کاور تیزر

سرمایه گذار شو، Investor Show

دریچه‌ای برای ورود به دنیای سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذار شو، نقطه شروع فعالیت اقتصادی است. در این برنامه ضمن بررسی مهم‌ترین اخبار اقتصادی ایران و جهان، با مفاهیم بنیادی اقتصاد و سرمایه‌گذاری آشنا می‌شوید تا بتوانید بهترین تصمیم‌های مالی را در زندگی بگیرید.

مجری: نازنین موسوی

پخش زنده: شنبه، دوشنبه و چهارشنبه ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۴:۳۰

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه جواد حاتمی، عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران به بررسی موضوع خشم و عصبانیت پرداخته شد و راه‌های کنترل این خصیصه به بحث گذاشته شد.

وی در ابتدا تفکیکی از خشم و عصبانیت را تشریح کرد. در این راستا او این نکته را ذکر کرد که ما بین خشم و پرخاشگری تفکیکی قائل می‌شویم به طوریکه خشم به احساس و تجربه درونی انسان گفته می‌شود و پرخشاگری زمانی است که منجر به بروز رفتار بیرونی و آسیب رساندن به افراد می‌شود.

جناب حاتمی در ادامه ریشه شکل‌گیری حس خشم در آدمی را توضیح داد و گفت که چه زمان‌هایی این اتفاق رخ می‌دهد و در این رابطه مثال‌هایی را بکار برد.

هیجاناتی که در انسان‌ها شکل می‌گیرند همانند یک بسته می‌ماند. ابتدا تغییراتی در بدن شما رخ می‌دهد که برخی از آنها را به صورت مستقیم حس می‌کنید و برخی دیگر را حس نمی‌کند. وجه دیگر این موضوع احساساتی است که خودمان در درون آنها را حس می‌کنیم که می‌توان به آمادگی‌های رفتاری برای واکنش خارجی اشاره کرد.

خشونت امری مسری است و می‌تواند تشدید، تقلید و یادگرفته شود و تمام این موضوع‌ها بستگی به پیامد آن دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که برون ریزی خشم می‌تواند پیامدهای بدی را داشته باشد و بهتر است تخلیه‌سازی خشم در سطحی ملایم و تحت کنترل صورت گیرد.

به دلیل منافع ثانویه‌ای که افراد دریافت می‌کنند، این فرهنگ به وجود می‌آید که مشاهده می‌کنیم افراد در زمانی که نزاعی رخ می‌دهد بجای مداخله آرام‌سازی شرایط شروع به گرفتن فیلم می‌کنند.

موضوعی که بسیار مهم است آن است که احساس عادلانه بودن در سازمان‌ها شکل بگیرد. حتی در بسیاری از موارد مشاهده می‌کنیم که موقعیتی غیرعادلانه به وجود می‌آید اما افراد احساس منصفانه بودن شرایط را حس می‌کنند.

در بحث انصاف ادراک شده 3 عامل اصلی مطرح شده است. در وهله اول میزان زحمت و عایدی دریافت شده مطرح است. عامل دوم عدالت یا انصاف رویه‌ای است.

در پایان هم وی به بیان ترفندها و نکته‌هایی پرداخت که میتواند سبب کنترل خشم افراد در موقعیت‌های متفاوت بشود پرداخت. به عقیده وی کنترل خشم و هیجانات اینروزها بسیار امری مهم و کمک کننده برای افراد است و باید به این مقوله توجه ویژه‌ای شود.تگ: نوید خاندوزی، بورس، شستا

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه در ادامه برنامه گذشته همراه محمدحسین صدرایی، مدیر سابق صندوق توسعه بازار سرمایه به بررسی تجربیات وی در خلال سالیانی که در بازار سرمایه فعالیت داشته است، پرداخته شد.

جناب صدرایی به این نکته اشاره داشت که با توجه به اینکه پول صندوق را همانند جیب خود حساب می‌کرده است همواره حساسیت ویژه‌ای روی آن داشته است.

به گفته وی عموما صف‌های فروش توسط حقیقی‌ها و حقوقی‌هایی که پول لازم بودند شکل می‌گیرند.

دیگر موضوع آنکه دلیل اینکه بعضی از نمادهای اختیار پا نمی‌گیرد این است که این بخش از بازار اصلا دیده نمی‌شود و پتانسیل‌های آن دور از چشم فعالین قرار گرفته‌اند.

