خبرنامه اقتصاد ایران - شنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۱

پشت پرده ترور شینزو آبه

پشت پرده ترور شینزو آبه
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • پسندیدن

متهمان یک ترور؛ هدف آبه بود یا آبه نومیکس؟

قتل بهت‌آور نخست‌وزیر سابق ژاپن سوال‌های زیادی را برانگیخته است. برخی این سوال را مطرح می‌کنند که آیا ممکن است پای مخالفتی سیاسی در میان باشد؟ آبه در سال ۲۰۱۲ وعده داد اقتصاد ژاپن را که دو دهه تورم منفی و رکود اقتصادی را پشت سر گذاشته بود، با پرتاب سه تیر از دام خلاص کند؛ تیر اول چاپ گسترده‌تر پول برای رساندن تورم به چیزی حدود دو درصد بود. تیر دوم سیاست بودجه‌ای منعطف بود به صورتی که تقاضا را تحریک کند. در نهایت تیر سوم آبه‌نومیکس یک استراتژی رشد به کمک اصلاحات ساختاری بود که افزایش بهره‌وری بنگاه‌ها را هدف قرار می‌داد. آیا ممکن است نگرانی از تداوم سیاست‌های غیرسنتی آبه‌نومیکس، افزایش بدهی‌های دولت، آزادسازی‌های اقتصادی و دست بسیار باز بانک مرکزی در چاپ پول، باعث کنارزدن شینزو آبه شده باشد؟ پاسخ به این سوال هر چه باشد، باید دید در نهایت کاربرد سه تیر مد نظر آبه ادامه خواهد یافت یا نه.


عقب‌نشینی ایلان ماسک از خرید ۴۴ میلیارد دلاری توییتر

ایلان ماسک از معامله ۴۴ میلیارد دلاری توییتر عقب نشسته است.بهانه ثروتمندترین مرد جهان برای بر هم زدن این معامله، رعایت نکردن الزامات قرارداد خرید به خصوص در مورد اطلاعات مربوط به تعداد اسپم وبات در این شبکه اجتماعی است.قیمت هر سهم توییتر در زمان توافق معامله در بهار امسال ۵۴.۲۰ دلار بود. در هنگام اعلام عمومی این معامله، قیمت هر سهم توییتر به ۵۱.۷۰ دلار کاهش یافت و دیروز جمعه هر سهم توییتر به ۳۶.۸۱ دلار رسید. چنین افت قیمتی نشان دهنده مطلوب نبودن قیمت خرید توییتر به مبلغ ۴۴ میلیارد است. اما کنار کشیدن از این قرارداد برای ماسک خیلی هم راحت نخواهد بود. چراکه در قرارداد خرید توییتر یک میلیارد دلار ضرر برای عدم تامین مالی از سوی ایلان ماسک تعیین شده اما حالا که خود ماسک از قرارداد عقب نشسته وضع متفاوت است. سهامداران و هیات مدیره توییتر از این بازی ماسک با توییتر قطعا خشنود نیستند. رییس هیات مدیره توییتر گفته که کناره گیری ماسک را در دادگاه پیگیری خواهد کرد.

رنگ و بوی رکود تورمی در کسب‌و‌کارهای اقتصاد ایران؟

شامخ خرداد ۱۴۰۱ عدد ۵۴.۷۳ را نشان می‌دهد و نمایانگر آن است که مدیران کسب‌وکارها نسبت به اردیبهشت بهبود محدودی را احساس کرده‌اند که این بهبود به صورت مشخص در بخش صنعتی بهتر از سایر بخش‌ها بوده است. از طرفی این نظرسنجی نشان می‌دهد مدیران کسب و کارها با مشکل تامین مواد اولیه، به دلایلی همچون سرمایه در گردش و افزایش نرخ ارز (که نهایتا روی قیمت محصولات تاثیر خواهد گذاشت)، مواجه هستند که همزمانی آن با کاهش قدرت خریداران، کسب‌وکارهای اقتصاد ایران را به طرف رکود تورمی می‌کشاند.

مدیران دارایی در کمین خرید سهام

سومین دور از نظرسـنجی «شـاخص اطمینان» بورسـان در تیرماه ۱۴۰۱ با هدف برآورد انتظارات مدیران دارایی از بازار سهام انجام شد. ۱۰۱ نفر با متوسط سهام تحت مدیریت ۳.۰۱ هزار میلیارد تومان در این نظرسنجی شرکت کردند. در این نظرسنجی چهار شاخص «ارزندگی»، «اطمینان»، «فرصت خرید» و «احتمال سقوط آزاد» برای بررسی رفتار و انتظارات مدیران دارایی به دست می‌آید. در تیر ماه شاخص فرصت خرید در بورس تهران به طور قابل توجهی افزایش یافته و از حدود ۵۰ واحد در خرداد به ۶۶ واحد رسیده است. این یعنی در حال حاضر بیش از دو سوم از مدیـران دارایی افت ناگهانـی قیمت‌ها را فرصتی برای خرید سهام می‌دانند.

ریزش ۷۵ درصدی سهام در روز شکست حمایت‌ها

بورس تهران امروز یکی از سخت‌ترین روزهای خود را طی چند ماه گذشته سپری کرد و فشار عرضه‌ها اجازه نفس کشیدن را به بازار سرمایه نداد. شاخص کل بورس طی امروز ۰.۲۷ درصد از ارتفاع خود را از دست داد و پس از دو بار حمایت موفقیت‌آمیز، این بار مرز حمایتی ۱.۵ میلیون واحدی به سمت پایین شکسته شد . ارزش معاملات نیز امروز به ناامیدی‌ها دامن زد. این پارامتر در انتهای معاملات امروز با ثبت عدد ۲۹۲۴ هزار میلیارد تومانی، علاوه بر عدم توانایی در رسیدن به کانال ۳هزار میلیارد تومانی،‌ کمترین مقدار خود از اواخر اسفند سال قبل را رقم زد.

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر