چین چگونه از ایلان ماسک در توییتر گروکشی می‌کند؟

  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • پسندیدن

بورسان: ایلان ماسک ارتباط خوبی با چین داشته است. او با معاون اول نخست وزیر چین دیدار کرده و از سوی این کشور مورد تمجید قرار گرفته است. وی همچنین در این خصوص عنوان کرده است: ما خیلی از شما متشکریم و از دولت شانگهای و حمایتشان بسیار ممنونیم. من فکر می‌کنم چین در بلندمدت بزرگترین بازار ما خواهد بود.

این ارتباط به مدیرعامل شرکت تسلا کمک کرده تا به بازار مهم چین دست یابد و بزرگترین کارخانه این شرکت را در آنجا بسازد.

حالا که ماسک قصد کرده توییتر را بخرد و وعده داده آزادی بیان را ارتقا دهد، وابستگی تسلا به پکن منشا نگرانی کارکنان این شرکت رسانه اجتماعی و پژوهشگران شده است. آنان از خود می‌پرسند که آیا سیاست‌های نرم‌افزاری توییتر می‌تواند موجب گسترش اطلاعات غلط شود یا نه؟ چین می‌تواند از عملیات تسلا در این کشور مانند اهرم استفاده نموده تا در توییتر امتیازاتی برای خودش دست و پا کند؟

در حالی که چین دسترسی به توییتر را در مرزهای خود مسدود کرده است، دولت این کشور به نحوی فزاینده از این پلتفرم برای ترویج پروپاگاندا در خارج بهره می‌برد. به این ترتیب، این مساله می‌تواند ایلان ماسک را در موقعیت پیچیده‌ای قرار دهد.

چرا چین برای تسلا تا این اندازه مهم است؟

در سال 2019، ماسک نخستین کارخانه تسلا را در خارج از ایالات متحده راه‌اندازی و آن را تبدیل به نخستین خودروساز چین کرد که کاملا در اختیار یک شرکت خارجی قرار دارد و از سوی آن اداره می‌شود. وقتی تسلا در سال بعدی تحویل خودروها را آغاز کرد، چین بزرگترین بازار برای خودروهای برقی شده و یکی از پرمنفعت‌ترین جاها برای فروش آنها بود. در سال 2021، بیش از یک چهارم درآمد شرکت تسلا از چین به دست ‌آمد. در همین سال، این شرکت بیش از 470 هزار خودرو فروخت که در کارخانه بزرگ شانگهای ساخته شده بودند. این مقدار بیش از نیمی از وسایل نقلیه‌ای است که تسلا سالانه تحویل دنیا می‌دهد.

در چین، ایلان ماسک به شدت محبوب است. هم در میان عموم مردم و هم مقامات دولتی. برای عموم مردم چین او نمادی از کارآفرینی تک‌رو است که تردیدی در مورد ایستادن علیه مقامات ندارد. برای دولت چین، اون شبیه یه موهبت است چرا که شرکتی مانند تسلا فناوری و تخصص لازم برای ارتقای کل صنعت وسایل نقلیه برقی چین رو دارد.

لازم به ذکر است که در سال 2019، توییتر یکی از نخستین شرکت‌های رسانه اجتماعی بود که قدم‌هایی برای ممنوعیت رسانه‌های دولتی و تبلیغات سیاسی برداشت.

نگرانی این است که ماسک بتواند به برخی از سیاست‌های محتوایی که توییتر برای حذف اخبار جعلی و اطلاعات نادرست روی این پلتفرم وضع کرده، پایان دهد. این موضوع می‌تواند به دولت چین اجازه بدهد تا تاثیر بیشتری روی کارزارهای توییتری بگذارد.

منبع: وال استریت ژورنال

مشاهده برنامه کامل
اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر