گزارش اختصاصی بورسان از نشست خبری شرکت بورس کالای ایران؛
اعتراض مدیران بورس کالا به مداخلات قیمتی
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 6 پسندیدن
معاون عملیات بورس کالا گفت: دولت اختیاراتی برای وزارت صمت قائل شده است که ما مجبور به پذیرش آن شدیم و همین اتفاق موجب شد سمت تقاضا در سیمان دچار اختلالاتی شود و قیمتها تصنعی کاهش یابد.
بورسان: جواد جهرمی، معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران: معاملات آتی شمش طلا با هماهنگیهای صورت گرفته بزودی آغاز خواهد شد.
نشست خبری بورس کالای ایران هماکنون در حال برگزاری است. برخی از مهمترین موارد مطرحشده در این جلسه عبارتند از:
- بورس تنها یک پلتفرم معاملاتی است و نقشی در افزایش و کاهش قیمت ندارد. بورس تشکیل شده تا انواع رانتها و قیمتگذاری دستوری حذف شود.
- پارسال پس از اینکه قیمت سیمان کاهش پیدا کرد، خیلی از اقدامات صورت گرفته تجلیل شد و امیدوار بودیم در روزهایی که افزایش قیمت اتفاق میافتد هم این دست برخوردها ادامه پیدا کند. اما خلاف این موضوع رخ داده است و شاهد تلاشها برای حذف عرضه در بورس کالا هستیم.
- زمانی که با شرکت سایپا برای عرضه هایما و تارا توافق صورت گرفت، مدیر عامل این شرکت تغییر پیدا کرد و این طرح کنار رفت.
- خودروهایی که برای عرضه آنها در بورس کالا مذاکرات و توافق صورت گرفته بود، مشمول قیمت گذاری دستوری نبودند. اما بحثهایی که در وزارت صمت انجام میشد، حول خودروهایی بود که مشمول قیمتگذاری میشدند.
- وزارت صمت ما را تهدید به معرفی به مراجع قانونی کرده است، با این عنوان که قوانین را زیر پا گذاشتهایم؛ در صورتی که تمام اقدامات صورت گرفته قانونی بوده است.
- فشارهای زیادی از سوی وزارت صمت و وزارت اقتصاد بر بورس کالا شکل گرفت. هر چقدر ما اعلام کردیم که مستند قانونی ارائه شود، این مهم رخ نداد و هیچ مستند قانونی ارائه نشد.
- میگویند که با عرضه خودرو در بورس کالا رانت صورت میگیرد و با اظهار نظرهای اینچنینی بهنظر میرسد معنی و مفهوم رانت تغییر پیدا کرده است. چرا که شیوه پیشین مبتنی بر توزیع رانت بود.
- سهامداران میتوانند در راستای اختلاف قیمت کارخانه و بازار طبق ماده ۴۴ اقدام حقوقی انجام دهند تا ضرر خود را جبران کنند.
- مدیر عامل بورس کالا از تمام کسانی که در بحث عرضه خودرو در بورس کالا پول و منابع مالی تامین کردند و با بسته بودن و عرضه نشدن خودرو مواجه شدند، عذرخواهی کرد.
- قیمت گذاری دستوری چه با محدودیت عرضه چه از طریق شیوههای دیگر تنها موجب توزیع رانت در بازار سیاه میشود.
- دولت اختیاراتی برای وزارت صمت قائل شده است که ما مجبور به پذیرش آن شدیم و همین اتفاق موجب شد سمت تقاضا در سیمان دچار اختلالاتی شود و قیمتها تصنعی کاهش یافت.