و پیامدهای مختلف پول دستوری (دولتی) در زندگی انسانها را نشان دهد. نکته جالب این کتاب این ست که با بهره گیری از مفاهیم رایج در حوزه رمزارزها و بیت کوین به شرح استاندارد دستوری پرداخته است به طوریکه گویی به قول خودش میخواهد عملکرد چرتکه را با اصطلاحات رایانه شرح دهد. او پیش بینی میکند که در آینده از بیت کوین به عنوان یک بدیل جدی استاندارد پولی کنونی بیشتر خواهیم شنید.
افسانه دولت کارآفرین نوشته دیدره مککلاسکی و آلبرتو مینیاردی
این کتاب در پاسخ به ادعاهای کتاب مشهور «دولت کارآفرین» نوشته شده است؛ در این کتاب اخیر با نقد رویکرد بازارگرا بر نقش حیاتی دولت در نوآوریهای علمی و تکنولوژیک تاکید و ادعا میشود بسیاری از نوآوریهای امروز حاصل سرمایهگذاری دیروز دولت است. پیشنهاد هم افزایش مداخله دولت برای بهبود عملکرد بخش خصوصی است. اما در کتاب «افسانه دولت کارآفرین» با نقد روششناسی کتاب قبلی و آوردن بسیاری از شواهد تاریخی نشان میدهد که دلیل پیشرفتهای کنونی بشر چیز دیگری است: تحول در سیستمهای اجتماعی و سیاسی و ایدههای غالب که از قرن شانزدهم شروع شد. نوآوری ارزش افزا هم همواره از پایین به بالاست و نسبتی با هدایت دولتی ندارد؛ در واقع بهبودی که امروز میبینیم نه به دلیل مداخله دولت بلکه به رغم وجود آن بوده است.

داریوش روزبهانه، کارشناس ارشد بازار سرمایه
کتاب:
نیروی حال (power of now ) نوشته اکهارت تله
حاصل گفتوگوهای یک رهبر معنوی و دنبالکنندگان او برای اموزش تکنیکهایی با هدف ارامش ذهن، نکته متفاوت کتاب قراردادن مبنای تحلیلها بر یک اسلوب کاملا علمی و قابل دستیابی برای هر انسان و از جدیدترین رویکردهای خلق ارامش و سکون ذهنی است.
یک نفر در وال استریت ( one up on wall street ) نوشته پیتر لینچ
کیمیای مالی( alchemy of finance )، نوشته جورج سرس
مدیر صندوق سابق کوانتوم در حوزه صندوقهای پوشش ریسک به دی ان ای یک سرمایهگذار میپردازد و تلاش دارد تا مانند یک تئوریسین دانشگاهی نظریه “انعکاس” که توسط خود او معرفی شده است را بهعنوان یک قالب نظری در تحلیل دلیل بروز حبابها در بازارهای مالی و ضوابط مناسب در مدیریت ریسک سرمایهگذاری را تشریح نماید. شجاعت سوروس در این اثر اصالت نظریه او ومرعوب نشدنش در مقابل تئوریسینهایی است که کار تدوین نظریات سرمایهگذاری را لزوما از یک مسیر دانشگاهی تعقیب میکنند و نه یک مسیر تجربی.
فیلم:
انگاشته (Tenet)
توانایی سلاحهای پیچیده آینده و احتمال اینکه در دست افرادی غیرمسئول قرار بگیرد و نشان دادن پتانسیل این خطر برای جهان ضمن در نظر گرفتن اصول کاملا علمی فیزیک کوانتوم و امکانپذیری تولید چنین سلاحهایی در تخیلیترین شکل ممکن و البته باور پذیر از ویژگی های قابل توجه این فیلم است.
خانه گوچی (House of Gucci)
واقعی بودن داستان و سیر تکاملی کسب و کارهای خانوادگی، خطراتی که آنها را تهدید میکند و نحوه تکامل برندها را نشان میدهد. داستانی عبرتآموز از اینکه چگونه یک مشاور دلسوز بیش از اعضای یک خانواده میتواند به ارزش یک برند پی برده و در جهت حفظ و توسعه آن تلاش کند.
سرزمین آوارگان (Nomad land)
بیان جنبه با شکوه زندگی یک بیخانمان آمریکایی، ریتم کند زندگی، پذیرش ، تخریب آرمانگرایی بهصورتی خلاق، تجربههای نو، موزیک عالی و فیلمبرداری استثنایی یک داستان معمولی را میتواند به یک تجربه قابل تامل تبدیل کند. عادی بودن گاهی بهصورت اجتنابناپذیری بر سر راه هر انسانی ظاهر میشود.

یوسف امینداور، کارشناس ارشد بازار سرمایه
کتاب:
قوی سیاه، نوشته نسیم طالب
نگاه من را به مقوله ریسک و بازده متحول کرد.
سهام عادی با سود غیرعادی، نوشته فیلیپ فیشر
با اینکه ترجمه خودم است، ولی هر بار که میخوانم نکات جدیدی برای من دارد.
تئوری، انتخاب ویلیام گلسر
باعث شد رفتارم را با دوستان و خانواده تنظیم کنم و راحتتر ارتباط برقرار کنم.

نوید قدوسی، مدیر سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری صنعت بیمه
کتاب:
چرا کشورها شکست میخورند؟ نوشته دارون عجم اوغلو
زاویه دید متفاوت و جامع نویسندگان به موضوع توسعه و هوش بالای آنها در تحلیل موضوع
موج سوم، نوشته الوین تافلر
تحول دنیا و اهمیت اطلاعات
هویت، نوشته میلان کوندرا
نگاه ریشهای به رفتارهای فردی و اجتماعی
فیلم:
لیست شیندلر (Schindler’s list)
این فیلم نشان میدهد که در میانه یک بحران، حس نوع دوستی میتواند زنده بماند. یک فرد ثروتمند و موفق به جای عافیت طلبی موقعیتش را به خطر انداخته و انسانیت را اولویت قرار میدهد.
درباره الی
دروغ و پنهانکاری چقدر میتواند به زندگی انسان لطمه بزند. شاهد این معضل را در جامعه و روابط دوستی و خانوادگی هستیم.
کتاب سبز (Green book)
روحیه مبارزهطلب و تلاشگر میتواند، تعصب و تابوهای ذهنی و تاریخی رو تسلیم خود کند و جامعه را به سمت فرصتهای برابر و انتخاب شایستگان ببرد.

پشوتن مشهورینژاد، کارشناس ارشد بازار سرمایه
کتاب:
انسان خردمند، نوشته یووال نوح هراری
انسان خداگونه، نوشته یووال نوح هراری
بیست و یک سوال برای قرن بیست و یک یووال نوح هراری
فیلم:
سریال آینه سیاه (Black mirror)
فیلم و کتابهای بالا توصیه من برای هر کسی است که قصد آماده کردن خود برای زندگی در قرن جدید دارد.

احسان رضاپور، مدیرعامل شرکت مولدسازی و مدیریت دارایی بانک تجارت
کتاب:
تفکر نامطمئن، نوشته آنی دوک
هنر شفاف اندیشیدن، نوشته رولف دوبلی
چرا ملتها شکست میخوردند؟ نوشته جیمز رابینسون
ویژگی سادگی، مختصر و مفید بودن کتاب هنر شفاف اندیشیدن با سلیقه من سازگارتر بوده است و در نوع نگرش و تحلیل رخدادها توسط من اثرگذاری بیشتری داشته است.
فیلم:
خانه پوشالی (money heist)
سریال خانه پوشالی باعث شد در تحلیل و قضاوت نکردن سطحی و ظاهری مسائل، توانمندی بیشتری کسب کنم و در کنار تجارب شغلی و پیچیدگیهای محیطی اطمینان پیدا کنم که در بسیاری از مواقع موضوعات و مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ابعاد عمیق و بعضا عجیب و حسرت انگیزی دارند که بر خلاف ظواهرشان ردی از اخلاق و دیانت و میهنپرستی ندارند.
موجب شد درک کنم چقدر ظواهر موضوعات و یا قضاوتهای افکار عمومی در تحلیل مسائل از ذات حقیقی آنها میتواند متفاوت باشد و احتمالا در هر جامعه ای به فراخور باورها، مقررات و شرایط حاکم تاحدی میتواند مصداق داشته باشد و آگاهی از آن میتواند ما را در ارزیابی و مدیریت ریسکهای مختلف پیرامونی که اعتبار و اقتصاد ما را تهدید میکند، صیانت کند.

اخباری که نباید از دست داد:
- پیشنهاد فیلم و کتاب برای نوروز ۱۴۰۱ توسط ۶ کارشناس بازار سرمایه (بخش اول)
- پیشنهاد فیلم و کتاب برای نوروز ۱۴۰۱ توسط ۶ کارشناس بازار سرمایه (بخش سوم)
- پیشنهاد فیلم و کتاب برای نوروز ۱۴۰۱ توسط ۶ کارشناس بازار سرمایه (بخش چهارم)
- پیشنهاد فیلم و کتاب برای نوروز ۱۴۰۱ توسط ۶ کارشناس بازار سرمایه (بخش پنجم)
- پیشنهاد فیلم و کتاب برای نوروز ۱۴۰۱ توسط ۶ کارشناس اقتصادی (بخش ششم)
- پیشنهاد فیلم و کتاب برای نوروز ۱۴۰۱ توسط ۵ تحلیلگر (بخش هفتم)
- کتاب و فیلم با طعم آگاهی، آزادی و صلح