ریزش رمزارزها زیر سایه دولتها
بیت کوین تا کجا میریزد؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 2 پسندیدن
بورسان-ستاره منصوری: قیمت بیت کوین در دو روز گذشته از حوالی ۴۷ هزار دلار تا حدود ۴۱ هزار دلار ریزش را تجربه کرد. اتفاقی که از چند روز قبل به دلایل مختلف ازجمله نشست فدرال رزرو و حواشی آن، پیش بینی میشد.
پس از نشست فدرال رزرو، بیشتر بازارها از جمله سهام، طلا و کریپتوکارنسی دچار تلاطم شدند. درنتیجه جلسه دیشب امکان افزایش نرخ بهره در ماه مارس توسط بانک مرکزی امریکا افزایش یافته است که این موضوع سبب تشویش و نگرانی در سرمایه گذارارن بازار سهام شد و شاخص نزدک، S&P500، طلا و درنتیجه به دنبال آنها رمزارزها نیز با ریزش مواجه شدند.
شاخصهای ذکر شده همبستگی بالایی با قیمت بیت کوین دارند و در چند سال اخیر همواره با ریزش آنها، کل بازار کریپتوکارنسی دستخوش نوسانات شده است.
بازار فیوچرز از احتمال ریزش خبر داده بود
اما حتی اگر این اتفاق هم رخ نمیداد براساس شاخصها احتمال افت قیمت بیت کوین در کوتاه مدت بسیار بالا بود و موضوع افزایش زود هنگام نرخ بهره به عنوان کاتالیزر عمل کرد.
به طور کلی چندیست سنتیمنت منفی بر بازار کریپتوکارنسی حاکم است و تاثیر اخبار منفی در این شرایط دوچندان است. ترس شدید موجود در بازار در کوچکترین تلاطم ها سرمایهگذران کوتاه مدت را در به فروش ترغیب میکند، به طوری که اکثر آنها در ضرر اقدام به فروش میکنند. درنتیجه این موضوع، با هر اخبار منفی بر فشار فروش و سطح عرضه افزوده میشود. شاخص ترس و طمع در حال حاضر در منطقه ترس شدید قرار دارد که به معنی عدم تمایل به خرید و تقاضا و همچنین افزایش فشار فروش ناشی از ترس است.
همچنین بازار فیوچر نیز به تنهایی منعکس کننده داغی بیش از حد بازار بود و اکثر شاخصهای این گروه مثل leverage ratio، فاندینگ ریت و open interest در سطح بالایی قرار داشتند. حتی اگر تمامی عوامل گفته شده را هم نادیده بگیریم، تنها با نگاهی به وضعیت بازار فیوچرز میتوانستیم پیش بینی یک ریزش را داشته باشیم. معامله گران در چند مدت اخیر از اهرمهای بالا استفاده میکردند و شاخص leverage ratio در بالاترین سطح خود قرار داشت، هر گاه این اتفاق در این شاخص رخ دهد یک حرکت شارپ رخ میدهد. عمده درآمد صرافیها از لیکویید شدن سرمایه گذارن در این بازار است. یک سناریو مطرح این است که هرگاه میزان شاخص های فوق و معاملات فیوچرز بالا میرود، صرافی ها با دستکاری قیمت حد ضررها را فعال می کنند و یا به طور کلی منجر به لیکویید شدن افراد میشوند. قسمت جالب این است که این اتفاق ها معمولا با یک خبر همراه است.

خبری که به ریزش قیمت بیت کوین دامن زد
در کنار تمامی موارد گفته شده اغتشاشات در قزاقستان و قطعی برق و اینترنت در این کشور به عنوان دومین استخراج کننده بزرگ دنیا، بر شدت مشکلات و درنتیجه افت بیشتر قیمت بزرگترین رمزارز دنیا افزود. در پی این اتفاق هش ریت بیت کوین که بعد از ممنوعیت ارزهای دیجیتال در چین، توانسته بود خود را بازیابی کند و قلههای جدیدی را ثبت کند، مجددا افت کرد. در حال حاضر افت هشت ریت اندک است اما ادامه این روند ممکن است به ضرر بیت کوین تمام شود.

بر اساس نمودار بالا هش ریت بیت کوین همچنان نزدیک بالاترین میزان است.
بیت کوین تا کجا میریزد؟
از لحاظ تکنیکالی بیت کوین در یک کانال نزولی کوتاه مدت قرار دارد که بعد از برخورد به سقف آن به سمت پایین در حال حرکت است و در زمان نوشتن این گزارش در حدود ۴۲ هزار دلار قرار دارد. در تایم فریم هفتگی این سطح مطابق با حمایت سقف ابرکومو ایچیموکو است. در صورت از دست دادن این سطح، حمایت بعدی ۴۰ هزار دلار خواهد بود که مطابق با حمایت استاتیک و نسبتهای فیبوناچی است و از لحاظ روانی سطح مهمی محسوب میشود. تا زمانی که کندل روزانه بالای ۴۰ هزار دلار بسته شود در بلند مدت نگرانی وجود ندارد. اما در صورت از دست رفتن این سطح، احتمال قرار گیری در روند منفی در بلند مدت و دوران رکودی زیاد است.
احتمال اینکه بیت کوین تا ۳۸ هزار دلار هم افت کند وجود دارد ولی به نظر میرسد میزان تقاضا در این سطح قیمت را دوباره به سمت بالای ۴۰ هزار دلار هدایت کند و شاید تنها شادو به جا گذارد. در هر صورت احتمال حفظ شدن ۴۰ هزار دلار بالا بوده و حمایت محکمی محسوب میشود و با توجه به حضور شرکتهای بزرگ در این بازار و اعلام علاقه مندی بسیاری از آنها در سرمایه گذاری در فصل اول سال جدید، این فرضیه قدرت بیشتری پیدا میکند.
