نقشه وزارت صمت برای ایرانخودرو
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
عضو کمیسیون صنایع مجلس میگوید: اکنون خبرهایی از واگذاری نادرست ایران خودرو خراسان منتشر شده که باید وزیر صمت در قبال این واگذاری پاسخگو باشد، تاکنون شاهد چنین نمونهای از خودروسازی نبودهایم که فروش سهام یک شرکت به صورت فروش بخشهای مختلف انجام شود.
طبق آخرین اخبار، قرار است ایران خودرو به جای واگذاری و ارتقا و رشد تیراژ، تکه تکه شود! یعنی قرار است خودروسازان به اسم خروج دولت از سهامداری به صورت مجزا فروخته شوند که معنایی جز منهدم کردن دو خودروساز اصلی کشور ندارد، این یعنی باید به جای رشد تولید و ارتقا کیفیت، منتظر کاهش تولید و در مقابل کاهش کیفیت باشیم!
موضوعی که حالا صدای نمایندگان مجلس را هم در آورده است؛ علی جدی عضو کمیسیون صنایع مجلس در این باره میگوید: دولت قرار بود امسال کارهای واگذاری خودروسازان را انجام دهد و ۲ شرکت خودروساز خصوصی شوند اما این خصوصیسازی باید با مدیریت درست انجام شود.
به گفته این نماینده مجلس، خصوصیسازی به منظور ارتقا فعالیت خودروسازان و افزایش تیراژ صورت میگیرد و وزارت صمت باید این موضوع را در واگذاری در نظر بگیرد؛ اگر قرار است خودروسازان داخلی واگذار شوند، باید با مشارکت برندهای داخلی واگذار شوند و به طبع تولیداتشان داخلی باشد.
عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: اکنون در کل دنیا خودروسازان با یکدیگر ادغام می شوند و در کنار تولید محصولات با کیفیت، رشد تیراژ دارند، ما نیز باید در خودروسازی این موضوع را در نظر بگیریم؛ باید به فکر ادغام خودروسازان بوده و نباید آن را تکه تکه کنیم.
جدی گفت: با تکه تکه کردن خودروسازان، عملا خودروسازان داخلی ضعیف میشوند و دیگر نه تنها محصولات داخلی تولید نمیشود بلکه مونتاژ کار میشویم؛ اکنون خبرهایی از واگذاری نادرست ایران خودرو خراسان منتشر شده که باید وزیر صمت در قبال این واگذاری پاسخگو باشد.
به گفته این نماینده مجلس، ایران خودرو خراسان یکی از خودروسازها با رشد تیراژ قابل توجه است که باید قویتر از قبل پیش برود نه اینکه آن را ضعیف کنیم؛ این خودروسازان داخلی هم اکنون نقش قابل توجهی در افزایش تیراژ غولهای جاده مخصوص دارند.
باید به فکر ارتقای محصولات خودرویی و افزایش تیراژ باشیم
عضو کمیسیون صنایع مجلس تشریح کرد: باید از خودروسازان جهان درس بگیریم و از تجربیات آنها استفاده کنیم؛ اکنون خودروسازان چینی به گونهای فعالیت میکنند که در کنار ادغام و قدرتمند شدن، از تولیدات خود حمایت کردهاند، در چین خودرو بنز تولید میشود اما مصرف کنندگان برای حمایت، نمیروند خودرو بنز را از آلمان سفارش دهند و این کالا را از کشور خود میخرند، ما نیز باید به فکر ارتقا محصولات و افزایش تیراژ باشیم.
جدی میگوید: تاکنون شاهد چنین نمونهای از خودروسازی نبودهایم که فروش سهام یک شرکت به صورت فروش بخشهای مختلف انجام شود. ضروری است تا مسئولان وزارت صمت در این باره شفاف سازی کنند.
گفتنی است؛ واگذاری خودروسازان تاکنون با ابهامات فراوانی رو به روست و لازم است، ضمن مشخص شدن نحوه خروج خودروسازان از زیاندهی، هدفگذاری دقیق و مشخصی از این واگذاری صورت گیرد و پاسخ روشنی به چگونگی واگذاری، اهداف این واگذاری و در نهایت صلاحیت سنجی خریداران و دیگر اصلاحات لازم در زمینه سیاستگذاری صنعت خودرو، همزمان با واگذاری سهام دو خودروساز داده شود.
منبع: اعتمادآنلاین