روند ادامه دار عوامل تهدید کننده ارزهای دیجیتال
وقت خرید رمزارزها فرا رسیده است؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 2 پسندیدن
بورسان-ستاره منصوری : در چند روز گذشته قیمت بیت کوین تا حوالی ۲۶ هزار دلار افت کرد. بسیاری از افراد که علاقهمند به سرمایهگذاری در این زمینه، به دنبال پیدا کردن زمان و قیمت مناسب برای ورود هستند. آیا اکنون زمان مناسبی برای خرید بوده و بازار به کف خود رسیده است ؟
با افت قیمت رمزارزها سرچ کلمه بیت کوین در گوگل، که افت قابل توجهی در یک سال اخیر داشت، دوباره روند صعودی به خود گرفته است و این میتواند نشانی از تقاضای احتمالی باشد. درحالحاضر تحلیلگران راجع به این موضوع که آیا قیمت بیت کوین به کف خود رسیده است نظرات متفاوتی دارد. ضربه سخت برای بازار ارزهای دیجیتال
بیت کوین چند سیگنال اولیه را نشان میدهد، اما تحلیلگران این سوال را مطرح میکنند که آیا با توجه به قدرت دلار و سایر عوامل، استراتژی خرید در عمق، مانور عاقلانهای است یا خیر.
هفته گذشته هفته سختی برای بازار ارزهای دیجیتال بوده است که عمدتاً به دلیل فروپاشی اکوسیستم ترا رخ داد و درنهایت ضربه سختی را بر قیمت بیتکوین (BTC)، اتریوم (ETH) و آلتکوینها وارد کرد.
باد مخالف علیه رمزارزها از اواخر سال ۲۰۲۱ ایجاد شد، زیرا دلار آمریکا تقویت شد و فدرال رزرو ایالات متحده اشاره کرد که نرخ بهره را در طول سال افزایش خواهد یافت.
از لحاظ تکنیکالی شاخص RSI دلار به بالای ۷۰ رسیده است که از سال ۲۰۱۶ تا کنون رخ نداده بود. این اتفاق از این نظر اهمیت دارد که تقریبا ۸۰ درصد مواقع که RSI اعداد بالای ۷۰ را دیده است، دلار تقویت شده و دیگر داراییها تضعیف شده است. بنابراین در صورت وقوع مجدد این سناریو احتمال بدتر شدن اوضاع برای کریپتوکارنسی نیز وجود دارد.

در موقعیت این چنینی شاخص دلار تقریبا رشد حدودا ۶ درصدی را ثبت کرده است. با فرض اینکه همبستگی بین شاخص دلار و بیت کوین نسبتاً قوی باقی بماند، این خبر خوشایند برای بازار ارزهای دیجیتال نخواهد بود.

بیت کوین در یک منطقه کلیدی قرار دارد
درحالحاضر بیت کوین حمایت تکنیکالی میانگین متحرک ۲۰۰ هفتهای را در محدوده ۲۶ هزار دلار در پیش رو دارد. این سطح از لحاظ تاریخی به عنوان یک منطقه کلیدی برای جلوگیری از پایین آمدن قیمتها عمل کرده است.
بیت کوین همچنین همچنان بالاتر از محدوده حمایت هفتگی بلندمدت خود از ۲۸۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار باقی مانده که ثابت کرده است که در سراسر آشفتگی بازار اخیر منطقه حمایتی قوی است.
در حالی که بسیاری از معاملهگران در روزهای اخیر در حال فروش وحشتناک بودهاند، دن مورهد، مدیرعامل Pantera Capital رویکردی برعکس در پیش گرفته است و خاطرنشان میکند: «بهتر است زمانی بخرید که قیمت بسیار پایینتر از روند باشد. اکنون یکی از آن مواقع است.
مورهد گفت، بیت کوین از دسامبر ۲۰۱۰ تا کنون تنها ۵ درصد نسبت به روند، پایینتر بوده است.
از آنجایی که بیت کوین برای مدت طولانی در محدوده ۲۸۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ دلار در حال معامله است، هر چه مدت طولانی تری شاهد افزایش قیمت در این مناطق باشیم، ادامه این روند محتمل تر میشود.
در صورت کاهش قیمت، حمایتهای مهم بعدی از ۲۲۰۰۰ دلار تا ۲۴۰۰۰ دلار خواهد بود و اگر افت قیمت همچنان ادامه داشته باشد ۱۹۰۰۰ تا ۲۴۰۰۰ دلار سطوح حمایتی مهم بعدی هستند.

هم اکنون نشانههایی از اولیه تسلیم دیده میشود، اما نمیتوانیم بگوییم که هنوز به نقطه حداکثر ریزش نزدیک شدهایم.
مهمترین تهدید پیش روی بیت کوین
با توجه به شرایط اقتصاد کلان و سایه تورم بر کشورها، احتمال اینکه بازارها به زودی جان دوبارهای بگیرند و در روند صعودی حرکت کنند اندک است. با توجه به روند متداوم تورم و همچنان مشکلات جنگ اوکراین و روسیه که به تورم در جهان دامن زده است، احتمال شدت گرفتن و همچنین ادامه داشتن سیساتهای انقباضی از جمله افزایش نرخ بهره زیاد است. لذا با توجه به شرایط مهم اقتصاد کلان و ضربه پذیرتر بودن بازارهای پرریسک مانند اوراق بهادار و کریپتوکارنسی، بنابراین انتظار میرود که شوکهای دیگری در این بازارها به وقوع پیوندد. از آنهایی که همبستگی بازار کریپتو و شاخصهای بورس از جمله نزدک بالا است، احتمالا با نوسان این بازار، کریپتو نیز دوباره درگیر ریزش گردد.
با توجه به تمام موارد گفته شده، ریزش بازار، جذاب شدن قیمتها و احتمال ورود یک موج تقاضا در بازار کریپتو، انتظارات تغییرات عظیم در قیمتها دوراز ذهن است و پیشبینی میشود با اوضاع کنونی کریپتوکارنسی همچنان ضربه پذیر باشد.
همچنین از گذشته یک گپ قیمتی در محدوده ۲۲ تا ۲۷ هزار دلار وجود داشته که برای پر شدن آن قیمت ممکن است تا این حوالی افت کند. با وجود فروش زیادی که تا به حال صورت گرفته، اما همچنان احتمال ادامه این روند وجود دارد.
درحالحاضر تقریبا ۵۰ درصد هولدرها در ضرر قرار گرفتهاند و هولدرهای بلند مدت حاضر به فروش در ضرر شدهاند که نشان از ترس حاکم در بازار و اوضاع نه چندان مطلوب دارد.