کاور تیزر

خط سود، Bottom Line

تحلیل شرکت‌های بورسی و صنایع

مجری: محمدرضا دم‌ثنا

پخش زنده: یکشنبه و سه‌شنبه ساعت ۱۰:۳۰ الی ۱۱:۳۰

مهمانان: مدیران عامل و مدیران اجرایی شرکت‌ها به همراه کارشناسان و فعالان بازار و صنعت

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

صنعت فولاد از صنایع صادرات محور موجود در کشور است و از این رو همواره با افزایش قیمت دلار، شرکت‌های معدنی و فولادی که صادرات محور هستند با افزایش سودآوری مواجه می‌شدند اما در سال‌های اخیر شاهد بیشتر شدن فاصله بین دلار آزاد و دلار نیما که به نوعی دلار تسعیر ارز شرکت‌ها است بودیم تا جایی که این اختلاف به بیش از 60 درصد نیز رسید.

در روز‌های گذشته خبری به بازار مخابره شد که بانک مرکزی قصد دارد نرخ ارز صنایع فولادی و معدنی را در سامانه ای جدید با عنوان سامانه دوم نیما تسعیر کند، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد احتمالا دلار این سامانه از دلار نیما بالاتر باشد و کمی با دلار بازار آزاد اختلاف داشته باشد.

مخابره شدن این اخبار به بازار باعث شد روز‌های سبزی برای بازار سرمایه در هفته جاری رقم بخورد.

در برنامه سه‌شنبه خط سود با حضور مرتضی علی‌اکبری مدیرعامل شرکت پروژه محور تجلی به بررسی آثار به وجود آمدن سامانه دوم نیما پرداخته شد.

علی‌اکبری گفت: انتظار داریم دلار در این سامانه نرخی بین دلار آزاد و نیما باشد و همین موضوع سبب می‌شود تا شرکت‌های صادرات محور و حتی شرکت‌های داخلی متفع شوند.

وی در ادامه پیرامون افزایش قیمت گاز افزود: مشکل اصلی افزایش قیمت گاز نیست، اگر قیمت گاز افزایش پیدا کند اما فروش محصولات فولادی و معدنی از قیمت‌گذاری دستوری خارج شود و با نرخ منصفانه، دلار حاصل از صادرات تسعیر شود، افزایش قیمت گاز مشکل جدی برای صنعت نخواهد بود.

مدیرعامل تجلی درمورد قطعی گاز صنعت فولاد گفت: قطعی گاز به صنعت فشار زیادی وارد کرده است و بعضی از شرکت‌ها به سراغ تاسیس نیروگاه و حتی سرمایه‌گذاری در صنعت گاز رفته‌اند که به نظر درست نیست زیرا منابع موجود در شرکت‌ها باید صرف توسعه و پیشرفت پروژه‌های خودشان شود و در توسعه زیرساخت ها وظیفه‌ای ندارند.

مرتضی ‌علی‌اکبری در انتها پیرامون آخرین پیشرفت و توسعه پروژه‌های تجلی گفت: سرمایه گذاری ما در صنعت فولاد به حداقل رسیده است و بیشتر به توسعه، اکتشاف و بهره برداری در حوزه عناصر نادرخاکی تمرکز کرده ایم و چندین معدن از جمله لیتیوم را شناسایی و در حال توسعه آن هستیم.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در برنامه سه‌شنبه خط سود، همراه با محمود صفرزاده مدیر‌مالی بانک تجارت به چشم‌انداز سیاست‌گذاری بانک مرکزی در بازار پول و اثر آن بر سودآوری صنعت بانکداری و بانک تجارت پرداخته‌ شد. موفقیت و برنامه شرکت در جذب سپرده‌ها، وضعیت مطالبات از دولت و اشخاص غیردولتی،برنامه شرکت برای خروج از شرایط فعلی در بازارگردانی سهم، از دیگر موارد مهم مطرح شده در این برنامه بود.

