در سومین گفتوگوی برجامی روحانی با رهبران اروپایی چه گذشت؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
بورسان : روحانی در گفتوگویی تلفنی با بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا بار دیگر بر مواضع برجامی ایران تاکید کرد. حسن روحانی اعلام کرده است که آمریکا با مذاکره از برجام خارج نشده است که حالا خواهان مذاکره برای بازگشت به برجام است.
آنطور که پایگاه اطلاع رسانی دولت اعلام میکند، روحانی در این گفتوگو بر موارد زیر تاکید کرده است:
آمریکا ناقض بزرگ برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است. نباید این حرکت واشنگتن تشویق شده و یا بی مجازات بماند.
اگر دنبال دیپلماسی هستیم راه روشن؛ رفع تحریم ها و ایفای تعهدات آمریکا است و گزینه دیگری وجود ندارد.
سیاست قطعی ایران در برجام عمل در برابر عمل است.
دولت آمریکا در حالی مدعی علاقمندی به بازگشت و اجرای برجام است که تاکنون هیچ اقدام عملی در این عرصه نداشته و این درحالی است که آنها با مذاکره خارج نشدند که برگشتشان مستلزم مذاکره باشد.
اقدام انگلستان و دو کشور دیگر اروپایی در پس گرفتن قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تصمیم درستی بود ؛ چنین اقداماتی تنها مسیر را دشوار و شرایط را پیچیدهتر میکند.
ایران نمیتواند و نباید تنها طرف پرداختکننده هزینه برای حفظ برجام باشد، تمامی اقداماتی که ایران تاکنون انجام داده است در چارچوب برجام و برای اعاده توازن به آن و با هدف حفظ توافق بوده است.
تحریمها و سنگاندازیهای آمریکا و متحدانش در دسترسی ایران به منابع مالی خود در خارج، مشکلات کرونایی و درمانی مردم را دو چندان کرد، جامعه بینالمللی نشان داد آماده رویارویی متمدنانه با بحران نیست و تمایلات حمایتگرایانه و تبعیضآمیز را دنبال میکند و بی تردید این یک شکست اخلاقی برای جامعه بینالمللی است.
تسریع در بازپرداخت طلبهای ایران ضروری است.
آمریکاییها در دام دسیسههای برخی طرفها در منطقه گرفتار نشوند. ایران از هر تلاشی برای پایان جنگ علیه ملت یمن حمایت میکند.
به گزارش بورسان، آنطور که معاون اطلاع رسانی رفتر ریاست جمهور خبر داده است، گفتوگوی روحانی و بوریس جانسون سومین گفتوگوی رئیس جمهور با رهبران تروئیکای اروپایی ظرف سهه هفته اخیر است.
امروز نیز یک پایگاه خبری آمریکایی گزارشی منتشر کرد که در آن اظهاراتی از رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و یک مقام ارشد وزارت امور خارجه دولت بایدن منعکس شده بود. مالی اظهار کرده بود که قصد نداریم انتخابات ایران را مبنای سرعت مذاکرات قرار دهیم، سرعت این روند به نسبت این که تا چه حد بتوانیم با دفاع از منافع امنیت ملی آمریکا سازگار شویم، تعیین خواهد شد. او همچنین مذارکه مستقیم با ایران را موثر دانسته بود.
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا هم گفته بود: دولت بایدن تنها پس از این که مذاکرات میان اعضای توافق هستهای از سر گرفته شود و فقط به عنوان عمل متقابل، حاضر به برخی موارد لغو تحریمها خواهد شد.
متن کامل این گزارش را در «انتخابات ایران در مذاکرات برجامی بیتاثیر است » بخوانید.