در جریان این برنامه سرمایهگذارشو همراه معین محمدپور، رئیس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران، به بررسی ابزارها و چالشهای سرمایهگذاری در بورس کالا پرداخته شد.
🔻ابتدا وی به تشریح این نکته پرداخت که تضمینی برای سودآوری ابزارهای موجود در بورس کالا وجود ندارد و هر کدام ریسکهای خاص خود را دارند.
🔻به گفته وی در بازارهای آتی و اختیار معامله این امکان وجود دارد که شما از نزول قیمت هم سود شناسایی کنید. در ادامه هم وی کالاها و سپردههای کالایی که روی این ابزارها تعریف شده است را برشمرد.
🔻موفقترین محصول پذیرش شده در بازار آتی زعفران نگین است که عمده معاملات بورس کالا هم روی آن صورت میپذیرد و پس از آن صندوقهای طلا را داریم.
🔻برخی از کالاها، کالاهای استراتژیک محسوب میشوند و حساسیت بالایی در میان جامعه و سیاستگذاران دارند و بالا رفتن قیمت این کالاها به مذاق سیاستگذار خوش نمیآید.
🔻جناب محمدی پور این نکته را گفت که نمیتوان با قاطعیت گفت که بازار آتی روی نقدی تاثیر میگذارد و یا برعکس. چراکه در هر برهه زمانی این موضوع متفاوت است. مهمترین نکته این است که کدام بازار عمق بیشتری دارد.
🔻در حدود ۵ درصد از معاملاتی که در بازارهای آتی انجام میشود، منجر به خرید یا فروش فیزیکی آن کالا میشود.
🔻سیمان کالایی حجیم است و حمل آن از هزینه بالایی برخوردار است. به همین دلیل نباید به جهت اختلاف قیمت در مناطق مختلف، نگاه آربیتراژی به آن داشت. به طور کلی نگاه سرمایهگذاری نباید نسبت به آن داشت.
🔻دولتها همیشه به دلیل تورمی که در کشور داشتیم، قصد ورود به حوزه قیمتگذاری داشتهاند و به تدریج تصمیم به آوردن کالاها در بورس کالا گرفتند که مکانیزم عادلانهتری برای کشف قیمت دارد.