صفرزاده از اخرین مصوبه بانک‌مرکزی صحبت کرد و گفت:با توجه به این مصوبه مدیران با مدیران متخلف به سرعت برخورد می‌شود و از زمانی که مصوبه نامبرده توسط بانک مرکزی رونمایی شد دیگر نرخ‌های 25 و 26 در بازار توسط بانک‌‌ها ارائه نمی‌شود.

وی افزود: با افزایش نرخ تورم بانک ها به سمت رقابت ناسالم حرکت کردند اما با قوانین و مصوبه فوق که در هفته‌های اخیر ابلاغ شد، تلاش شده تا حدممکن از رقابت ناسالم و پیشنهاد‌های بالا تر از حد قانونی برخورد شود.

تحولات در سیاست‌گذاری پولی به گمانه‌زنی‌هایی از اعمال سیاست‌های انقباضی شدید از سوی بانک مرکزی از طریق بازار بین بانکی و انتشار اوراق دامن زده است. اتفاقی که می‌تواند هزینه جذب سپرده برای صنعت بانکداری را با افزایش و سودآوری بانک‌ها در سال جاری را با کاهش روبرو کند.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

شرکت‌های فعال در صنعت قند و شکر همواره چالش‌های متعددی برای قیمت‌گذاری چغندر و شکر داشته‌اند اما اخیرا از مصوبه‌ای جدید رونمایی شده است که طبق آن قیمت شکر مانند گذشته توسط دولت مشخص نخواهد شد و قیمت‌گذاری توسط انجمن صنفی انجام می‌شود.

به نظر این مصوبه اگر رنگ اجرا به خود ببیند سودآوری صنعت را می‌تواند دچار تغییر و تحول می‌کند.

در برنامه سه‌شنبه خط‌‌‌ سود با حضور قربانعلی قربانی، مدیر‌عامل قند چهارمحال به بررسی آخرین وضعیت صنعت و این شرکت قند پرداخته شد.

قربانی گفت: برنامه افزایش دوبرابری ظرفیت تولید را داریم و در این خصوص قسمتی از تجهیزات خریداری شده است اما تعدادی از دستگاه‌ها را به واسطه تحریم نتوانستیم به کشور وارد کنیم.

وی ادامه داد: تولید شکر در قند چهارمحال طی سال جاری رکورد پنجاه ساله را جابه‌جا کرد. از طرفی با انتقال مالکیت شرکت به بخش خصوصی، در چند سال اخیر شاهد افزایش تولید و بهبود عملکرد شرکت نسبت به گذشته بوده‌ایم.

مدیرعامل قند چهارمحال ادامه داد: نرخ خرید تضمینی برای سال جای 18 هزار تومان بود اما برای سال آینده حتی امکان رویت اعداد بالای 25 هزارتومان هم وجود دارد.

به گفته قربانی، نرخ‌گذاری دستوری توسط دولت بار‌ها به این صنعت ضربه زده است؛ حالا باید دید در سال‌های آینده با وجود مصوبه‌های جدید وضعیت بهبود پیدا خواهد‌ کرد یا خیر.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

برنامه خط سود سه شنبه با حضور حسین‌ دور، رئیس اتحادیه صنایع ‌پایین دست به بررسی آخرین وضعیت صنایع ‌پایین دست پتروشیمی و نحوه عرضه‌ محصولات پتروشیمی در بورس کالا پرداخته شد.

پلی‎پروپیلن و پی‌وی‌سی که به‌طورمعمول با کمتر از ۱۰ درصد رقابت می‌شدند از ابتدای شهریورماه شاهد رقابت‌های بسیار بالایی بودند؛ به‌طوری‌که خرید محصول با ۱۰۰ درصد رقابت و حتی بالاتر از قیمت‌های جهانی قیمت خورد، این موضوع باعث شد شرکت‌های ‌پایین دست پتروشیمی که تولید کننده محصولات نهایی هستند مجبور به تهیه مواد اولیه با قیمت‌های بالاتری شوند.