صندوق توسعه بازار استراتژی‌های کلی و آیین نامه معاملات دارد و نحوه انتخاب سهم توسط صندوق توسعه بازار اینگونه است که نگاه می‌کند یک سهم چه میزان ارزنده است تا منافع یونیت‌داران این صندوق هم تامین شود. هیچ کس در بازار سرمایه استراتژی معاملاتی خود را به طور ریز افشا نمی‌کند و صندوق توسعه هم از این قاعده مستثنی نیست.

وی این نکته را خاطر نشان کرد که غالب خبرها و اطلاعاتی که در زمان معاملات بازار، در راستای ریز معاملات صندوق توسعه مخابره می‌شود، دروغ است حتی در این رابطه مثال‌هایی را هم بکار برد.

جناب صدرایی این نکته را بیان کرد که در بازار سرمایه ایران اطلاعات نهانی بسیاری وجود دارد و دامنه نوسان به کاراتر شدن بازار کمک می‌کند تا عده‌ای که از این اطلاعات بهره‌مند هستند نفع بزرگ و در حالت معکوس زیان زیادی را متحمل نشوند و فضا به سمت منصفانه‌تر شدن برود.

در بحث بازترشدن دامنه نوسان وی این نکته را بیان کرد که در آن حالت افراد غیر حرفه‌ای حتما از بازار بیرون خواهد شد. چراکه به معامله‌گران حرفه‌ای خواهند باخت.

در راستای بررسی عملکرد جناب صدرایی در سمت ریاست این صندوق، وی این نکته مطرح کرد که عملکرد وی را باید یونیت‌داران و همچنین بانک تجارت بررسی و نمره‌دهی کند.

در پایان وی این نکته را مطرح کرد که وقتی می‌خواهید وارد بازار سهام شوید، حتما برنامه جایگزین داشته باشید و همیشه بدانید که زمان به شما کمک خواهد کرد و مثال‌هایی در این رابطه در جانب وی مطرح شد.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در جریان این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه محمدحسین صدرایی، مدیر سابق صندوق توسعه بازار سرمایه به بررسی تجربیات وی در زمان تصدی سمت رئیس این صندوق پرداخته شد.

وی در ابتدا سوابق تحصیلی و شغلی خود را شرح داد و این موضوع را توصیف کرد که چگونه مسیر شغلی‌اش به بازار سرمایه رسیده است و سپس به ریاست این صندوق رسیده است. از دی ماه 1395 وی به این سمت دست یافته است.

به گفته وی این صندوق ما به ازای خارجی دارد و در دنیا دو نوع نگاه به حمایت از بازار سهام وجود دارد که به شرح این دو نگاه می‌پردازد.

وی این نکته را بیان کرد که کاری که حاکمیت به عنوان حمایت انجام می‌دهد، بیشتر شبیه صیانت است. بازار سهام انقدر پتانسیل دارد که می‌توان با اتکا به آنها همان هدف سیاست‌گذار را منتفع کرد.

صندوق توسعه بازار سرمایه اولین جایی است که اوراق تبعی در آن منتشر می‌شود. در اواخر سال 95 این صندوق توسعه است که به بازار اختیار ورود می‌کند و این صندوق توسعه بوده است که در بحث اختیار خرید رونق به این بازار بخشیده است و بازاریابی فعالین را کرده است. بنابراین به گفته وی صندوق توسعه تا جایی که می‌توانست به بازار اختیار کمک کرده است.

جناب صدرایی به این موضوع افتخار می‌کند که زمانی که به این سمت رسید 300 کد بورسی در بازار اختیار فعالیت می‌کرد و روزی که رفت 10 هزار کد فعال وجود داشت و به عقیده وی باعث افتخار صندوق توسعه هم است.

به عقیده وی بعد از صندلی ریاست سازمان بورس پرچالش‌ترین صندلی بازار سرمایه صندلی وی بوده است چرا که رابط میان بخش‌های مختلف بازار سهام و فعالان است. به همین دلیل به هرروز از فعالیت خود در صندوق توسعه افتخار می‌کند و این نکته را مطرح کرد که به پول‌های صندوق توسعه همانند پول‌های خود نگاه می‌کرده است و یونیت‌داران صندوق توسعه می‌توانند به این موضوع شهادت دهند.

