نشانههایی از عادی شدن زندگی در جوار کرونا ویروس
امیکرون میتواند ناجی نسل بشر شود؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
بورسان : خیلی وقت است که دانشمندان میگویند که نباید منتظر پایان یافتن کرونا بود، بلکه عصر کرونا تنها زمانی پایان مییابد که بشر یاد بگیرد چگونه باید با این ویروس زندگی کند. حالا برخی این ایده را مطرح میکنند که امیکرون میتواند همان چیزی باشد که بشر در بیش از دو سال گذشته منتظر آن بود، سویهای از کرونا که میتواند انسان را به زندگی عادی نزدیک کند. وال استریت ژورنال با اعلام اینکه آخرین آمار از میزان مرگ و میر کرونا بر اثر سویه امیکرون این گمانه را مطرح کرده که کرونا در حال تبدیل شدن به ویروسی مانند آنفلانزا است، مینویسد: هرچند هنوز نمیتوان افراد را به ابتلای خود خواسته به کرونا از سویه اومیکرون توصیه کرد، اما به نظر میرسد زمان آن رسیده که از ابتلا به کرونا نترسیم.
چرا اومیکرون منحصر به فرد است؟
امیکرون به سرعت در حال شیوع است، حالا آمار موارد ابتلا به کرونا در جهان به حدود 2 میلیون نفر در روز رسیده که نزدیک به 600 هزار نفر از این افراد در آمریکا تست کرونایشان مثبت شده است. این چنین آماری در هیچ یک از موجهای قبلی دیده نشده بود. گفته میشود ابتلا و تزریق دو دز واکسن هم نمیتواند مانع از ابتلای افراد به امیکرون شود. اما امیکرون یک ویژگی منحصر به فرد دیگر هم دارد، مرگ و میر کمتر!
با شیوع هرچه بیشتر امیکرون در جهان حدس و گمانهای اولیه در خصوص بیماریزایی کمتر این سویه کرونا بیشتر رنگ حقیقت گرفته است. حالا موج کرونا در آفریقای جنوبی به عنوان زادگاه امیکرن در حال فروکش کردن است و نتایج یک تحقیق روی دادههای ابتلا و مرگ میر در این کشور به موجهای قبلی قابل بررسی است.
نتایج یک تحقیق نشان میدهد 74 درصد از بیماران بستری در طول موج دلتا به اکسیژن درمانی نیاز داشتند، در حالی که در موج امیکرون این آمار به 17.6 درصد رسیده است. از سوی دیگر میانگین روزهای اقامت در بیمارستان در موجهای قبلی 8 روز بود. حالا این عدد سه روز است. نرخ مرگ و میر در موارد بیمارستانی از 29.1 درصد با دلتا به 2.7 درصد با امیکرون کاهش یافته است.


امیکرون کشندهتر از آنفلانزا نیست
در این میان وال استریت ژورنال در گزارشی با استناد به آمار مرگ و میر کرونایی در آفریقای جنوبی اعلام میکند که امیکرون از آنفلانزا کشندهتر نیست. بر اساس این گزارش میانگین نرخ مرگ و میر در آفریقای جنوبی در شش هفته گذشته از 8 درصد به 0.2 درصد کاهش یافته است که به سختی بیشتر از آنفولانزا است.
اروپا و آمریکای لاتین در مراحل مختلف همه گیری هستند. برای اتحادیه اروپا، ایالات متحده و آمریکای لاتین، آخرین نرخ مرگ و میر به ترتیب 0.5درصد، 0.4درصد و 0.3درصد است که از میزان 4 درصد تا 7 درصد در طول موج دلتا در ژوئن به شکل چشمگیری کمتر است. اگر تعداد موارد بدون علامت، خفیف و آزمایش نشده را اضافه کنیم، مرگ و میر واقعی امیکرون احتمالاً حدود 0.2 درصد است که تقریباً مطابق با آنفولانزای فصلی است.
امیکرون میتواند از مرگهای کرونایی جلوگیری کند
در حالی که به نظر میرسد نرخ مرگ و میر در امیکرون به شدت کاهش یافته، مطمئناً ابتلا به این ویروس آنتیبادیهای جدید و مکملی را به مبتلایان اعطا خواهد کرد و ایمنی آنها را در برابر انواع کشندهتر کووید افزایش میدهد. اگر آنتیبادیهای نوع امیکرون حتی 50 درصد در کاهش خطر مرگ ناشی از انواع کشندهتر مؤثر باشند، آن آنتیبادیها میتوانند جان انسانها را بسیار بیشتر از هزینههای ویروس نجات دهند. بنابراین سوال این است که احتمال مرگ در صورت ابتلا به امیکرون بیشتر است یا مرگ بر اثر نوع کشندهتر کووید به دلیل کمبود آنتیبادیهای امیکرون؟ پاسخ به این سادگی نیست.
مرگ و میرهای ناشی از کرونا که گزارش نمیشود
آنطور که وال استریت ژورنال میگوید موارد ابتلا به کرونا در بسیاری از کشورهای دنیا مدام در حال افزایش است و به سطحی رسیده که پیش از این سابقه نداشته است. با این حال به نظر میرسد دولتها مانند موجهای قبلی تصمیم دارند خیلی دیر اقدام به اعمال قرنطینه کنند.
البته این هم حقیقت دارد که قرنطینه خود آسیبهایی را به همراه دارد و به غیر از آسیبهای اقتصادی بعضا به قیمت جان انسانها تمام میشود. این یک خسارت جانبی کمتر گزارش شده از کووید است. در یک مطالعه اکتبر مشخص شد در ایالات متحده، مرگ و میر بیش از حد (تلفات بیش از حد استانداردهای تاریخی) ناشی از قتل، خودکشی، مصرف بیش از حد مواد یا تصادف بین مارس 2020 تا آگوست 2021 به 82000 مورد رسیده است. میزان قتل تقریباً دو برابر شده و مرگ و میر ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر بیش از 50 درصد افزایش یافته است. در همین حال، اختلالات زنجیره درمان به دلیل ترس از بیمارستانها و تشخیصهای تاخیری در مجموع منجر به مرگ بیش از 86000 نفر بر اثر سرطان، بیماریهای قلبی و ریوی و سکته شده است. در 15 هفته منتهی به 18 دسامبر، این مرگ و میرهای اضافی که هیچ کدام از ناشی از ابتلا به کووید نبوده 56000 مورد دیگر افزایش یافته است.
بنابراین هرچند قرنطینهها به کاهش آمار مرگ و میر ناشی از کرونا منجر میشوند، اما در نهایت خود میتواند دلیل مرگ هزاران نفر دیگر باشند.
در نهایت نویسنده این مقاله وال استریت ژورنال که خود دو دز واکسن تزریق کرده و یک بار هم به کرونا مبتلا شده است مینویسد هرچند من سعی نمیکنم به امیکرون ابتلا شوم، اما از آن هم نمی ترسم: ابتلا به آن ممکن است خطر مرگ من در آینده را کاهش دهد، نه افزایش دهد.