۱۵۰۰ میلیارد دلار از دارایی ثروتمندان آمریکایی در بورس دود شد
چگونه ۴۰ سال درآمد نفتی ایران از جیب بورس بازان آمریکایی رفت؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
بورسان : قبل از اینکه بازار سهام ایالات متحده در هفته جاری وارد فاز نزولی شدید کنونی شود، یک درصد بالای جامعه آمریکا و ثروتمندان آماده زیانهای سنگینی شدند.
بر اساس برآوردهای جدید فدرال رزرو، ثروت یک درصد ثروتمند جامعه در سه ماهه گذشته 701 میلیارد دلار تنزل پیدا کرد که اولین مرحله کاهشی شدن آن از اوایل سال 2020 است. این اتفاق ناشی از کاهش 1.5 تریلیون دلاری ارزش پرتفوی سهامی آنها بوده است که با افزایش قیمت املاک و سایر داراییهای سرمایهای در ایالات متحده جبران شد. باوجود اینکه در دوره دوساله پاندمی کرونا شاهد افزایش 11 تریلیون دلار خالص داراییهای آنها بودهایم و ثروتمندان دورهای طلایی را پشت سر گذاشتند.
نشتی ثروت پولداران آمریکایی معادل ۴۰ سال درآمد نفتی ایران
عدد 1.5 تریلیون دلار حدودا معادل 40 سال درآمد نفتی ایران در سالهای خوب فروش نفتی است. در سال 2021 یکی از فروشهای رویایی عربستان رخ داده است. این کشور در سال 2021 به درآمد رویایی حدودا 200 میلیارد دلاری دست یافته است. عددی که ثروتمندان آمریکایی در سه ماهه ابتدایی سال جاری میلادی در بازار سهام از دست دادهاند معادل 7.5 سال درآمد نفتی عربستان در اوج خود است.
با وجود اینکه این ارقام بسیار بزرگ هستند، باید توجه داشت که بیش از نیمی از بازار سهام آمریکاییها را این یک درصد متمول در اختیار دارند که باعث میشود ثروت 1.5 تریلیون دلاری سوخت شده، کمی کوچکتر بنظر برسد. در این بین که این اتفاق رخ داده است، شاخص S&P500 از 31 مارس تا به امروز حدود 19 درصد کاهش یافته و شاخص Nasdaq100 هم ریزش 24 درصدی را پشت سر گذاشته است به طوریکه این دو شاخص در سه ماهه اول سال میلادی جاری کاهش 5 و 9 درصدی را ثبت کردهاند.
دارایی یک درصد از آمریکاییها بیش ۹۰ درصد پایین جامعه
طبق دادههای فدرال رزرو، میزان ثروت یک درصد بالای جامعه آمریکایی در ابتدای سال میلادی جاری 32.2 درصد از ثروت کل آمریکاییها بوده است و این عدد در سه ماهه اول سال میلادی به 31.8 درصد رسیده است. با این وجود در حال حاضر مجموع ثروت آنها بیش از 45 تریلیون دلار است که نسبت به 43.5 تریلیون دلاری که در اختیار 90 درصد پایینی جامعه است، عدد بالاتری است همچنان. با کنار گذاشتن دادههای سال گذشته، یک درصد بالایی جامعه آمریکایی از سال 1989 تا امروز بالاترین میزان از کل ثروت جامعه را در اختیار دارد.

پاندمی کرونا فرصتی طلایی برای بورسیها
امری که باعث شده افرادی که جزو یک درصد متمول بالایی جامعه نیستند، از کاهش شدید بازار سهام مصون بمانند آن است که آنها کمتر از 12 درصد از داراییهای خود را در سهام سرمایهگذاری کردهاند. البته همین موضوع باعث شده است که یک درصد بالایی جامعه به واسطه تخصیص درصد بالایی از پرتفوی سرمایهگذاری خود به سهام در سالهای همهگیری کرونا نسبت به سایر گروههای جامعه بیشترین رشد ثروت را تجربه کنند. یکی دیگر از نکاتی که سبب کاهش میزان ثروت افراد ثروتمند شده است، آن بود که املاک و مستغلات اخیرا سیری نزولی را طی کرده و قرارگیری نرخ وام مسکن در بالاترین سطح خود از سال 2008 به همراه سیاستهای انقباضی پولی فدرال رزرو این موضوع را تشدید کرده است.

براساس شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، آمریکاییها در سال جاری حدود 760 میلیارد دلار از دست دادهاند که سهم عمده آن که عدد 690 میلیارد دلاری است در سه ماهه آغازین سال میلادی جاری رخ داده است. ثروتمندترین فرد جهان یعنی ایلان ماسک، شاهد کاهش 64.5 میلیارد دلاری ثروت شخصی خود نسبت به پایان سال 2021 بوده است و خالص ارزش داراییهای او به حدود 206 میلیارد دلار رسیده است.
در پنج سال گذشته، ثروتمندان از افزایش چشمگیر ارزش سهام و سایر داراییهای خود سود بردهاند. حتی قبل از اینکه S&P 500 بازدهی کل 18 درصدی در سال 2020 و 29 درصدی را در سال 2021 ثبت کند، این شاخص در سال 2017 بازدهی 22 درصدی را تجربه کرده بود سپس در سال 2018 کاهشی جزئی و تک رقمی را ثبت کرد و در سال 2019 توانست بازدهی 31.5 درصدی را رقم بزند.