در برخی موارد تکانه‌های شدیدی به بازار سرمایه وارد می‌شود و شاید قابل افتخارترین هفته صندوق صندوق توسعه زمانی باشد که سردار سلیمانی به شهادت رسید چراکه باید ملی‌گرایانه با این موضوع برخورد کرد و همچنین رویکرد کارشناسی هم در آن عمل وجود داشته باشد و علاقمند است که تاریخ شفاهی آن یک هفته منتشر شود.

او این موضوع را ذکر کرد که سیاست گذار نسبت به گذشته بسیار بهتر عمل می‌کند. به طور مثال در بحث نرخ خوراک پتروشیمی زمانی که می‌بیند این موضوع اشتباه است، برای آن سقف می‌گذارد اما قبلتر می‌دیدیم که سقفی گذاشته نمی‌شود و بازار دو سال وارد رکود می‌شد.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه محسن ابوترابی، مدیر صندوق بازارگردانی تمدن به بررسی نقش صندوق‌های بازارگردانی در بازار سرمایه پرداخته شد.

وی در ابتدا تعریف بازارگردان سهام را ارائه داد و گفت به شرکت‌هایی که از تشکیل صف خرید و فروش جلوگیری می‌کنند و به نقدشوندگی سهم کمک می‌کنند بازار گردان گفته می‌شود.

براساس تعریف سازمان بورس بازارگردان‌ها سه هدف تنظیم عرضه و تقاضا، افزایش نقدشوندگی و محدودکردن دامنه نوسان توسط این صندوق‌ها پیگیری می‌شود.

دو نوع صندوق بازارگردانی در بازار سرمایه وجود دارد، نوع اول صندوق‌های بازارگردانی اختصاصی که صرفا به بازارگردانی یک نماد می‌پردازند و صندوق‌های بازارگردانی مولتی NAV که همزمان به بازارگردانی چند نماد مشغول هستند.

در خارج از ایران هردوی اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به فعالیت بازارگردانی بپردازند اما در ایران این وظیفه به عهده ناشر گذاشته شده است.

وی این نکته را مطرح کرد که بازارگردانان عموما از ارزش ذاتی حدودی سهم پایه مطلع هستند و با شیوه‌ بازارگردانی خود این سیگنال را به بازار می‌دهند که خرید سهم در چه جهتی امری منطقی خواهد بود.

از جمله مزایایی که شامل بازارگردان‌ها می‌شود این هست که آنها کارمزد معاملاتی پایین‌تری را شامل می‌شوند در طی این اتفاق صندوق‌های بازارگردنی از پرداخت مالیات بابت فروش سهم معاف هستند تا بتوانند به نحوه بهتری این فرآیند را انجام دهند.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه علی عمیدی راد، کارشناس بازار سرمایه به بررسی تجربیاتی که وی در خلال سالیانی که در بازار سرمایه فعالیت داشته است پرداختیم. با توجه به فعالیت وی در حوزه سرمایه‌گذاری در بازار اولیه با استفاده از کراد فاندینگ، به بررسی چالش‌هایی که وی در این حوزه داشته است پرداختیم.

ابتدا به ساکن پس از اینکه نحوه ورود خود به بازار سرمایه و سوابق شغلی و حرفه‌ای خود را تشریح کرد، وی وظایف یک کراد فاندینگ را توصیف کرد. در این رابطه گفت که ما باید امین سرمایه‌گذاران باشیم تا پول مردم به سوی یک فعالیت اقتصادی پربازده رود.

در ادامه وی تاریخچه و نحوه شکل‌گیری کراد فاندینگ‌ها را شرح داد و به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر 12 شرکت در این حوزه به فعالیت می‌پردازند و از شرکت فرابورس مجوز اخذ کرده‌اند.

از جمله مهم‌ترین چالش‌های شرکت‌ها کراد فاندینگ می‌توان به این موضوع اشاره داشت که خارج از ایران راه‌های متعددی برای خروج از یک سرمایه‌گذاری وجود دارد اما در این راه‌های بسیار محدودی پیش روی آنها است.

شرکت‌ها و کسب و کارهایی که به کراد فاندینگ‌ها مراجعه می‌کنند در ابتدا حرف از بازدهی‌های بالا می‌زنند و کراد فاندینگ‌ها وظیفه دارند که این موضوع را احراز کنند. در این راستا مشخصه‌هایی وجود دارد که جناب عمیدی به توصیف آنها پرداخت.

عموما افرادی که ریسک‌پذیرتر هستند به سمت سرمایه‌گذاری در اینگونه شرکت‌ها سوق پیدا می‌کنند. البته لازم به ذکر است که طرح به طرح این موضوع متفاوت است و هر پروژه سطح ریسک متفاوتی دارد.

به گفته وی اجرایی شدن برجام بیشتر به سود کراد فاندینگ‌ها و مقاصد سرمایه‌گذاری آنها تمام خواهد شد. باتوجه به اینکه اتمسفر کسب و کارهای استارتاپی عموما سخت تغییر پیدا می‌کند فلذا از این حیث مشکلی پیش نخواهد آمد. طبیعتا اگر مشکل جدی هم به موجب اجرایی شدن برجام ایجاد شود دیگر کراد فاندینگ‌ها به فعالیت کنونی خود نخواهند پرداخت.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه سرمایه‌گذارشو در ادامه گفتگو با سیاوش وکیلی، کارشناس ارشد بازار سرمایه به بررسی تجربیات وی در خلال سالیانی که در بازار سرمایه فعالیت داشته است، پرداخته شد.

در خارج از کشور استفاده از سایت‌هایی همچون TSETMC امری رایگان نیست و با توجه سطح اطلاعات درخواستی هزینه‌ای که متقضی می‌بایست پرداخت کند، متفاوت است.

سمت و جایگاه روابط عمومی سازمان بورس برای زمانی است که شرایط نرمال است و وظیفه آن برگزاری نمایشگاه و شو روم است. اما کاری که وی به گفته خود انجام داد، این بود که پل ارتباطی با فعالان بازار را فعال کنیم. حتی وی این نکته را بیان کرد که هیچ تجربه و سابقه‌ای در این زمینه نداشته است.

به عقیده وی بزرگترین دلیل شرایط بحرانی بورس در سال گذشته ورود بی‌رویه سیاسیون و دخالت‌هایشان در بازار سهام بود.

وی این نکته را بیان کرد که هر کس را باید با خودش مقایسه کرد و این درست نیست که ببینیم فردی از ما ثروتمندتر است و خود را با آن فرد مقایسه کنیم و ثروت واقعی درون ذهن ما است.

غم‌انگیزترین تجربه کاری وی در شرکتی رخ داد که بدون هیچگونه اشتباهی از مدیریت یک شرکت کنار گذاشته شد و به عقیده وی عملکرد مناسبی در دوران مدیریت این شرکت داشته است. به موجب این اتفاق مدتی وی از این موضوع غمگین بوده است.

پیش بینی بورس فردا ۹ اسفند ‍۱۴۰۰

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه سیاوش وکیلی، کارشناس ارشد بازار سرمایه به بررسی تجربیات وی در خلال سالیانی که در بازار سرمایه به فعالیت داشته است، پرداختیم.

وی در ابتدا سوابق شغلی و تحصیلی خود را مختصرا تشریح کرد و در این بین تجربیات خود در هلدینگ امید و سمت روابط عمومی سازمان بورس را توضیح داد.

در ابتدا که فعالیت خود را در بورس شروع کرده است، روال گزارش‌دهی شرکت‌ها ضعف‌های متعددی داشته است.

یکی از اتفاقات مهمی که در سال ۹۹ رخ داد این بود که همه بازارها بجز بازار سرمایه مورد توجه قرار گرفته بود اما به یکباره توجه‌ها به سمت بازار سرمایه معطوف شد و شاهد رشد عجیب بازار سهام در وجه‌های مختلف بودیم.

به عقیده وی نیروی انسانی سازمان بورس باید در جریان اتفاقات سال ۹۹ افزایش محسوسی پیدا می‌کرد اما این اتفاق رخ نداد و تعداد نیروهای این سازمان را با تعداد نیروهای بانک مرکزی مقایسه کرد.

به گفته وی کانال‌های فعال در فضای مجازی باید بی‌رحمانه همه را نقد کنند اما نیاز است که نظارتی روی آنها باشد و نظر خود در مورد مجوز آموزش در فضای مجازی را هم بیان کرد.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه علیرضا توکلی کاشی، کارشناس اقتصادی، به بررسی چیستی نرخ سود در بازارها پرداخته شد.

ابتدا به ساکن جناب توکلی این موضوع را مطرح کرد که بانک‌ها واسطه وجوه هستند و به نمایندگی از مردم پول‌ها را تجمیع می‌کنند و این پول‌ها را در قالب وام‌هی کوچک و بزرگ در اختیار مردم قرار می‌دهند.

