قرعه بازارهای جهانی به نام اورهسازها
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
بورسان: پس از خروج بازارهای جهانی از روند نزولی در هفته گذشته، کامودیتیها توانستند بخشی از ریزشهای اخیر خود را جبران کنند. در این میان، اوره که تا قبل از ریزشها یکی از پربازدهترین کالاهای یک سال گذشته بود، با افزایش قیمت دوباره و قابل توجهی همراه شده به طوری که قیمت آن طی دو روز از حوالی ۵۶۰ دلار به ۶۷۵ دلار رسیده است. البته قیمت آن فعلا با سقفهایی که در چند ماه گذشته بالای ۹۰۰ دلار به ثبت رسانده بود، فاصله زیادی دارد.
با نگاهی به گزارشهای ماهانه و فصلی شرکتهای اورهساز مانند پتروشیمی پردیس (شپدیس)، مشخص است که تداوم قیمتهای کنونی میتواند چشمانداز مساعدی را برای این شرکتها رقم بزند و عملکرد آنها در فصل بهار را تداوم بخشد.
پتروشیمی پردیس در فصل بهار موفق شده بود که بیش از ۱۲۸۰۰ میلیارد تومان از محصولات خود را به فروش برساند و به سود خالص ۸۶۶۵ میلیارد تومانی دست پیدا کند که نرخ میانگین فروش اوره صادراتی شرکت در آن فصل نیز حوالی ۵۹۰ دلار بود. شرکت در تیر ماه اما با توجه به کاهش قیمت اوره در بازارهای جهانی، عملکرد خوبی از خود به جا نگذاشت و با کاهش ۴۳ درصدی فروش و ۱۰ درصدی نرخ فروش مواجه شد.
حال اما با توجه به افزایش خوب قیمت اوره به نزدیکی ۷۰۰ دلار، چشمانداز مثبتی برای این شرکتها در ماههای پیش رو ایجاد شده است که در صورت ثبات یا افزایش دوباره این قیمتها، میتوان به سودآوری خوب شرکتهای اورهساز در فصل تابستان امیدوار بود.
در کنار وضعیت مقدار و نرخ فروش پتروشیمیهای اورهساز، نکته دیگری که به وضعیت سودآوری آنها کمک کرده، سقف ۵هزار تومانی نرخ گاز خوراک است که با توجه به قیمتهای بالای گاز در هابهای اروپایی، وضعیت مناسبی را از لحاظ هزینههای تولید برای این شرکتها رقم زده است اما باید منتظر ماند و دید که آیا دولت همچنان این سقف را برای شرکتها حفظ خواهد کرد یا خیر.