مشوقهای زاکانی برای بچهدار شدن تهرانیها
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
شهردار تهران از تدوین بستههای تشویقی در قالب قرارگاه جمعیت خبر داد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه ما در شهرداری مشوقهایی در قالب قرارگاه جمعیت در نظر گرفتهایم، گفت: تسهیلات در حوزه حملونقل عمومی، ارائه زمین، اختصاص مسکن، مجوز ساختوساز از جمله برنامههای شهرداری جهت تشویق فرزندآوری است.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران درباره تسهیلات شهرداری به خانوادهها و تشکیل قرارگاه جمعیت افزود: شرایط کشور در زمینه جمعیت بحرانی است و باید برای فرهنگسازی در این باره تلاش شود.
وی با بیان اینکه شهرداری توسعه تهران را با محورهای مختلف دنبال میکند، گفت: یکی از این محورها، محور خانواده است. ما در شهرداری مشوق هایی در قالب قرارگاه جمعیت در نظر گرفتهایم.
شهردار تهران خاطر نشان کرد: تسهیلات در حوزه حملونقل عمومی، ارائه زمین، اختصاص مسکن، مجوز ساختوساز از جمله برنامههای شهرداری جهت تشویق فرزندآوری است.
زاکانی در پاسخ به این پرسش که آیا این مشوقها برای تعداد فرزندان متفاوت خواهد بود، گفت: بزودی اطلاع رسانی کامل در این راستا در آستانه هفته جمعیت بیان میشود.
نرخ رشد جمعیت ایران در حال رسیدن به صفر!
اردیبهشت ماه سالروز ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از طرف مقام معظم رهبری است؛ به این دلیل و نیز به دلیل اهمیت و ضرورت حفظ جمعیت جوان برای کشور، این روز بهعنوان "روز ملی جمعیت" نامگذاری شده است.
به گفته کارشناسان، نرخ رشد جمعیت در سال ۹۹ به ۰.۶ درصد رسیده است و این امر حاکی از آن است که در حال افول جمعیتی و گذار از جوانی به سالخوردگی هستیم و این موضوع بسیار خطرناک است؛ بر اساس آمارهای رسمی و گزارش سازمان ثبت احوال، در سال ۱۳۹۸ در کشور ۱۷۰ هزار نوزاد کمتر از سال ۱۳۹۷ به دنیا آمده است و در سال ۹۹ نسبت به ۹۸، حدود ۸۰ هزار نوزاد کمتر متولد شده است، وضعیت باروری و فرزندآوری در کشور طوری است که زیر باروریِ سطح جانشینی (RLF) جمعیت در کشور و حتی باروری سطح جانشینی متعارف است.
مؤلفهها و ویژگیهای ساختار جمعیتی کشور در حال تغییر است و چند سالی است که روند پیر شدن جمعیت ایران آغاز شده و با سرعت به این سمت در حرکت است؛ در واقع در حال از دست دادن جوانیِ جمعیت هستیم! در سال ۱۳۳۵ میانه سنی جمعیت ۲۰.۲ سال بوده و در سال ۹۵، میانه سنی حدود ۳۰ سال محاسبه شده است که نشان میدهد جمعیت ایران قریب به ۱۰ سال پیرتر شده است؛ با افزایش روند سالخوردگی و سالمندی، جمعیت کشور نیاز به مراقبت و هزینه بیشتری دارد و باید برنامههای اساسی برای جلوگیری از این روند اتخاذ کرد؛ این عدد در ایران از کشورهای همسایه بهطور معنیداری بیشتر است.
منبع: فارس