گزارش تابستان شرکتهای فلزی و پتروشیمی بررسی شد
درخشش شرکتهای فلزی و ترمز فصلی پتروشیمیها
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
طی دو روز گذشته و در واپسین فرصت شرکتها برای انتشار صورتهای مالی میاندورهای، شاهد سیل عظیمی از گزارشها بودیم که همچنان نیز ادامه دارد. برخی از این گزارشها فراتر از انتظار بودند و برخی نیز نتوانستند انتظارات سهامداران خود را برآورده کنند. عملکرد صنعت فلزات اساسی و پتروشیمی از چندین جنبه اهمیت بیشتری در این بین دارد و گزارش آنها میتواند تاثیر بهسزایی در وضعیت کلی بورس داشته باشد. شرکتهای این صنایع جزو بزرگترین شرکتها هستند و بعد از نفت خام بیشترین ارزآوری را به داخل چرخه اقتصادی کشور دارند.
بورسان: البته بسیاری از شرکتها همچنان با رسیدن به انتهای فرصت ارسال گزارشها، هنوز صورتهای مالی خود را منتشر نکردهاند و در این مقاله صرفا به بررسی وضعیت شرکتهایی میپردازیم که صورتهای مالی آنها در سامانه کدال بارگزاری شده است.
پرواز تابستانی سود شرکتهای فلزی
شرکتهای فلزی در حالی پا به فصل تابستان گذاشتند که بهار را با عملکردی بسیار عالی پشت سر گذاشته بودند اما در فصل تابستان با توجه به کمبود برق در کشور، با محدودیت انرژی مواجه شدند و در سه ماه منتهی به پاییز، کاهش تولید و فروش در آنها کاملا به چشم میخورد.
همین اتفاق باعث شد که بسیاری از تحلیلگران منتظر گزارش ضعیفتری از این شرکتها نسبت به فصل بهار باشند اما با عملکردی بسیار خوب، تمام نگاهها را به خود جلب کردند.
فملی: شرکت صنایع ملی مس جزو اولین شرکتهای صنعت فلزات اساسی بود که صورتهای مالی 6 ماهه خود را روانه کدال کرد و افزایش سودآوری آن نشان از ارزندگی کامل این سهم میداد.
فملی در 6 ماهه موفق به ثبت درآمد عملیاتی نزدیک به 35 هزار میلیارد تومانی شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 116 درصدی را نشان میدهد و این درحالیست که هزینههای عملیاتی آن تنها 70 درصد افزایش داشتهاند.
شرکت در تابستان موفق به ساخت سود خالص 15 هزار و 362 میلیارد تومانی (76.8 تومان به ازای هر سهم) شده که نسبت به فصل بهار 61 درصد رشد دارد. سود خالص شرکت در فصل بهار 9 هزار و 476 میلیارد تومان (47.7 تومان به ازای هر سهم) بود که سود 6 ماهه نخست امسال شرکت را به 124.5 تومان به ازای هر سهم میرساند که نسبت به مدت مشابه 156 درصد افزایش داشته است.
حاشیه سود ناخالص تابستان فملی اما کمی نسبت به بهار کاهشی بوده و از 76 درصد به 70 درصد رسیده است.
فولاد: فولاد مبارکه اصفهان نیز پس از گزارش خوب فملی، دوباره قدرت صنعت فلزات اساسی را به رخ کشید. این شرکت نیز در 6 ماهه ابتدایی امسال موفق شده است که با رشدی 142 درصدی، درآمدهای عملیاتی خود را به بیش از 66 هزار میلیارد تومان برساند درحالی که هزینههای عملیاتی آن تنها 73 درصد افزایش داشته است.
فولاد در فصل تابستان سود خالص 21 هزار و 606 میلیارد تومانی (73.7 تومان به ازای هر سهم) را به ثبت رسانده است که نسبت به سود خالص 13 هزار و 860 میلیارد تومانی (47.3 تومان به ازای هر سهم) فصل بهار، 56 درصد رشد را نشان میدهد. سود 6 ماهه فولاد به ازای هر سهم به 121 تومان رسیده که نسبت به مدت مشابه سال 99 افزایش 232 رشد داشته است.
فولاد در رابطه با حاشیه سود ناخالص نیز بسیار عالی عمل کرده و این پارامتر شرکت از 51 درصد در بهار به 70 درصد در تابستان رسیده است.
ذوب: ذوب آهن اصفهان با اینکه گزارش بدی منتشر نکرده اما نسبت به فصل بهار خود کمی عقبنشینی کرده است. ذوب در نیمه سال مالی خود توانسته است بیش از 16 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته باشد که نسبت به مدت مشابه 112 درصد رشد دارد. هزینههای عملیاتی این شرکت نیز با افزایش 94 درصدی همراه شده که به مراتب کمتر از رشد درآمدهای عملیاتی است.
شرکت در فصل تابستان سود خالص 943 میلیارد تومانی (15.3 تومان به ازای هر سهم) را به ثبت رسانده است که نسبت به سود خالص هزار و 93 میلیارد تومانی (17.8 تومان به ازای هر سهم) فصل بهار، 14 درصد کاهش را نشان میدهد. سود 6 ماهه ذوب به ازای هر سهم به 33.1 تومان به ازای هر سهم رسیده که نسبت به مدت مشابه سال 99 افزایش 268 درصدی داشته است.
حاشیه سود ناخالص شرکت نیز روندی کاهشی به خود گرفته و از 28.8 درصد در فصل بهار به 20.6 در فصل تابستان رسیده است.
دودستهگی در گزارش پتروشیمیها
عملکرد شرکتهای پتروشیمی اما به خوبی شرکتهای فلزی نبوده و در برخی گزارشها شاهد عملکردی ضعیفتر از انتظار نیز هستیم. البته به نظر میرسد که با شروع بحران جهانی انرژی از ابتدای مهرماه و چشمانداز ادامهدار بودن آن، برخی از شرکتهای پتروشیمی به خصوص شرکتهای اورهساز، در فصل پاییز با افزایش فروش و سودآوری مواجه شوند. هنوز تعداد کمی از این شرکتها صورتهای مالی خود را منتشر کردهاند اما در همین تعداد اندک، دودستگی زیادی دیده میشود.
زاگرس: پتروشیمی زاگرس جزو شرکتهایی است که متانول تولید میکند و عمده فروش آن نیز به صورت صادراتی انجام میشود بنابراین انتظار میرفت که با رشد قیمت متانول بتواند عملکرد بهتری نسبت به بهار داشته باشد اما اینگونه نبود.
زاگرس در 6 ماهه ابتدایی سال درآمد عملیاتی 10 هزار و 885 میلیارد تومانی را به ثبت رسانده که نسبت به 6 ماهه ابتدایی سال 99 رشد 136 درصدی را نشان میدهد. هزینههای عملیاتی شرکت اما افزایش به نسبت بیشتری را داشته و 153 درصد بیشتر از مدت مشابه شده است. همین عامل باعث شده که شرکت نتواند به سودآوری قابل انتظار دست یابد و حاشیه سود ناخالص آن در نیمه اول سال 1400 نسبت به نیمه ابتدایی سال قبل 3 درصد کاهش یابد.
شرکت در فصل تابستان 2 هزار و 65 میلیارد تومان (860.6 تومان به ازای هر سهم) سود خالص ساخته که نسبت به فصل بهاری که 2 هزار و 356 میلیارد تومان (981.7 تومان به ازای هر سهم) سود خالص شناسایی کرده بود، 12 درصد کاهش داشته است.
حاشیه سود ناخالص فصلی این شرکت نیز دستخوش تغییر شده و از 61.8 درصد در فصل بهار به 48.7 درصد در فصل تابستان نزول کرده است.
آریا: شرکت آریا ساسول جزو اولین شرکتهای صنعت پتروشیمی بود که صورتهای مالی 6 ماهه خود را روانه کدال کرد و افزایش سودآوری خوبی را از خود به نمایش گذاشت.
آریا در 6 ماهه موفق به ثبت درآمد عملیاتی نزدیک به 11هزار و 450 میلیارد تومانی شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 88 درصدی را نشان میدهد و این درحالیست که هزینههای عملیاتی آن نیز 84 درصد افزایش داشتهاند.
شرکت در تابستان موفق به ساخت سود خالص 4هزار و 156 میلیارد تومانی (453.2 تومان به ازای هر سهم) شده است که نسبت به فصل بهار 77 درصد رشد دارد. سود خالص شرکت در فصل بهار 2هزار و 348 میلیارد تومان (256 تومان به ازای هر سهم) بود که سود 6 ماهه نخست امسال شرکت را به 709.4 تومان به ازای هر سهم میرساند که نسبت به مدت مشابه 62 درصد افزایش داشته است.
حاشیه سود ناخالص شرکت نیز در فصل تابستان یک درصد افزایش داشته و به 51.3 درصد رسیده است.
مارون: پتروشیمی مارون نیز از آن دسته شرکتهای پتروشیمی بود که نسبت به فصل قبل خود، کاهش سودآوری نسبتا زیادی را تجربه میکند.
مارون در نیمه سال مالی خود توانسته است بیش از 14هزار و 600 میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته باشد که نسبت به مدت مشابه 110 درصد رشد دارد. هزینههای عملیاتی این شرکت اما با افزایش 196 درصدی همراه شده که به مراتب بیشتر از رشد درآمدهای عملیاتی است.
شرکت در فصل تابستان سود خالص هزارو 754 میلیارد تومانی (219.3 تومان به ازای هر سهم) را به ثبت رسانده است که نسبت به سود خالص 3هزار و 807 میلیارد تومانی (475.8 تومان به ازای هر سهم) فصل بهار، 54 درصد کاهش را نشان میدهد. سود 6 ماهه مارون به ازای هر سهم به 695.1 تومان به ازای هر سهم رسیده که نسبت به مدت مشابه سال 99 افزایش 56 درصدی داشته است.
حاشیه سود ناخالص شرکت نیز روند شدید کاهشی به خود گرفته و از 48.8 درصد در فصل بهار به 18.9 در فصل تابستان رسیده است.
همانطور که در ابتدای گزارش نیز اشاره شد، بسیاری از شرکتها همچنان صورتهای مالی خود را منتشر نکردهاند، اما چیزی که تا به این جای کار به چشم میآید، گزارشاتی است که بسیاری زا آنها برخلاف انتظارات بودهاند و در هفته پیش رو قطعا میتوان تاثیر آنها را در روند معاملاتی سهام مشاهده کرد.