جدیدترین اظهارات بورل درباره احیای برجام

جدیدترین اظهارات بورل درباره احیای برجام
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • 1 پسندیدن
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تکرار موضع اخیرش درباره احیای برجام تاکید کرد که اکنون زمان تصمیم‌گیری است و خواستار استفاده از فرصت فعلی برای حفظ برجام شد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز (شنبه) طی پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر خواستار استفاده از فرصت کنونی برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شد.

وی نوشت: اکنون باید تصمیماتی گرفته شود تا از این فرصت منحصر به فرد برای موفقیت و آزاد کردن پتانسیل بزرگ اجرای کامل این توافق استفاده شود.

جایگزینی برای برجام در دسترس نیست

بورل هفته گذشته نیز در یک یادداشت در روزنامه فایننشال تایمز توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را یک دستاورد دیپلماتیک برجسته توصیف و تاکید کرد: اگر می‌خواهیم توافق هسته‌ای را حفظ کنیم، اکنون زمان تصمیم‌گیری است.

وی افزود: هم‌اکنون باید برای غنیمت بردن از این فرصت بی‌مانند جهت رسیدن به موفقیت تصمیماتی اتخاذ کنیم و پتانسیل بزرگ اجرای کامل این توافق نشان داده شود. من هیچ جایگزین موثر یا جامع در دسترسی نمی‌بینم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین نوشت: هر روزی که توافقی در وین حاصل نشود، رسیدن به منافع اقتصادی ملموس برای مردم ایران از طریق رفع تحریم‌های آمریکا و همچنین منافع عدم اشاعه هسته‌ای برای جهان را به عقب می‌اندازد. به پایان رساندن توافق در این زمان مزایای اقتصادی و مالی

وی ادامه داد: ما می‌دانیم که برجام با توجه به نزدیک شدن به انتخابات میان دوره‌ای کنگره در همچنان در واشنگتن مسئله‌ای قطبی است. این توافق ممکن است به تمامی نگرانی‌های آمریکا در قبال ایران پرداخته باشد. اتحادیه اروپا نیز نگرانی‌های - نظیر مسائل حقوق بشری و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران - دارد که ورای مسائل هسته‌ای می‌رود. ما به طور مداوم آنها را در گفت‌وگوهای دوجانبه با ایران مطرح می‌کنیم. برجام به تمامی آنها رسیدگی نمی‌کند و هیچوقت قرار نبود این کار را انجام دهد. با این وجود، این توافق مزیت تعدیل برنامه هسته‌ای رو به توسعه ایران را داشت و امکان بازرسی و نظارت‌های سختگیرانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را فراهم آورد. همین مسئله باعث می‌شود تا توافق شالوده معماری عدم اشاعه هسته‌ای بشود.

جورپ در بورل در ادامه یادداشت خود نوشت: حال احیای اجرای کامل توافق می‌تواند بار دیگر این منافع را بازگرداند. این منافع شامل محدودیت‌های سختگیرانه علیه ظرفیت‌های غنی‌سازی اورانیوم ایران و نظارت‌های نزدیک توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌شود. این توافق همچنین می‌تواند پویایی امنیتی بر پایه همکاری بیشتر در منطقه رقم بزند و شتابی مثبت برای ایجاد اعتماد درست کند. ما نیز می‌دانیم که تهران پس از تجارت منفی سال‌های اخیر دودلی‌های جدی دارد. با این وجود، توافق روی میز عزم تمامی مشارکت‌کنندگان در اطمینان از دوام‌پذیری آن را نشان می‌دهد و شامل تعهد رئیس‌جمهور جو بایدن و تضمین‌های آمریکا در این باره می‌شود. در نتیجه، این توافق از مصونیت بیشتری در قبال اقدامات یکجانبه احتمالی برای تضعیف آن برخوردار است.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر