چرا سهام بانکی جذابیت سرمایهگذاری ندارد؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
بورسان: در گزارش شماره 130 بررسی هفتگی بازارهای مالی گروه کیان، به چشمانداز نامناسب صنعت بانکداری و احتمال بدتر شدن تراز عملیاتی بانکها اشاره شده و این صنعت در افق میان و بلندمدت برای سرمایهگذاری گزینه خوبی ارزیابی نمیشود. در پرونده ویژه این گزارش نیز به بررسی شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران (شیران) پرداخته شد.
روزهای سخت پیش روی صنعت بانکداری نیمهخصوصی
علیرغم امیدواری به اجرایی شدن برجام در چند ماه آینده و انتظار تأثیرپذیری مثبت صنعت بانکداری از برجام، این صنعت را برای سرمایهگذاری در افق زمانی میانمدت و بلندمدت مناسب نمیدانیم.
آنچه بیش از همهچیز از برنامههای کاندیداهای ریاستجمهوری هویداست، تعهد به اتخاذ سیاستهای حمایتی گسترده از اقشار فرودست جامعه در مدت زمان کوتاه است. اجرایی کردن سیاستهای حمایتی گسترده کاندیداهای ریاست جمهوری، در شرایطی که بودجه تا این اندازه نامتوازن هست، بدون استفاده از منابع نظام بانکی، و خصوصا استفاده از منابع بانکهای نیمهدولتی بزرگ نظیر ملت، تجارت و صادرات امکانپذیر نیست.
بر این اساس، انتظار داریم شرایط نظام بانکی کشور، در سالهای پیش رو، سختتر و دست اندازی به منابع این بانکها بیشتر شود. اگرچه تراز عملیاتی بانکها در سالهای اخیر بهتر شده، به نظر میرسد مدیران این بانکها باید خود را برای درخواستهای متعدد دولت بهمنظور ادای تعهدات انتخاباتی آماده کنند. بعید نیست دورهای همانند سالهای 93 تا 96، مجددا در انتظار نظام بانکی باشد.
ارزشگذاری گران «شیران» به واسطهی خوشبینی به تداوم سود عملیاتی
صنایع شیمیایی ایران، بزرگترین تولیدکننده و تأمین کننده LAB (مادهی اولیه ساخت مواد شوینده) است. وجود پالایشگاه اصفهان در کنار شرکت، تولید پایدار، با ریسک حداقلی تأمین نفت سفید را تضمین میکند اما کمبود عرضهی بنزن در کشور، در گذشته، مشکالتی را برای شرکت بوجود آورده است. تقریبا نیمی از سود خالص شرکت ناشی از فعالیت عملیاتی پایدار با حاشیه سود مناسب 30 درصد بوده و نیم دیگر سود خالص شرکت، غیرعملیاتی است که بخش مهمی از آن سود از فروش سهام در بازار صعودی سال 98 و 99 رقم خورد، که احتمال تکرار شونده بودن آن ممکن بهنظر نمیرسد. انتظار داریم خرید شیران در قیمتهای فعلی، در افق 3 ساله، منجر به ایجاد نرخ بازده داخلی دالری 3 درصدی شود.