در بازار بانکی کسانی که مازاد منابع دارند پول خود را در اختیار بانک قرار می‌دهند و کسانی که کسری منابع دارند به بانک مراجعه می‌کنند و در قالب وام پول قرض می‌گیرند که این نرخ بین ۱۸ تا ۲۵ درصد است.

در اقتصاد چندین نرخ داریم که بسیار مهم هستند. نرخ سود، نرخ ارز، نرخ تورم و نرخ انرژی از جمله مهم‌ترین نرخ‌های اقتصاد یک کشور است. برای تعیین نرخ سود بانک مرکزی باید سایر این نرخ‌ها را هم درنظر بگیرد.

زمانی که نرخ سود افزایش پیدا کند، قیمت تمام شده پول برای کسانی که می‌خواهند تامین مالی کنند بالا می‌رود و طبیعتا زمانی که از حدی بیشتر شود، آنها استنکاف خواهند کرد.

به گفته وی مهم‌ترین دلیل اختلاف فاحش نرخ سود در داخل و خارج از ایران نرخ تورم است. چرا که وقتی شما تورم ۳۰ درصد در کشور دارید حاضر نیستید پول خود را با نرخی مانند ۱۰ درصد در اختیار دیگران قرار دهید.

به دلیل اینکه نرخ تورم در امریکا به پیک ۲۵ ساله خود رسیده است، نرخ بهره افزایش پیدا کرده است و چشم‌انداز صعودی هم برای آن ترسیم می‌شود.

بانک‌های مرکزی برای مبارزه با تورم زمانی که احساس کنند نرخ تورم به واسطه ایجاد سفته‌بازی در بازارهای مختلف افزایش یافته است، نرخ بهره را افزایش می‌دهند تا انگیزه سفته‌بازی از بین برود.

اما مقطع دیگری وجود دارد که بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ تورم اقدام به کاهش نرخ بهره کرد. زیرا یکی از عواملی که هزینه برای بخش تولید ایجاد می‌کند، سودی است که بنگاه‌ها به بانک‌ها پرداخت می‌کنند.

بازار اوراق یکی از پیچیده‌ترین بازارها برای سرمایه‌گذاری در دنیا محسوب می‌شود. به همین دلیل معمولا مردم از سرمایه‌گذاری به صورت مستقیم در این بازار اجتناب می‌کنند.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در جریان این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه شادی صدقی‌نژاد، مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات بدان به بررسی نقاط عطف شغلی و تجربیاتی که در دنیای سرمایه‌گذاری کسب کرده است، پرداخته شد.

وی در ابتدا سوابق تحصیلی و شغلی خود را مختصرا شرح داد و گفت فوق تخصص حقوق بازار سرمایه از دانشگاه جورج‌تون آمریکا دارد و عضو وکلای نیویورک است.

خانم صدقی‌نژاد، این نکته را بیان کرد که به صورت تصادفی در یک سمینار با رئیس سازمان بورس در آن مقطع آشنا و مشاور قائم مقام اجرایی بورس شده است.

ریسک یک مسئله ذاتی برای تمام بازارهای سرمایه است اما در بازار سرمایه‌های بالغ همچون آمریکا، لندن و اروپایی میزان ریسک متفاوتی نسبت به بازارهای نوظهور همانند برزیل یا ویتنام. به همین دلیل جنس نگاه سرمایه‌گذاران در اینگونه بازارها متفاوت است از سایرین.

در برهه‌ای بورس ایران طی قراردادی با بورس بحرین قصد همکاری داشت اما به دلایل سیاسی محقق نشد. دیگر آنکه دو بانک خارجی برای سهام برخی از شرکت‌ها از فیچ رتبه‌بندی گرفته بودند که ما بتوانیم اوراق قرضه دولتی خود را در سایر کشورها به مبادله بگذاریم. اما به واسطه تحریم‌ها انجام نشد. اگر این اتفاق رخ می‌داد سرمایه‌گذاران خارجی با اطمینان خاطر بالاتری می‌توانستند به بازار سرمایه ما ورود کنند.

به دلیل اینکه همیشه علاقه داشت به بازار سرمایه ایران کمک کند، به ایران بازگشت و شرکتی را تاسیس کرد. هدف این شرکت هم کمک به سرمایه‌گذاری افراد خارجی و سرمایه‌گذاران خرد است.

