اظهارات بن سلمان درباره ایران

اظهارات بن سلمان درباره ایران
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • پسندیدن
ولی‌عهد عربستان سعودی در سخنانی در اجلاس جده، ایران را به همکاری با کشورهای منطقه فراخواند و گفت: از همه تلاش‌ها جهت دستیابی به راه‌حل سیاسی طرف‌های یمنی برای پایان دادن به بحران این کشور حمایت می‌کنیم.

«محمد بن سلمان» ولی‌عهد عربستان سعودی امروز شنبه در اجلاس جده گفت که ما از ایران برای همکاری با کشورهای منطقه و پایبندی به اصول و قوانین بین‌المللی دعوت می‌کنیم.

بن سلمان اظهار کرد: نشست امروز ما در شرایطی است که منطقه و جهان با چالش‌های بزرگی مواجه است.

وی افزود: چالش‌های بزرگی که جهان اخیرا با آن مواجه شد، نیازمند تلاش‌های بین‌المللی بیشتر است.

پیروی از سیاست‌های غیر واقعی به تورم بی‌ سابقه منجر خواهد شد

ولی‌عهد عربستان سعودی همچنین گفت که پیروی از سیاست‌های غیر واقعی از طریق دوری از منابع اصلی انرژی به تورم بی‌ سابقه منجر خواهد شد.

بن سلمان تصریح کرد: ما از ایران برای همکاری با کشورهای منطقه و پایبندی به اصول و قوانین بین‌المللی دعوت می‌کنیم و همچنین از همه تلاش‌ها جهت دستیابی به راه‌حل سیاسی طرف‌های یمنی برای پایان دادن به بحران این کشور حمایت می‌کنیم.

بنابر گزارش شبکه الجزیره، ولی‌عهد سعودی ابراز امیدواری کرد که این اجلاس آغازگر دوره جدید شراکت راهبردی بین کشورهای منطقه و آمریکا باشد.

وی گفت: تکمیل نظام امنیتی و ثبات در منطقه نیازمند پیدا کردن راه‌حل‌هایی برای بحران‌هایی است که کشورها با آن مواجه هستند.

دیدار جو بایدن با محمد بن‌سلمان

دیروز دیدار کاری میان «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در جده آغاز شد.

بر اساس گزارش‌ها، وزرای دو کشور نیز در این دیدار کاری نیز حضور داشتند. این دیدار پس از گفت‌وگوی بایدن با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی انجام می ‌شود.

جو بایدن در ابتدای ورود به جده با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دیدار کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در روز دوم سفر خود به عربستان سعودی در نشستی با حضور اعضای شورای همکاری خلیج فارس و سه کشور مصر، اردن و عراق شرکت کرد.

مجاب کردن عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت یکی از دیگر از اهدافی است که در دستور کار سفر بایدن قرار دارد. با این حال، ساعتی قبل‌تر جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که انتظار ندارد این سفر به افزایش تولید نفت از سوی عربستان منجر شود.

سالیوان گفت: «فکر نمی‌کنم در این زمینه باید منتظر یک بیانیه دوجانبه باشیم چون ما معتقدیم هرگونه اقدام اضافه برای اطمینان از وجود منابع کافی انرژی جهت حفظ سلامت اقتصاد جهانی در بستر اوپک‌پلاس گرفته خواهد شد.»

موضع عربستان در برابر مذاکره با ایران

«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی گفت که اجلاس جده بر شراکت با آمریکا تمرکز داشت.

بن فرحان گفت که دست عربستان همچنان به سمت ایران دراز است و ما تمایل به برقراری روابط عادی با این کشور داریم.

وزیر خارجه عربستان افزود که مذاکرات با ایران مثبت است اما هنوز به هدف نرسیده است و امیدواریم در آینده شاهد تحولاتی باشیم.

بن فرحان تصریح کرد که راه‌حل‌های دیپلماتیک بهترین و تنهاترین راه برای تعامل با ایران است.

وی گفت که هیچ گونه بحثی درباره همکاری دفاعی بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و اسرائیل نشده است.

وی تأکید کرد که شراکت با آمریکا قدیمی بوده و همچنان هست و باقی خواهد ماند.

بنابر گزارش شبکه الجزیره، بن فرحان اظهار داشت که ما به جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تأکید کردیم که تصمیماتی علیه عاملان قتل «جمال خاشقچی» اتخاذ کردیم ما قاتلان خاشقچی را مجازات کردیم و چنین اتفاقی در آمریکا نیز رخ داده است.

وی گفت که نه در اجلاس جده و نه پیش از آن هرگز به موضوع همکاری نظامی یا فنی با اسرائیل پرداخته نشد.

بن فرحان همچنین گفت که چیزی به نام ناتوی عربی وجود ندارد و من نمی‌دانم ین اسم از کجا آمده و این موضوع در اجلاس جده مطرح نشد.

وزیر خارجه عربستان درباره تولید نفت نیز گفت که تولید نفت به طور مشخص در اجلاس جده مطرح نشد و تولید نفت جزء موضوعات مطرح در اجلاس امنیت و توسعه جده نبود و اوپک پلاس سیستمی برای نظارت بر بازارها و اطمینان از تأمین انرژی مورد نیاز آن‌ها را دارد.

اوپک پلاس به ارزیابی وضعیت بازارها و انجام اقدامات ضروری ادامه خواهد داد و ما به صورت تمام وقت با واشنگتن در این خصوص گفت‌وگو می‌کنیم همچنانکه تولید روزانه ۱۳ میلیون بشکه نفت، حداکثر ظرفیت تولیدی است که عربستان به آن خواهد رسید.

وزیر خارجه عربستان تأکید کرد که مهم‌ترین نکته در اجلاس جده، مشارکت کشورها در تدوین برنامه‌های جهانی برای حفظ منافع این کشورهاست.

وی گفت: هواپیماهای همه کشورهای جهان تا زمانیکه قوانین را رعایت می‌کنند، برای عبور از آسمان عربستان سعودی اجازه خواهند داشت و گشودن حریم هوایی هیچ ارتباطی به برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل ندارد و حتی مقدمه‌ای برای گام‌های دیگر نیست.

بن فرحان همچنین تأکید کرد که هماهنگی زیادی بین ما و دولت آمریکا در خصوص برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد.

منبع: فارس

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر