دو خبر مهم برای بورس تهران
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 2 پسندیدن
بورسان: این روزها معاملات بورس تهران چنگی به دل نمیزند بهانههای زیادی نیز برای توجیه وضعیت کنونی وجود دارد. با این حال برخی از اخبار خوب به بورس مخابره شده که شاید بر معاملات اثرگذار باشد.
شبیهسازی برجام برای بورس تهران
نخستین خبر را میتوان رشد دلار نیمایی به ۲۵ هزار تومان دانست. رشد دلار نیمایی میتواند اثر مستقیم را بر شرکتهای بورسی که مجبور به عرضه ارز در سامانه نیما هستند داشته باشد. نیما در شرایطی به ۲۵ هزار تومان رسیده است. علاوه بر شرکتهای صادراتی مانند فولادیها و پتروشیمیها شرکتهای کالایی داخلی مانند پالایشیها نیز از رشد دلار نیما اثر مثبت میپذیرند و مبنا تعیین قیمت محصولات این شرکتها نیما است. همچنین رشد نیمایی برای سایر شرکتهایی که مواد اولیه وارداتی دارند نیز اثرگذار است. در شرایطی که انتظار برای حذف دلار ۴۲۰۰ برای تمامی صنایع وجود دارد این موضوع میتواند اثر ویژهای بر سودآوری این شرکتها با فرض حاشیه سود ثابت داشته باشد.
خبر مهم دیگر اینکه کانال تلگرامی بتاسهم از ابلاغ مصوبه دهبندی حمایت از بورس از سوی رییسجمهور به سازمان برنامه و بودجه خبر داده است. در حالیکه در روزهای قبل برخی از فعالان بازار از نظر مخالف سازمان برنامه و بودجه با بندهای مصوب ستاد اقتصاد مقاومتی میگفتند و این موضوع نگرانی را برای فعالان بورس ایجاد کرده بود به نظر میرسد این مصوبه به قانون بودجه سال آینده اضافه میشود. در این مصوبه مواردی مانند ایجاد سقف برای نرخ سوخت صنایع و خوراک پتروشیمیها وجود داشت.
پولبک شاخص کل بورس به خط روند داینامیک؟

نماگر اصلی بازار سهام تا این لحظه از شروع معاملات پس از فراز و فرودی که تجربه کرده است رشد اندک 0.01 درصدی (معادل 111 واحد) را تجربه کرده است. دیگر شاخص مطرح بازار سرمایه یعنی شاخص هموزن تا اینجای کار برخلاف شاخص کل افت 0.03 درصدی داشته است.
از نظر تکنیکالی شاخص کل روی خط روند داینامیک شکسته شده خود قرار گرفته است و در صورتی که بتواند این خط روند را حفظ کند میتوان افت چند روز اخیر را تحت عنوان پولبک تلقی کرد.
ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم با احتساب معاملات صورت گرفته در صندوقهای سهامی 1504 میلیارد تومان بوده است و از این بین شاهد خروج پول 190 میلیارد تومانی توسط کدهای حقیقی از گردونه معاملات بازار سهام بودهایم.
سرانه هر کد حقیقی در کلیت بازار سهام 13.8 میلیون تومان بوده است که در مقابل سرانه فروش 13.8 میلیون تومانی فروشندگان، نشانگر برابری نسبی قدرت خریداران و فروشندگان در کلیت بازار است.
تداوم روند نزولی سود بدون ریسک
با تقویت احتمال احیای برجام، سرمایهگذاران همچنان از کسب بازدهی در بازار بدهی استقبال میکنند. این مساله باعث شده تا میانگین نرخ بازدهی اخزا بعد از ۲ ماه به زیر ۲۴ درصد برسد. امروز نیز این روند نزولی ادامه داشت و میانگین سود اسناد خزانه به ۲۳.۳۹ درصد رسیده است.
پایین آمدن نرخ سود بدون ریسک خبر خوبی برای بازار سهام است. با این حال متغیر بعدی که باید با جدیت دنبال شود نرخ تعادلی دلار است. همزمان با کاهش نرخ سود، قیمت دلار نیز در مسیر نزولی قرار گرفته و مشخص نیست انتهای این روند کجاست. آن چه در این میان نقش مهمتری دارد برنامه سیاستگذاران بعد از احیای توافق در مذاکرات وین است. اگر دولتمردان جدید قصد داشته باشند مانند دولت روحانی سرکوب نرخ ارز را در دستور کار قرار دهند این مساله میتواند رکود بورس را عمیق و طولانیتر کند. با این حال با این روند، وضعیت برای تکرار فاجعه سالهای ۹۷ تا ۹۹ آماده خواهد شد. در دولت اول روحانی پس از برجام، دولت با بالا نگاه داشتن نرخ سود سپرده و ارزپاشی فراوان سعی در کنترل تورم داشت که اگر چه در این روند نیز ۴ سال موفق بود؛بعد از آن فاجعهای را برای کشور و مردم رقم زد که ترکشهای آن تا سالهای سال در زندگی ما باقی خواهد ماند.
در رابطه با سناریوهای نرخ دلار و نرخ سود مطالعه گزارش تشخیص زمان ورود به بورس به مخاطبان توصیه میشود.