در این برنامه سرمایهگذارشو همراه علی عمیدی راد، کارشناس بازار سرمایه به بررسی تجربیاتی که وی در خلال سالیانی که در بازار سرمایه فعالیت داشته است پرداختیم. با توجه به فعالیت وی در حوزه سرمایهگذاری در بازار اولیه با استفاده از کراد فاندینگ، به بررسی چالشهایی که وی در این حوزه داشته است پرداختیم.
ابتدا به ساکن پس از اینکه نحوه ورود خود به بازار سرمایه و سوابق شغلی و حرفهای خود را تشریح کرد، وی وظایف یک کراد فاندینگ را توصیف کرد. در این رابطه گفت که ما باید امین سرمایهگذاران باشیم تا پول مردم به سوی یک فعالیت اقتصادی پربازده رود.
در ادامه وی تاریخچه و نحوه شکلگیری کراد فاندینگها را شرح داد و به این نکته اشاره کرد که در حال حاضر 12 شرکت در این حوزه به فعالیت میپردازند و از شرکت فرابورس مجوز اخذ کردهاند.
از جمله مهمترین چالشهای شرکتها کراد فاندینگ میتوان به این موضوع اشاره داشت که خارج از ایران راههای متعددی برای خروج از یک سرمایهگذاری وجود دارد اما در این راههای بسیار محدودی پیش روی آنها است.
شرکتها و کسب و کارهایی که به کراد فاندینگها مراجعه میکنند در ابتدا حرف از بازدهیهای بالا میزنند و کراد فاندینگها وظیفه دارند که این موضوع را احراز کنند. در این راستا مشخصههایی وجود دارد که جناب عمیدی به توصیف آنها پرداخت.
عموما افرادی که ریسکپذیرتر هستند به سمت سرمایهگذاری در اینگونه شرکتها سوق پیدا میکنند. البته لازم به ذکر است که طرح به طرح این موضوع متفاوت است و هر پروژه سطح ریسک متفاوتی دارد.
به گفته وی اجرایی شدن برجام بیشتر به سود کراد فاندینگها و مقاصد سرمایهگذاری آنها تمام خواهد شد. باتوجه به اینکه اتمسفر کسب و کارهای استارتاپی عموما سخت تغییر پیدا میکند فلذا از این حیث مشکلی پیش نخواهد آمد. طبیعتا اگر مشکل جدی هم به موجب اجرایی شدن برجام ایجاد شود دیگر کراد فاندینگها به فعالیت کنونی خود نخواهند پرداخت.