افزایش قیمت مواد اولیه برای تولید کنندگان محصولات نهایی به اعتراض شدید آن‌ها در خصوص مدل‌های قیمت گذاری در بورس کالا شد.

اختلاف قیمت دلار آزاد و نیما نیز بی‌تاثیر نبوده است و یکی از علل‌های افزایش رقابت در بورس کالا نیز می‌باشد.

اختلاف قیمت دلار نیما و آزاد در ابتدای شهریور تا ۷ درصد کاهش یافته بود و به‌طور متوسط در ۶ ماهه ابتدای سال جاری حوالی ۲۰ درصد بود ولی با تشدید اختلافات در مذاکرات احیای برجام، این اختلاف افزایشی شده و تا ۴۴ درصد هم رسید. اختلاف ۳۰ درصدی قیمت محصولات در بورس کالا و بازار آزاد درجایی که تولید صرفه اقتصادی ندارد، باعث ایجاد انگیزه فروش امتیاز یا سهمیه خرید می‌شود. این انگیزه زمانی پررنگ‌تر می‌شود که با نگاهی به بازار کشورهای همسایه می‌بینیم که قیمت‎ پلیمرها در خلیج‌فارس، با قیمت‌های ترکیه و عراق تفاوت زیادی داشته‌ و قاچاق پلیمرها به این مقاصد توجیه اقتصادی پیدا می‌کند.

حسین‌دور گفت: قیمت خوراک همچنان در سطوح پایینی قرار دارد و گاز ارزان به دست شرکت‌های پتروشیمی بالادست می‌رسد، بنابراین اگر قیمت محصولات در داخل کشور نیز پایین تر باشد از لحاظ قانونی مشکلی ندارد.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

فردای اقتصاد: سهام شرکت سیمان اردستان هفته گذشته در بورس عرضه اولیه شد. این شرکت با توجه به موقعیت و دسترسی به سیستم حمل و نقل ریلی در بحث صادرات از مزیت نسبتا خوبی برخوردار است.

در بخش اول برنامه خط سود سه شنبه با حضور احمد‌رضا عمرانی‌فرد، مدیرعامل شرکت سیمان اردستان به بررسی آخرین وضعیت عملیاتی شرکت پرداخته شد.

عمرانی‌فرد معتقد بود: با وجود قطعی گاز در سال جاری، به واسطه تامین سوخت جایگزین (مازوت) ظرفیت تولید ما کاهش چندانی را تجربه نکرد؛ این نکته مهم را باید دانست بر خلاف تصور عموم استفاده از مازوت در صنعت سیمان آلودگی کمتری را نسبت به استفاده در بخش نیروگاهی دارد زیرا گوگرد و مواد آلاینده موجود جذب محصول می‌شود.

در بخش دوم برنامه همراه با محسن مصطفی‌‌پور، مدیرعامل فولاد غدیر‌ نی‌ریز پیرامون مشکلات موجود در تولید آهن‌اسفنجی پرداخته شد.

تولید کنندگان آهن‌اسفنجی به واسطه اینکه انرژی‌برترین بخش زنجیره فولاد بوده و گاز مصرف می‌کنند با آغاز فصل زمستان دچار چالش‌های زیادی شدند.

مدیرعامل فولاد غدیر‌ نی‌ریز در این خصوص گفت: تقریبا گاز اکثر بخش‌های تولید آهن اسفنجی از ماه گذشته به طور کامل قطع شده است و همین موضوع منجر به افزایش رقابت برای این محصول شد.

مصطفی پور در مورد آخرین وضعیت طرح‌های شرکت گفت: برای توسعه هم به سمت بالا دست و هم پایین دست در حال حرکت هستیم و همچنین در حال حاضر نام شرکت در لیست شرکت‌های در شرف عرضه در بورس قرار دارد.

در بخش انتهایی برنامه با حضور مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و عضو شورای رقابت پیرامون نامه منتشر شده در روز قبل بحث و گفتگو شد.

مهدی طغیانی گفت: سال‌های گذشته تصمیم‌گیر در خصوص تعیین قیمت خودرو وزارت صمت تصمیم‌گیر بوده است اما در شرایط کنونی شورای رقابت باید متناسب با شرایط تصمیم بگیرد.

وی ادامه داد: عملکرد چند ماه اخیر در بورس کالا از لحاظ شفافیت بسیار قابل قبول بوده است و باعث شده بازار پیش‌بینی پذیرتر شود.

عضو شورای رقابت افزود: شورا وارد تصمیم‌گیری در حوزه خودرو شده است اما تصمیم‌گیری باید به گونه‌ای باشد که حقوق سهامدار و مردم در آن لحاظ شود، در گذشته شیوه قرعه‌کشی قابل قبول نبوده و باعث ایجاد رانت شده است.

در نهایت رویکرد شورا این است که وارد قیمت‌گذاری‌ حتی در قیمت پایه نیز نشود.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

تیتر بورسان : بودجه 1402 برای صنایع

لایحه پیشنهادی دولت به مجلس رسید و بند‌های مختلف آن نگرانی‌های زیادی را برای فعالان صنعت در ایران به وجود آورد، از مهم ترین آن‌ها می‌توان به افزایش40 درصدی نرخ خوراک پتروشیمی‌ها اشاره کرد که به طبع آن نرخ سوخت صنایع معدنی، فولادی و سیمان دچار افزایش قابل توجهی خواهد شد.

بر اساس این لایحه علاوه بر افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها که خود به عنوان یکی از عوامل افزایش نرخ سوخت صنایع نام برده است، ضرایب سوخت شرکت‌های فولادی، معدنی، سیمانی نسبت به خوراک پتروشیمی‌ها نیز همگی 10 درصد تغییر را تجربه خواهند‌کرد.

برای مثال در گذشته نرخ سوخت صنعت سیمان اینگونه تعیین می‌شد که نرخ خوراک پتروشیمی‌ها (5000 تومان) در 10 درصد ضرب می‌شد اما اکنون نرخ خوراک پیشنهادی (7000 تومان) در 20 درصد ضرب خواهد شد.

اگر این لایحه رنگ اجرا به خود ببیند، نرخ سوخت برای فولادی‌ها 75 درصد، برای معدنی‌ها 86درصد و برای سیمانی‌ها 180 درصد افزایش را تجربه خواهند کرد.

علاوه بر این‌ها موضوعات دیگری همچون حق مالکانه معادن که بدون تغییر برای سال بعد لحاظ شده نیز از نگاه کارشناسی بررسی و عنوان شد طبق قانون هر سه سال یک بار این نرخ باید دچار تغییر و تحول شود اما در دو سال اخیر بدون وقفه، حق مالکانه معادن رشد را تجربه کردند و به‌نظر می‌رسد دوباره در حال بازگشت به روند طبیعی خود است.

در برنامه خط سود سه‌شنبه همراه با مسعود جعفری، کارشناس بازار سرمایه تاثیرات موارد ذکر شده در لایحه پیشنهادی دولت بررسی شد.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

تندگویان در سال ۱۳۷۷ در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر با هدف تولید پت‌بطری و نساجی تاسیس‌شد؛ قبل از تاسیس تندگویان کشور برای تامین انواع‌پت واردات انجام می‌داد.

در این برنامه از خط‌سود با حضور سید‌رضا‌قاسمی‌شهری، مدیرعامل شرکت پتروشیمی ‌تندگویان ‌به بررسی آخرین تحولات آن پرداخته شد.

در سال‌های ۹۵ و ۹۶ تندگویان به یک پتروشیمی ‌زیانده تبدیل شده بود اما از سال ۹۷ تا امروز تلاش‌ها برای بهبود وضعیت و فرآیند تولید رخ داد به طوری که در سال ۹۶ تعداد خاموشی‌های خطوط تولید بیش از ۵۰ مورد بود این در حالی است که در شرایط فعلی این عدد به کمترین میزان خود یعنی ۴ بار در سال کاهش پیدا کرده است.

مدیرعامل تندگویان پیرامون آخرین وضعیت خرید مواد اولیه گفت: در گذشته پارازایلن که یکی از مواد اولیه اصلی ما است را از پتروشیمی ‌بوعلی که از نگاه جغرافیایی فاصله کمی ‌با تندگویان دارد تهیه می‌کردیم اما با به وجود آمدن مشکلات در پتروشیمی ‌بوعلی مدتی بود مواد اولیه خود را از نوری تهیه می‌کردیم و همین مورد به تحمیل شدن هزینه زیادی به عنوان هزینه حمل و نگهداری به شرکت منجر می‌شد اما در زمان فعلی پتروشیمی ‌بوعلی واحد خود را تعمیر کرده و می‌توانیم پارازایلن خود را از آن تامین کنیم، بنابراین هزینه‌ای بالغ بر ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلیارد تومان در مخارج ما صرفه جویی خواهد شد.

از دیگر مواردی که مدیرعامل تندگویان مطرح کرد می‌توان به کاهش آلایندگی شرکت اشاره کرد.

وی گفت: در سالیان گذشته میزان آلودگی موجود در آب خروجی شرکت بیش از ۱۰ هزار ppm دارای cod بوده که آلودگی زیادی را وارد دریا می‌کرده است اما امروزه این عدد به زیر ۲۵۰ ppm رسیده و در برنامه آینده ما قرار است آن را به زیر ۱۰۰ برسد و به عنوان یک شرکت پاک خود را معرفی کنیم.

قاسمی‌شهری ادامه داد: در صورت وقوع این اتفاق و خارج شدن از لیست آلایندگی، سالانه ۱۰۰ الی ۱۵۰ میلیارد تومان از هزینه‌های ما کاهش پیدا می‌کند.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در قسمت اول این برنامه از خط سود قطعی گاز پتروشیمی ها و چالش های پیش روی صنعت پتروشیمی همراه با احد مهدوی ابهری دبیر کل انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی و بهروز عباسی فعال صنعت پتروشیمی بررسی شد.

صنعت پتروشیمی از بزرگترین صنایع حاضر در بورس و جزء ارزآور ترین صنایع کشور است اما به نظر می رسد با به وجود آمدن مشکل ناترازی گاز در کشور چالش های زیادی برای تولیدکنندگان در این صنعت به وجود آمده است .

اخیرا به گوش می رسد طرح های متفاوتی توسط مجلس برای حل این مشکل مطرح شده اما به گفته صنعتگران طرح ها باید کمی کارشناسی تر مطرح و عنوان شود تا آینده این صنعت بزرگ کشور دچار خطر نشود.

سوالات زیادی در مورد صنعت پتروشیمی و احتمال قطعی خوراک آن ها ذهن فعالان این صنعت را مشغول کرده است ؛ در این برنامه سعی شد با صحبت های کارشناسی ، ابعاد این موضوع به صورت جزئی بررسی شود .

قرن و هدف گیری بازار های صادراتی

در قسمت دوم برنامه همراه با حمزه شهیدی ، مدیر عامل شرکت پدیده شیمی قرن به بررسی آخرین تحولات صنعت شوینده و شرکت قرن پرداخته شد.

قرن از بزرگ ترین تولید کنندگان مواد شوینده در ایران که برای کسب بازار در خارج از کشور در حال تلاش است

این شرکت از مجموعه شرکت های هلدینگ پایدار و زیر مجموعه گروه صنعتی گلرنگ می باشد که تولید کننده محصولات بهداشتی خانگی، فردی و البسه است و دارای برند های اکتیو ، رویا و حیات است .

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

حذف ارز ترجیحی باعث شد شرکت های دارویی هم که این ارز را دریافت می‌کردند ، مشمول افزایش نرخ هایی شوند اما این افزایش نرخ ها که در محصولات نهایی صنعت دارو هم اتفاق افتاد به اندازه ای نبود که افزایش نرخ مواد اولیه را به نسبت قبل پوشش دهد اما در هفته‌های اخیر شرکت های دارویی دوباره افزایش نرخ هایی را دریافت کردند که در قسمت اول این برنامه از خط سود با دعوت از سجاد اسماعیلی و مشاور رئیس سازمان غذا و دارو و میلاد رجعتی کارشناس بازار سرمایه به بررسی این افزایش نرخ ها و بازگشت صنعت دارو به مدار نرمال تولید پرداخته شد.

اما در بخش دوم بحث عرضه خودرو در بورس کالا همراه با محمد یونس حیدری عضو هیئت مدیره کارگزاری آپادانا (عرضه کننده خودرو های گروه بهمن در بورس کالا ) بررسی شد.

عرضه خودرو 207 در بورس کالا آغاز عرضه خودرو های پرتیراژ بود این عرضه ها می تواند خودروسازان را از محدوده زیاندهی خارج کند و بازار خودرو را به تعادل برساند .

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

روز گذشته ۹ آبان ماه بلوک ۱۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس بعد از ۲ روز رقابت تنگاتنگ دو مشتری بزرگ، سرانجام به سرمایه گذاری اهداف رسید. رقابت های صورت گرفته باعث شد تا قیمت هر سهم حدود ۳ برابر قیمت تابلو بازار افزایش یابد. سرمایه گذاری اهداف با دستیابی به این بلوک ۱۰ درصدی توانست ۳ کرسی هیئت مدیره را از آن خود کند و عملا مدیریت بزرگترین هلدینگ اقتصادی کشور را در دست بگیرد.
عرضه بلوک ۱۲ درصدی هلدینگ خلیج فارس و رقابت برای تصاحب آن توسط سرمایه گذاری اهداف و پالایشگاه نفت تهران حواشی بسیاری را در بورس تهران به راه انداخت. محاسبات صورت گرفته نشان می‌دهد اگر پالایشگاه نفت تهران پیروز این رقابت می‌شد، جریان وجوه نقد این شرکت در سال های آتی دچار مشکلات متعددی می‌شد و این موضوع نگرانی از افت ارزش گذاری شرکت در بازار را برای سهامداران آن در پی داشت.
در این برنامه از خط سود با دعوت از مهدی گودرزی مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان و حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوص سازی به بررسی ابعاد این معامله و تبعات آن برای بازار سرمایه پرداختیم.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه از خط سود با حضور حسین ایزدیان نایب رئیس هیئت مدیره و معاون توسعه و برنامه ریزی شرکت فولاد اکسین خوزستان به بررسی عملکرد این شرکت و استراتژی های لازم برای افزایش سودآوری آن پرداخته شد .

فولاد اکسین خوزستان شرکت فولاد ایرانی است،که در زمینه ساخت انواع ورق‌های فولادی موردنیاز جهت ساخت مخازن ذخیره‌سازی فراورده‌های نفتی و سایر محصولات فولادی فعالیت می‌نماید.

فولاد اکسین نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه تنها تولید کننده ورق های عریض هست مخصوصا در حوزه تولید ورق های Api که در صنعت نفت و گاز به کار می رود و به کشور هایی مثل عراق ، امارات ، مصر و اروپا صادر می شود .

سه دسته محصول تولید می شود : 1- محصولات ساختمانی 2- آلیاژی که در ساخت مخازن و کشتی سازی استفاده می شود 3- ورق هایی که در صنعت نفت گاز استفاده می شود .

این شرکت ظرفیت اسمی یک میلیون و پنجاه هزار تن است ولی چون اسلب مورد نیاز در شرکت نیست دستیابی به این مقدار تولید فعلا نشدنی است .