در این برنامه سرمایهگذارشو همراه جواد حاتمی، عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران به بررسی موضوع خشم و عصبانیت پرداخته شد و راههای کنترل این خصیصه به بحث گذاشته شد.
وی در ابتدا تفکیکی از خشم و عصبانیت را تشریح کرد. در این راستا او این نکته را ذکر کرد که ما بین خشم و پرخاشگری تفکیکی قائل میشویم به طوریکه خشم به احساس و تجربه درونی انسان گفته میشود و پرخشاگری زمانی است که منجر به بروز رفتار بیرونی و آسیب رساندن به افراد میشود.
جناب حاتمی در ادامه ریشه شکلگیری حس خشم در آدمی را توضیح داد و گفت که چه زمانهایی این اتفاق رخ میدهد و در این رابطه مثالهایی را بکار برد.
هیجاناتی که در انسانها شکل میگیرند همانند یک بسته میماند. ابتدا تغییراتی در بدن شما رخ میدهد که برخی از آنها را به صورت مستقیم حس میکنید و برخی دیگر را حس نمیکند. وجه دیگر این موضوع احساساتی است که خودمان در درون آنها را حس میکنیم که میتوان به آمادگیهای رفتاری برای واکنش خارجی اشاره کرد.
خشونت امری مسری است و میتواند تشدید، تقلید و یادگرفته شود و تمام این موضوعها بستگی به پیامد آن دارد. تحقیقات نشان میدهد که برون ریزی خشم میتواند پیامدهای بدی را داشته باشد و بهتر است تخلیهسازی خشم در سطحی ملایم و تحت کنترل صورت گیرد.
به دلیل منافع ثانویهای که افراد دریافت میکنند، این فرهنگ به وجود میآید که مشاهده میکنیم افراد در زمانی که نزاعی رخ میدهد بجای مداخله آرامسازی شرایط شروع به گرفتن فیلم میکنند.
موضوعی که بسیار مهم است آن است که احساس عادلانه بودن در سازمانها شکل بگیرد. حتی در بسیاری از موارد مشاهده میکنیم که موقعیتی غیرعادلانه به وجود میآید اما افراد احساس منصفانه بودن شرایط را حس میکنند.
در بحث انصاف ادراک شده 3 عامل اصلی مطرح شده است. در وهله اول میزان زحمت و عایدی دریافت شده مطرح است. عامل دوم عدالت یا انصاف رویهای است.
در پایان هم وی به بیان ترفندها و نکتههایی پرداخت که میتواند سبب کنترل خشم افراد در موقعیتهای متفاوت بشود پرداخت. به عقیده وی کنترل خشم و هیجانات اینروزها بسیار امری مهم و کمک کننده برای افراد است و باید به این مقوله توجه ویژهای شود.تگ: نوید خاندوزی، بورس، شستا