شرایط دریافت وام ودیعه مسکن
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
بانک مرکزی در بخشنامهای شرایط پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن با سود ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت ۵ ساله را به بانکهای عامل ابلاغ کرد.
بانک مرکزی در بخشنامهای شرایط پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن را به بانکهای عامل ابلاغ کرد.
در بخشنامه شماره ۰۱/۳۴۰۳۱ مورخ ۱۲ اردیبهشت ماه امسال این بانک به بانکهای عامل و پیرو مکاتبات قبلی درخصوص ابلاغ اصلاحیه دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات احداث و نوسازی مسکن موضوع قانون جهش تولید مسکن، حسب تصمیمات متخذه در شورای پول و اعتبار مورخ ۶ اردیبهشت ماه امسال مقرر شده است:
«تسهیلات کمک ودیعه مسکن با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار، دوره بازپرداخت حداکثر ۵سال، در سقفهای فردی ۶۰۰، ۴۵۰ و ۳۵۰ میلیون ریال به ترتیب در تهران، مراکز استانها و شهرهای بالای ۲۰۰هزار نفر جمعیت و سایر شهرها و از محل منابع بانکی موضوع ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن (در سقف کلی ۴۰۰هزار میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱) اعطا شود.»
قابل تأکید است، نحوه معرفی متقاضیان واجد شرایط برای بهرهمندی از تسهیلات یاد شده توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی خواهد بود. لذا مراتب به نحو مقتضی به واحدهای اجرایی ذی ربط ابلاغ و عملکرد مربوط به این بانک ارسال شود.
گفتنی است براساس مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود تسهیلات فوق الذکر ۱۸ درصد است و سهمیه بانکهای عامل به شرح زیر است:

شرایط دریافت وام
در دو سال گذشته شرایطی برای مستأجران متقاضی وام ودیعه در نظر گرفته شده بود که امسال نیز این شرایط برای دریافت وام بررسی میشود. دریافت وام ودیعه مسکن سه شرط دارد؛ اول اینکه متقاضی باید سرپرست خانواده باشد. دوم اینکه هیچ خانهای به نام او نباشد. همچنین افرادی که برای وام ودیعه ثبتنام میکنند باید دارای اجارهنامه با کد رهگیری باشند. اگر مستأجران این سه شرط را داشته باشند، با تأیید وزارت راه و شهرسازی به بانک معرفی میشوند. البته متقاضیان باید ابتدا درخواست خود را در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبت کنند. برای دریافت وام ودیعه مسکن، نیازی به حضور در ادارات راه و شهرسازی برای ثبتنام نیست. افراد برای ثبتنام وام ودیعه مسکن باید به سامانه طرح اقدام ملی مسکن به آدرس tem.mrud.ir مراجعه کنند.
سقف وام
امسال در قانون بودجه مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت وام اجاره به مستأجران پیشبینی شده است. پیش از این، پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده بود که «امسال ۴۰ هزار میلیارد تومان، وام ودیعه مسکن برای گروههای خاص مانند خانواده شهدا و ایثارگران در قانون بودجه در نظر گرفته شده است.» مشخص نیست این مبلغ فقط برای افراد با شرایط خاص است یا مشمولان دیگر هم از این بودجه در نظر گرفته شدهاند. مسئولان وزارت راه و شهرسازی تا کنون به این ابهامات پاسخی ندادهاند.
تعیین سقف اجارهبها
به منظور حمایت از مستأجران در شرایط کرونا، طی دو سال گذشته افزایش سقف اجارهبها، با تصویب دولت محدود شد. بر این اساس سقف افزایش اجارهبها برای اجارهنامههای تمدیدی در تهران ۲۵، کلانشهرها ۲۰ و در شهرهای کوچک ۱۵درصد بود. با اینکه برخی مالکان این محدودیت را برای افزایش اجاره سالانه رعایت کردند، اما بهخاطر اینکه الزامات قانونی مشخصی برای اجرای آن تصویب نشده است، در بسیاری از قراردادهای اجاره، مؤجران سقف اجارهبها را بیشتر از رقم تعیین شده افزایش دادند.
با این حال معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده «براساس گزارشهای واصله محدودیت افزایش سقف اجارهبها در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تأثیر قابل ملاحظهای در جلوگیری از افزایش بیرویه رقم تمدید قراردادهای اجاره داشته که بر این اساس برنامه تعیین سقف افزایش اجارهبها برای قراردادهای تمدیدی سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار گرفته و پیشنهاد اولیه آن به دولت ارائه شده است.»
منبع: روابط عمومی بانک مرکزی