پاسخ دفتر مقام معظم رهبری درباره معاملات فردایی ارز و سکه
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
دفتر رهبر معظم انقلاب در پاسخ استفتا در مورد حکم شرعی معاملات فردایی ارز و طلا اعلام کرد که پیشبینی نوسانات قیمت ارز، سکه، طلا و مانند آنها مشروع نیست.
آیا معاملات فردایی سکه، طلا و ارز به لحاظ شرعی قمار و اکل مال به باطل محسوب میشوند؟ همچنین حکم شرعی سودی که در این بازار به دست میآید چیست؟
دفتر رهبری در پاسخ به این سوال اعلام کرد: به طور کلی اگر کسب درآمد صرفاً بر اساس پیشبینی نوسانات قیمت ارز، سکه، طلا و مانند آنها باشد و خرید و فروش ارز و با چیزهای دیگر صورت نگیرد، مشروع نیست.
باید توجه داشت که در معاملات فردایی ارز، سکه و طلا اساساً ارز یا سکه خرید و فروش نمیشود بلکه تغییرات قیمت را پیشبینی میکنند و بر اساس آن قیمت فردایی ارز و سکه پیشبینی میشود و تفاوت قیمت امروز و فردا بین طرفیت جابهجا میشود.
همچنین تحویل فیزیکی ارز و سکه نیز اساساً موضوعیتی ندارد.

گفتنی است، حدود یک ماه پیش و در ماه خرداد، پلیس امنیت اقتصادی در اطلاعیهای اعلام کرد که انجام هرگونه معاملات فردایی ارز، سکه و طلا برابر قانون ممنوع است.
پلیس امنیت اقتصادی در این اطلاعیه، با ممنوع دانستن فعالیت در سایتها و کانالهای قیمتدهی و انجام هرگونه معامله به صورت فردایی و غیررسمی در فضای مجازی، تأکید کرد که فقط معاملاتی مجاز و قانونی است که در واحدهای صنفی قانونی و رسمی و با رعایت قوانین و مقررات پولشویی و مالیاتی انجام شود.
بر اساس اطلاعیه پلیس امنیت اقتصادی، هر فرد خریدار سکه و طلا باید از حساب خود به حساب متعلق به واحد صنفی مجاز واریز وجه کند.
پلیس امنیت اقتصادی همچنین از رصد و پایش هرگونه معاملات غیررسمی و غیرشفاف در بازار ارز در فضای حقیقی و فضای مجازی و برخورد جدی و قاطع با متخلفین خبر داد.
منبع: دفتر رهبر معظم انقلاب