پیش بینی بورس فردا ۸ مرداد ۱۴۰۱

پیش بینی بورس فردا ۸ مرداد ۱۴۰۱
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • 4 پسندیدن

بورسان: برای پیش بینی بورس فردا باید ببینیم در بورس امروز چه اتفاقاتی رخ داد و چه عواملی در روند بورس تاثیرگذار است و نیز انتظار چه اتفاقاتی را در بورس فردا داشته باشیم.
بورس تهران در روزهای ابتدایی هفته گذشته، شرایط سختی را تجربه کرد و به مرور تا انتهای هفته توانست کمی از ریزش‌های سنگین خود را جبران کند تا کمی از نگرانی‌ها بابت تداوم ریزش‌های سنگین کاهش یابد هرچند که هنوز نمی‌توان با قطعیت از پایان روند نزولی خبر داد.
ارزش معاملات که از آن به عنوان یکی از حیاتی‌ترین نکات نجات بورس یاد می‌‌شود، همچنان اعداد بسیار پایینی را ثبت می‌کند به طوری که روز چهارشنبه، به سختی به بالای ۲هزار میلیارد تومان رسید. پشت کردن حقیقی‌ها به بازار نیز که تمامی ندارد و فعلا نشانه‌ای از ورود پول به بازار دیده نمی‌شود.
حال با بررسی عوامل مختلف، به پیش‌بینی بورس فردا خواهیم پرداخت که ببینیم چه چیزی در انتظار بازار خواهد بود.

وعده سیاست‌گذاران عملی خواهد شد؟

یکی از اتفاقاتی که طی هفته گذشته به عنوان اصلی‌ترین متهمان ریزش بورس شناخته می‌شد، افزایش نرخ بهره بین بانکی بود. این نرخ که در هفته قبل به عدد ۲۱.۳۴ درصد رسیده بود، نگرانی فعالان بازارها را از احتمال افزایش نرخ بهره بدون ریسک (بهره بانکی)، زیاد کرده بود به طوری که شاهد ریزش‌های دسته‌جمعی در بازار سرمایه بودیم.
از همین رو جلسه‌ای بین رئیس سازمان بورس و رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد که طبق آن مقرر شد تا این نرخ کاهش یابد و به حوالی ۲۰ درصدی برسد که از قبل، سقف این نرخ اعلام شده بود و همین خبر باعث شد تا ریزش‌ها تا حدودی متوقف شود. فردا نرخ بهره بین بانکی برای هفته جاری منتشر می‌شود و در صورتی که تغییری در روند آن دیده نشود و همچنان مسیر صعودی را طی کند، احتمال ایجاد ترس دوباره‌ای بورس تهران را فرا می‌گیرد اما اگر جهت حرکت آن نزولی شود، می‌توان به برگشت تعادل به بازار امیدوار بود.

بازارهای جهانی به مدار صعودی بازگشتند

اتفاق دیگری که مدت‌هاست نقش مهمی را در ریزش‌های اخیر بازار سرمایه بازی می‌کرد، ریزش بازارهای جهانی و قیمت کامودیتی‌ها بود. اتخاذ سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو در ماه‌های گذشته برای کنترل تورم، باعث شد تا قیمت کالاهای پایه در بازارهای جهانی نزولی شود به طوری که نفت به زیر ۱۰۰ دلار رفت، طلا حتی به زیر کانال ۱۷۰۰ دلار به ازای هر انس نیز رسید و مس تا مرز ۷هزار دلار کاهش یافت و بورس تهران نیز به آن‌ها واکنش جدی نشان داد.

طی هفته‌های گذشته اما انتظار برای مقدار جدید افزایش نرخ بهره باعث شده بود که این بازارها نیز روندی نوسانی به خود بگیرند. در روز چهارشنبه اما با افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره که به میزان انتظارات نیز بود، ترس از احتمال افزایش بیش از این مقدار فروکش کرد و کامودیتی‌ها توانستند بخشی از ریزش‌های خود را جبران کنند به طوری که در زمان نگارش این گزارش، مس حوالی ۷۸۰۰ دلار، نفت ۱۰۴ دلار و طلا نیز ۱۷۶۰ دلار معامله می‌شوند. این موضوع می‌تواند در بورس فردا تقاضای خوبی را به سمت نمادهای کامودیتی‌محور سوق دهد به خصوص آن‌هایی که گزارش‌های ماهانه خوبی نیز در تیر ماه از خود به جا گذاشته‌اند.

سهامداران، امیدوار به بنیاد شرکت‌ها

انتشار صورت‌های مالی بهار و پس از آن گزارش‌های ماهانه شرکت‌ها برای تیر ماه، باعث شد که تفاوت‌هایی بین وضعیت بنیادی شرکت‌های حاضر در بازار مشخص شود. در این میان برخی صنایع توانستند خود را از سایرین جدا کنند و مورد توجه فعالین بازار قرار بگیرند. برای مثال می‌توان به صنعت پالایشی، سیمانی، غذایی (و روغنی)، کاشی و سرامیک و... اشاره کرد که به طور واضحی عملکرد خوبی را به نمایش گذاشتند. در صنایع دیگر نیز وضعیت برای همه نمادها یکسان نبود اما برخی از شرکت‌ها شرایط خوبی را پشت سر می‌گذارند.

به طور کلی بورس فردا می‌تواند روز خوبی را تجربه کند و پیش‌بینی می‌شود که کلیت بازار رنگ سبزی به خود بگیرند ولی در این میان یک «اما» بزرگ وجود دارد و آن نیز نرخ سود بین بانکی است که می‌تواند معیاری برای سنجش میزان تعهد سیاست‌گذاران باشد.

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر