تحلیلگران سیاستهای دستوری پکن برای مهار قیمتها را موقتی میدانند
شوک ۱۳ درصدی چین به قیمت سنگ آهن
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 2 پسندیدن
برای جلوگیری از افزایش بیش از حد قیمتها پکن به برخورد با محتکران و سفتهبازان هشدار داد و قیمت سنگ آهن در سنگاپور ۱۳ درصد سقوط کرد. بلافاصله شرکت BHP، یکی از تولیدکنندگان برتر جهان هشدار داد عرضه و تقاضا تعیینکننده قیمتهاست و این مسائل گذراست.
بورسان : مقامات چین برای سرکوب رالی بزرگ سنگ آهن که از اواسط نوامبر آغاز شده بود آماده شدهاند. چندین شرکت سنگ آهن در جلسهای با قانونگذاران پکن با هشدار جدی درباره احتکار مواجه شدند و روزنامه رسمی چاینا دیلی افزایش قیمتها را به «جنگ چریکی» توسط دلالان در چین و خارج منتسب کرد.
چین میخواهد با دستور مانع از آن شود که افزایش مصرف فولاد به رشد قیمتی سنگ آهن نیانجامد. اما به گفته مایک هنری، مدیر عامل BHP، سومین تامینکننده بزرگ سنگ آهن جهان، چشمانداز تقاضای سنگ آهن قوی به نظر میرسد. هنری در یک مصاحبه تلویزیونی بلومبرگ در پاسخ به سوالی در مورد تلاش پکن برای کاهش قیمتها گفت: «در پایان این عرضه و تقاضا است که قیمت سنگ آهن را تعیین خواهد کرد. با توجه به چشمانداز قویای که در سمت تقاضا میبینیم، بهعلاوه برخی از محدودیتهای سمت عرضه، ما فکر میکنیم که این امر باعث حمایت از قیمتها خواهد شد.»

سنگ آهن از میانه نوامبر با جهش ۶۰ درصدی به بیش از ۱۵۰ دلار به ازای هر تن نیز رسید و همین باعث شد تا قانونگذاران چینی وارد میدان شوند. هزینه معاملات آتی افزایش یافت و نظارتها و هشدارها نسبت به عملیات سفتهبازی تشدید شد. امروز (سهشنبه) برخی شرکتهای تجاری سنگ آهن چینی به جلسهای با حضور سه سازمان دولتی شامل قانونگذار بازارها، آژانس برنامهریزی اقتصادی و قانونگذار اوراق بهادار دعوت شدند تا درباره قیمتهای «غیرعادی» صحبت کند. این شرکتها نسبت به احتکار و سفتهبازی هشدار اکید دریافت کردند.
همین اتفاق کافی بود تا قیمتها در بورس دالیان چین به صف فروش در محدوده منفی ۱۰ درصدی برسند. با این حال، آتیلا ویدنل، مدیر عامل شرکت Navigate Commodities گفت: «تاریخ به ما آموخته است که این افت شدید پس از لفاظی چینیها در مورد بررسی و نظارت بر قیمت سنگ آهن موقتی است. او گفت که کاهش عرضه از سوی استرالیا و برزیل در کنار افزایش تولید فولاد بازار بسیار متعادلی را ایجاد کرده است.
این رویه بارها در کشورمان نیز امتحان شده و معمولا پس از مدتی بگیر و ببند و سرکوب قیمتی، روندها معکوس شده است. مشابه این وضعیت در فولاد بورس کالای کشورمان یا سیمان رخ داد که در نهایت ناموفق بود. به نظر میرسد قدرت عرضه و تقاضا همه جای دنیا کار میکند.
منبع: بلومبرگ