توصیه رئیسی درباره اصلاح یارانهها
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
رئیس جمهور، عادلانهسازی نظام توزیع یارانهها را تصمیمی ملی و ضرورتی برای اقتصاد کشور دانست.
سید ابراهیم رئیسی صبح در جلسه هیات دولت، اصلاح نظام اقتصادی و توزیع عادلانه یارانهها را دستور کار مهم حال حاضر دولت دانست و بر لزوم تبیین دقیق مسئله و اقناع افکار عمومی تاکید کرد.
رئیسجمهوری گفت: مردم عزیز ما فهیم و بصیر هستند و اگر الزامات اجرای قانون بودجه ۱۴۰۱ و برنامههای دولت در راستای سامان دادن به اقتصاد کشور برای آنها به درستی تبیین شود حتما در این زمینه همراهی خواهند داشت.
رئیسی تصریح کرد که مردم باید در جریان ضرورت اصلاح نظام اقتصادی و تغییر رویکرد در پرداخت یارانهها قرار گیرند و برای آنها توضیح داده شود که دولت چرا چنین تصمیمی را اتخاذ کرده و این اقدام چه آثاری برای کشور دارد.
رئیس جمهور طرح توزیع عادلانه یارانهها را مبتنی بر سیاستها و قانون مصوب مجلس و ضرورت امروز کشور دانست که ساعتها مورد بحث و بررسی کارشناسی قرار گرفته است و دیگر قوا و دستگاهها، رسانهها، صاحبان تریبونهای عمومی و آحاد ملت را به همراهی و یاری دولت در اجرای این کار مهم دعوت کرد.
معیارهای دولت برای تعیین یارانهبگیران چیست؟
تجمیع اطلاعات دهها سازمان و نهاد دولتی «پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان» را ایجاد کرده که حالا میخواهد استحقاق هر کس برای دریافت یارانه حمایتی را تشخیص دهد. با این حال مرز درآمد ماهانه برای یک نفر که در سامانه دولت جهت حذف یارانه اعلام شده، با مرز دهک دهم که از دادههای هزینه خانوارها به دست میآید متفاوت است و این گمانه وجود دارد که بیش از یک دهک قرار است از دریافت یارانه خط بخورد. به هر صورت نفس اقدام تجمیع پایگاههای اطلاعاتی اقدام مؤثری است؛ چون میتواند این امید را ایجاد کند که با فراهمآمدن اطلاعات درآمدی افراد، دولت به سوی افزایش نقش مالیات بر درآمد به جای انواع مالیاتهای اختلالزا و پراکنده موجود حرکت کند، اما چرا یارانه ۴۰۰ هزار تومانی برای برخی افراد واریز نشده؟
با چه شرطی یارانه نقدی دولت رئیسی به تورم منجر نمیشود؟
دولت تصمیم گرفته است از این پس یارانهای که به برخی اقلام از جمله نان، دارو، مرغ، گوشت و ... اختصاص میداد تا قیمت آنها را پایین نگه دارد، حذف کند و در مقابل این یارانه را به شکل نقدی در اختیار خانوارها قرار دهد. این اولین بار نیست که در ایران چنین سیاستی اجرا میشود و بارزترین نمونه آن اجرای سیاست هدفمندی یارانهها در دولت احمدینژاد بود که به تولد «یارانه نقدی» در عرصه اقتصاد سیاسی ایران منجر شد. نتیجه اجرای این سیاست در دولت دهم تورم افسار گسیخته بود، حالا نیز این نگرانی وجود دارد که بار دیگر شاهد شوکهای تورمی باشیم. همین نگرانی امروز موجب شد که نرخ ارز در مسیر صعودی جهش کند و دلار از مرز ۲۹ هزار تومان عبور کرده و به سقف ۴ ماهه برسد و حالا نگرانیهایی در خصوص تداوم افزایش قیمت ارز مطرح است. با این حال بررسیها نشان میدهد که اصولا تغییر شکل یارانه از یارانه کالا به یارانه نقدی نمیتواند به تورم منجر شود، مگر اینکه همراستا با اجرای این سیاست دولت دست به اقدامات غلطی بزند؛ همان موضوعی که در دولت احمدینژاد هم اتفاق افتاد.
منبع: سایت اطلاع رسانی ریاست جمهوری