حرفهای متناقض مسئولان درباره قطعی برق آیسییو
چه کسی مقصر قطعی برق بیمارستانها است؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
بورسان : دیروز فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد در آیسییو برقها رفته، بیماران یکییکی در حال اکسپایر شدن هستند و دستگاه هم نیست و... این فیلم در صفحه دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری نیز منتشر شد. امروز واکنشهای به این فیلم منتشر شده از صبح آغاز شد و حتی به سخنان معاون اول رئیسجمهور نیز رسید. اسحاق جهانگیری در این زمینه گفت که وزارت نیرو اطمینان داده که برق بیمارستانها قطع نخواهد شد. همچنین سخنگوی صنعت برق به حادثهای که در دو بیمارستان شمال شهر تهران رخ داد اشاره کرد و گفت: «قطع برق این دو بیمارستان ناشی از حادثه بوده و ارتباطی با شبکه نداشته است، زیرا صنعت برق وظیفه تأمین برق تا درب بیمارستان را دارد.»
صنعت برق موضع گرفت
در همین رابطه شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد: «براساس برنامهریزیهای انجام شده، در زمان اعمال خاموشیهای نوبتبندی شده در کلان شهر تهران، برق بیمارستانها و مراکز نگهداری واکسنهای کویید ۱۹، قطع نشده و نخواهد شد.»
در ادامه این اطلاعیه آمده بود: «شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، پیرو انتشار تصاویری در فضای مجازی در خصوص قطع برق برخی از بیمارستانهای تهران به اطلاع میرساند این شرکت در زمان اعمال خاموشیهای نوبتبندی شده ناشی از عدم تعادل تولید و مصرف برق در کشور، اقدام به قطع برق هیچ یک از بیمارستانهای پایتخت یا مراکز نگهداری از واکسنهای کویید ۱۹ نکرده است و در صورت تداوم شرایط فعلی، تامین برق مراکز درمانی همچنان از اهم اولویتهای اجرایی بوده و برق این مراکز، تحت هر شرایطی قطع نخواهد شد. بدیهی است تمامی مراکز حساس همچون بیمارستانها باید به منظور مقابله با قطع برق ناگهانی ناشی از حوادث شبکه و وقوع آسیبهای پیشبینی نشده به تجهیزات و تاسیسات توزیع برق شهری و ارائه خدمات به بیماران تا زمان رفع نقص توسط کارشناسان این شرکت، مجهز به مولدهای اضطراری باشند.»
وزیر نیرو مقصر است یا وزیر بهداشت؟
این در حالی است که دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آی سی یو بیمارستان مسیح دانشوری که از روز اول مواجهه ایران با کرونا در تلاش برای بهبود حال بیماران درگیر با این ویروس کشنده هستند؛ است در گفتوگو با رکنا در مورد این فیلم و اتفاقاتی که قطعی برق برای بیمارستانهای ایران، به خصوص بیماران بخش کووید 19 ایجاد میکند چنین گفت: «این بار فیلم این صحنه منتشر شده است، اما ما با چنین صحنههایی بارها مواجه شده ایم. اکسیژن که قطع میشود بعضی از ونتیلاتورها از دچار اختلال عملکرد میشوند. بعضی از ونتیلاتورها که توربینی هستند کاملا از کار میافتند. رفت و آمد اکسیژن بسیار اثر بدی بر بیمار دارد. وقتی که چنین اتفاقی میافتد؛ تا کادر درمان بتوانند اکسیژن را تکمیل کنند گاها مشاهده شده که بیماران مبتلا به کووید جان میسپارند. بارها گفتهام که متاسفانه وزارت بهداشت جزئیات مرگ بیماران کووید 19 را منتشر نمیکند.»
خرید دستگاه ونتیلاتور حساس به قطعی برق
دکتر هاشمیان در مورد اینکه آیا جدول دقیق قطعی برق به بیمارستانها اعلام شده است یا خیر تا با توجه به این جدول با چنین غافلگیری قطعی برقی کادردرمان مواجه نشوند، گفت: «این موارد را روسای بیمارستانها میدانند. مسئلهای که در مورد قطعی برق و مواجه شدن این شرایط برای دستگاه ونتیلاتور که وزارت بهداشت در اختیار بیمارستانها قرار داده است این است که وزارت بهداشت بدون هماهنگی و بررسی انجمن و دستگاه ونتیلاتور را خریداری کرده است که این دستگاهها با قطعی برق دچار اختلال شدید در عملکرد میشوند. دستگاه ونتیلاتور تلویزیون نیست که با متصل شدن به برق اضطراری عملکردش بدون اختلال ادامه داشته باشد. کوالیتی دستگاه ونتیلاتور کاملا دچار افت میشود. برق اضطراری کیفیت عملکرد را کاهش میدهد و فشار اکسیژن کم میشود و بیمار ازدست میرود.»
صنعت برق وظیفه تأمین برق تا درب بیمارستان را دارد
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق نیز در واکنش به فیلم منتشر شده در گفتوگویی گفت: «موضوع قطع برق در اتاق عمل اگر اتفاق افتد مربوط به کادر فنی بیمارستان است، زیرا صنعت برق وظیفه تأمین برق تا درب بیمارستان را دارد.»
به گفته او، مراکز حساس، مهم، حیاتی و بیمارستانها در اولویت قطع برق قرار ندارند و برق آنها قطع نمیشود.
رجبی مشهدی به حادثهای که در دو بیمارستان شمال شهر تهران رخ داد اشاره کرد و گفت: «قطع برق این دو بیمارستان ناشی از حادثه بوده و ارتباطی با شبکه نداشته است. او بر تعویض سریع تجهیزات این دو بیمارستان تاکید کرد.»
وزارت نیرو اطمینان داده به بیمارستانها خاموشی نمیدهد
همچنین اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهوری نیز در همین رابطه در جلسه کارگروه ویژه قطعی برق گفت: «وزارت نیرو به همه اطمینان داده و می دهد که به مراکز ضروری و مهم مثل بیمارستان ها تا این لحظه نه خاموشی داده و نه خاموشی خواهد داد.»
با این اوصاف اگر تحلیل کارشناسان و مسئولان را در این رابطه بپذیریم بار دیگر وزارت بهداشت و سعید نمکی مورد انتقاد قرار میگیرند، زیرا فرسودگی تجهیزات در بیمارستانها خود میتواند عاملی برای آسیبرسانی به بیماران شود و باید هرچه سریعتر مورد بررسی قرار گیرد.