رمدسیویر چه بلایی سر بیمار کرونایی می‌آورد؟

  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • 3 پسندیدن
داروی رمدسیویر، پرمصرفترین داروی درمان کرونا در ایران چه عوارض دارد؟

رمدسیویر، پرمصرفترین داروی این روزها در ایران است. دارویی که برای مصرف آن جهت درمان بیماران کرونایی حرف و حدیث زیادی وجود داشت. اما اکنون میزان نجات‌بخشی آن به حدی رسیده است که کلینیک‌های تزریق سرپایی رمدسیویر در برخی بیمارستان‌ها تاسیس شده است.

استفاده از این دارو روند تکثیر ویروس در بدن فرد بیمار را کنترل می‌کند.

به گزارش بورسان، داروی رمدسیویر در اصل برای درمان ابولا تولید شده بود، اما کارآیی لازم را نداشت و کنار گذاشته شد.

پزشکان این دارو را امکانی برای درمان قطعی بیماران مبتلا به کووید۱۹ تلقی نمی‌کنند، بلکه معتقدند استفاده از آن می‌تواند احتمال بهبود و زنده ماندن بیمار را افزایش و دوره مداوا را چند روز کاهش دهد.

سازمان غذا و دارو (FDA) خرداد سال پیش مجوز استفاده از داروی تحقیقاتی رمدسیویر را برای بیماران مبتلا به ویروس کووید-19 در می 2020 صادر کرده است. این دارو برای بزرگسالان و کودکان بستری در بیمارستان با درجه بیماری شدید تجویز می­شود. اگرچه اطلاعات محدودی در خصوص ایمنی و اثربخشی این دارو داریم اما در یک کارآزمایی بالینی مشخص شده است که این دارو منجر به کوتاه شدن طول دوره درمان در برخی از بیماران شده است.

پزشکان معالج دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا که پارسال خبر مثبت بودن آزمایش ابتلای خود به کووید۱۹ را منتشر کرد، اعلام کردند که رمدسیویر یکی از داروهایی است که در درمان او به کار گرفته شده است.

با این حال تردیدهایی نیز در خصوص اثربخشی این دارو وجود دارد، سازمان بهداشت جهانی سال گذشته اعلام کرد که نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد تاثیرات این دارو بر بیماران کرونایی ناچیز است.

با این حال با استفاده هرچه بیشتر از این دارو حالا بیشتر از گذشته تاثیرات مثبت رمدسیویر بر روند بهبود بیماران کرونایی مشخص شده است.

حقایقی درباره واکسن کرونای سینوفارم

رمدسیویر چه عوارضی دارد؟

افزایش قند خون، افت فشار خون، تهوع، تب و لرز، تعریق، عوارض کلیوی و کبدی از عارضه‌های احتمالی این دارو است.

اما در شرایطی که کرونا می‌تواند افراد را به کام مرگ بکشد استفاده از رمدسیویر توصیه می‌شود.

به گزارش بورسان به نقل از همشهری، دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آی‌سی‌یو و دکتر آراد کیانی، فوق تخصص ریه درباره مزایا و معایب مصرف رمدسیویر توضیحات جالبی داده‌اند که در ویدئو بارگزاری شده در این گزارش می‌توانید آن را بشنوید.

تغییرات جدید برای ثبت‌نام واکسن کرونا

قیمت رمدسیویر چند است؟

در صورت لزوم برای بیماران کرونایی تزریق 6 دز آمپول رمدسیویر تجویز می‌شود.

قیمت این دارو در بیمارستان‌های دولتی حدود 700 هزار تومان است که بخش قابل توجه این مبلغ را بیمه پرداخت می‌کند.

اما در بازار آزاد به خصوص حالا که بیماری در کشور اوج گرفته و کمبود شدید انواع داروهای مربوط به بیماری کرونا حتی سرم احساس می‌شود، رمدسیویر در بازار آزاد با قیمت‌های میلیونی به فروش می‌رسد.

در این میان برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد حتی تزریق این دارو نیز بسیار گران است. برخی بیمارستان‌های خصوصی تا 700 هزار تومان برای تزریق هر دز رمدسیویر پول دریافت می‌کنند.

از این رو در حال حاضر درمان بیماری کرونا برای افراد تا چند 10 میلیون تومان هزینه در بر داشته باشد.

رمدسیویر تاثیری بر بهبود بیماران کرونایی دارد؟

قانعی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی گفت:

کارشناسان بر اساس نتیجه تحقیق یک مجله معتبر پزشکی و بررسی ۴۰۵ بیمارستان و ۱۱۰۳۰ بیمار در مراکز درمانی متوجه شدند، تاثیر رمدسیویر در بیماران بستری مبتلا به کرونا یا بسیار کم بوده و یا اصلا اثر بخش نبوده است.

خدمات بستری ویژه افرادی است که دچار افت شدید اکسیژن می‌شو‌ند و سایر افراد مبتلا به کرونا را در منزل نیز می‌توان درمان کرد.

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر