بار سنگین صعود بورس بر دوش کوچکها
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
بورسان: بورس تهران در آخرین روز کاری خود در تیر ماه، شروع سبزی داشته است و به طور کلی روند مثبتی را در کلیت بازار شاهد هستیم. این اتفاق درحالی رخ داده که بسیاری از سهام بزرگ بازار برای برگزاری مجامع سالیانه خود بسته هستند و گویی بار صعود بازار سهام بر دوش نمادهای کوچک افتاده است. در شروع نیم ساعت ابتدایی معاملات، شاخص کل بورس ۰.۰۷ درصد و شاخص هموزن نیز ۰.۱۵ درصد رشد کردهاند.
فرش سبز زیر پای بزرگان
بورس تهران در مرحلهای قرار دارد که میتواند نقطه چرخش شرایط به سمت روزهای مثبت باشد. شرکتهای بزرگ بازار همچون بسیاری از نمادهای فلزی، پالایشی و پتروشیمی که طی یک سال گذشته به واسطه رشد قیمت دلار و قیمت کامودیتیها در بازارهای جهانی، سودهای چشمگیری را شناسایی کرده بودند، درحال برگزاری مجامع سالیانه خود هستند و اغلب آنها بخش قابل توجهی از سود خود را نیز بین سهامداران تقسیم میکنند.
این موضوع که منجر به کاهش قیمت سهام به اندازه سود تقسیمی میشود، میتواند نسبت قیمت به درآمد سهام و به طور کلی بازار را کاهش داده و تقاضای جدیدی را در سمت خریداران ایجاد کند. از این رو انتظار بر این است که از هفته آینده احتمالا شرایط کمی بر وفق مراد بورسیها بگردد.
صنعت غذایی؛ از دره تا قله ارزش معاملات
در صنایع امروز فعلا صنعت غذایی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است و این درحالیست که این صنعت همواره جزو صنایعی محسوب میشود که ارزش معاملات پایینی داشت. گزارشهای منتشر شده در روزهای گذشته مانند صورتهای مالی غسالم و غمینو از افزایش سودآوری خوبی برای این شرکتها در فصل بهار خبر داده است و میتوان تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را در وضعیت سودآوری و حاشیه سود این شرکتها مشاهده کرد. نکته مهم اما به گزارش ماههای ابتدایی تابستان برمیگردد، جایی که مشخص میشود افزایش همزمان قیمت مواد اولیه و محصولات نهایی میتواند این شرکتها را متحول کند یا ممکن است با چالشهایی همراه باشند.
سوخت خودروییها تامین شد؟
خودروییها نیز در رده دوم ارزش معاملات نیم ساعته بازار امروز هستند و این صنعت نیز با توجه به صحبتهای اخیر در سمتهای مختلف مانند وزارت صمت، سازمان خصوصیسازی و شرکتهای خودروسازی، در انتظار تغییر و تحولات مهمی هستند که در راس آنها بحث واگذاری بلوک سهام مدیریتی دولت در دو شرکت اصلی یعنی ایرانخودرو و سایپا قرار دارد.
البته این موضوع مدتهاست که مطرح است فعلا هر هفته به تعویق میافتد اما به نظر میرسد که راه زیادی تا پایان آن نمانده باشد. از طرف دیگر در این صنعت میتوان به متوقف شدن خط تولید برخی از خودروهایی مانند تیبا، ساینا و سمند که تحت قیمتگذاری دستوری هستند اشاره کرد که میتواند با جایگزین شدن خودروهای جدیدی (اغلب به آنها لوکس گفته میشود) که قیمتگذاری آنها توسط خود شرکت انجام میشود، به سمت کاهش زیان و حتی سودسازی نیز حرکت کنند.