نظرات متناقض از مذاکرات وین
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
طی هفتههای اخیر اخبار مذاکرات احیای برجام در وین کاملا مورد توجه همگان بوده است. احیای برجام یا عدم احیای برجام به صورت مشخص اثر قابل توجه بر آینده متغیرهای کلان و خرد اقتصاد کشور دارد. دلار در خط مقدم اثرپذیری از این اخبار قرار دارد. اما از نکات جالب توجه اختلاف نظرها نسبت به آینده برجام است.
بورسان: از طرفی رسانههای داخلی از پیشرفت قابل توجه در مذاکرات وین میگویند و بر این اساس شمارش معکوس برای توافق برجام را آغاز کردهاند. اما طرفهای غربی بعضا از پیشرفت بسیار کند مذاکرات وین و ضربالاجل حصول توافق در هفتههای آینده را پیش میکشند. برخی اخبار از فشار چین و روسیه بر ایران برای کوتاه آمدن از خواستههای خود حکایت دارد و اما برخی دیگر از تلاش ایران برای کسب امتیازهای بیشتر خبر میدهند و این موضوع را عامل روند کند مذاکرات مطرح میکنند.
یکی از کارشناسان مواردی مانند عدم تسلط تیم مذاکرهکننده به زبان انگلیسی، عدم ارائه پیشنهاد کاربری از سوی تیم دولت جدید و عدم مذاکرات مستقیم با آمریکا را پیش میکشد و حتی نسبت به آینده مذاکرات هشدار میدهد. اما در همین هنگام اخبار در رسانههای داخلی منتشر میشود که خبر از پیشرفت محسوس در مذاکرات وین دارد و احتمال توافق در بهمن را مطرح میکنند.
در اخبار به بازگشت باقری کنی، مذاکرهکننده ارشد کشور در میانه هفته جاری برای انجام برخی رایزنیها اشاره شده است. حالا نسبت به همین خبر نیز دیدگاههای متفاوتی مطرح میشود. برخی بازگشت باقری را نشانه از فشار طرف مقابل برای عقبنشینی بیشتر ایران از مواضع پیشین خود میدانند و برخی دیگر اما به لزوم تایید نهایی داخلی برای حصول توافق اشاره میکنند.
حالا روی موج همین اخبار متناقض بازارها نیز سرگیجه گرفتهاند. طبیعی است که در این ابهام بورس تهران نیز وضعیت رکودی را در پیش بگیرد. بازار ارز نیز روی موج همین اخبار نوسان میکند و در حالیکه در هفته گذشته تا مرز ۲۷ هزار تومان سقوط کرده بود حالا دوباره بالای ۲۸ هزار تومان معامله میشود.