در ادامه وی شرکتی که تاسیس کرده است را توصیف کرد و گفت که این شرکت چه رسالتی را پیگیری می‌کند. همچنین در ادامه چالش‌ها و فرصت‌هایی که در خلال فعالیت در این شرکت کسب کرده است را توصیف کرد.

زمانی که وی وارد بورس شده است، باوجود اینکه خیلی به مسائل و هنجارهای اجتماعی ایران اشراف نداشته است، مردم و کسانی که با آنها همکاری داشته است، بسیار دلگرم کننده برخورد می‌کردند. به همین دلایل خانم بودن خود را یک مزیت محسوب می‌کند.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه حمید مرتضی‌کوشکی به بررسی تحولات اخیر بازار سهام و چشم‌انداز سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه پرداخت.

وی در ابتدا گزارشات فصل پاییز از نظر سودآوری را بررسی کرد. نکته‌ای که در این گزارشات آزاردهنده بود، کاهش محسوس حاشیه سود شرکت‌های بزرگ بود که نمایانگر اثر مصوبات اخیر است.

به عقیده وی فرمول نرخ خوراک که در سال ۱۴۰۰ تبیین شده است به موجب تنش‌های بین اروپا و روسیه کارایی خود را از دست داده است و در ادامه این فرمول را تشریح کرد.

جناب کوشکی به این موضوع پرداخت که این فرمول نه تنها حاشیه سود شرکت‌ها را کاهش قابل توجهی می‌دهد بلکه حتی منجر به زیان‌سازی شرکت‌ها هم می‌شود.

اگر نگاه خودرو به سایر شرکت‌ها بخواهد مثل صنعت خودرو باشد، یعنی سودسازی شرکت مطرح نباشد و صرفا اهداف دیگری برای فعالیت شرکت تعریف شود، منجر به به خطر افتادن افق سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه خواهد شد.

به عقیده وی اگر برجام بشود، دامنه جهش نرخ دلار کمتر می‌شود و باعث می‌شود شاهد جهش‌های سودآوری شرکت‌ها کمافی‌السابق نباشیم. دیگر آنکه می‌توانیم امیدوار باشیم که رویه‌ها و سیاست‌گذاری‌های اقتصادی ثبات بیشتری به واسطه افزایش درآمدهای دولت پیدا کنند.

به نظر وی درصورتی که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف نشود ظلم بزرگی به شرکت‌ها تحمیل می‌شود و از طرفی اگر هم حذف شود نمی‌توان در رابطه با افزایش یا کاهش حاشیه سود شرکت‌ها اظهار نظر کرد.

سرمایه‌گذاران بااستفاده از سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف بازار می‌توانند ریسک‌های موجود را تا حدی کاهش دهند. به واسطه ریسک‌های سیستماتیک موجود در این بازار بازدهی بالاتری هم نصیب سرمایه‌گذاران این بازار در بلند مدت شده است.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

این برنامه سرمایه‌گذارشو در ادامه برنامه به اشتراک‌گذاری تجربیات پیشین همراه عباسعلی حقانی‌نسب، کارشناس ارشد بازار سرمایه به بررسی گزیده‌ای از تجربیات و مهم‌ترین رویدادهای کاری وی در بازار سرمایه پرداخته شد.

🔹وی در ابتدا مسئله بورس‌های منطقه‌ای را تشریح کرد و نقش خود در فراگیر کردن این بورس‌ها را توصیف کرد. بسیاری از کارشناسان کنونی قبلتر در همین بورس‌های منطقه‌ای به فعالیت پرداخته اند.

🔹به گفته وی اکثر مدیران سازمان بورس شاخص بورس را به عنوان معیار عملکرد خود در نظر می‌گرفتند. فرق اساسی که مدیران جدید با مدیران قدیم میزان شناخت آنها نسبت به عملکرد و کارکردهای بازار سرمایه است.

🔹از نظر وی همیشه بحث‌های سیاسی بر بازار سرمایه ما حکم‌فرما بوده است. به طور مثال زمانی که دکتر احمدی نژاد بورس را قمارخانه خطاب کرد و منجر به ریزش بورس در آن برهه شد.

🔹اینکه بازار سرمایه ما همواره به صورت توده‌وار حرکت می‌کرده است ریشه در این موضوع دارد که ما بالای ۴۰ سال نقطه اتصال بازار سرمایه و مردم را یک شرکت سبدگردان یا نهاد مشاور مالی قرار ندادیم و کارگزاران این نقش را ایفا کردند. در حالی که در دنیا برعکس است.

🔹بازار ما دو افت بزرگ دارد. اول کوتاه مدت نگری که در سایر بازارها وجود ندارد و دوم دامنه نوسان، که سطحی‌نگری را ترویج می‌کند. در بازار سرمایه آینده باید خرید و فروش شود اما ابزار اجرایی آن وجود ندارد.

پلیر ویدیو
loading...

برنامه کامل

در این برنامه سرمایه‌گذارشو همراه رحیم سخن لطیف، تحریریه بورسان و مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه به بررسی آثار اقتصادی حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی و تاثیر آن بر سرمایه‌گذاری پرداخته شد.

🔹جناب سخن‌لطیف به بیان این نکته پرداخت که تا به حال ارز ۴۲۰۰ تومانی بی‌تاثیر نبوده است اما تاثیرات مخرب و جانبی آن بیش از فایده آن بوده است؛ در بلند مدت هم هزینه فایده آن به واسطه افزایش قیمت‌های جهانی و تضعیف ریال در برابر دلار رو به افزایش خواهد رفت.

🔹حذف به یکباره ارز ترجیحی آثار مخربی را می‌تواند دربر داشته باشد. چراکه به طور مثال اگر مردم بدانند که به طور حتم کالاها قیمت بالاتری را خواهند دید، پس حاضر به پرداخت قیمت‌های بالاتر خواهند بود. به همین دلیل دولت هنوز نتوانسته است مجلس را قانع کند که پس از حذف این ارز قیمت‌ها چه میزان رشد را تجربه خواهند کرد.

🔹نمی‌توان منکر این موضوع شد که برخی از خانوارها از حذف این نوع یارانه متضرر خواهند شد اما با بررسی جزئی‌تر می‌توان این نکته را بیان کرد که دهک‌های پایین از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی منتفع خواهند شد. ولی نکته حائز اهمیت شیوه اجرای حذف این ارز خواهد بود.

🔹نکته بسیار مهمی که باید در این باره بدانیم آن است که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار نیست میزان یارانه اطلاقی را در مجموع تغییر دهد. صرفا مبنا بر این است که شیوه توریع درآمد میان مردم را تغییر دهد.

🔹زمانی که انتظارات تورمی تغییر پیدا می‌کند و بهم می‌خورد، سبب می‌شود که نسبت پول و شبه پول دگرگون شود و ممکن است اتفاقاتی شبیه اتفاقات سال ۹۹ را رقم بزند. بنابراین اگر این سیاست نتواند انتظارات مردم را مدیریت کند می‌تواند همچون اتفاقات فوق‌الذکر را در پی داشته باشد.

🔹به گفته بانک مرکزی مهمترین درایور رشد پایه پولی در سال‌های اخیر از محل رشد دارایی‌های خارجی است که شامل بحث ارز ۴۲۰۰ و ارزهای صندوق توسعه ملی می‌شود.

🔹در نهایت باید این انتظار را داشت که پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت‌های برخی کالاهای اساسی رشد داشته باشند. شیوه محاسبه آن هم می‌تواند به کمک ارقام دلاری این کالاها در سال ۹۵ یا ۹۶ باشد. به طور مثال مرغ کیلویی ۶۰، تخم مرغ ۴۵ و روغن کیلویی ۴۵ هزار تومان اعداد دور از ذهنی تلقی نمی‌شوند.

🔹جناب رضایتی در بخش دوم این برنامه این نکته را تصریح کرد که ابقا سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی سبب می‌شود که حاشیه سود شرکت‌ها فشرده شود و درآمد دلاری نداشته باشند. این نکته سبب می‌شود سرمایه‌گذاری جدیدی در این حوزه انجام نشود.

🔹برآوردها بیان‌کننده آن است که قیمت روغن خوراکی از حدود ۱۵، ۱۶ هزار تومان فعلی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌تواند تا نزدیکی سطوح ۵۰ هزار تومان رشد کند. اما حاشیه سود قبلی آنها حفظ نخواهد شد.

🔹اینگونه بنظر می‌رسد که در صنعت دارو میزان سود افزایش ۷۰ الی ۸۰ درصدی را تجربه کند اما این موضوع برای شرکت‌های مختلف متفاوت خواهد بود.