چرا ترافیک با ساخت بزرگراه بحرانیتر میشود؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
بورسان: آزادراه کیتی در تگزاس، حومههای غربی هیوستون را به مرکز این شهر متصل میکند. آزادراه کیتی در میان عریضترین بزرگراههای دنیا قرار دارد. اما این آزادراه از اول به این اندازه بزرگ نبود. این آزادراه ابتدا در دهه 1960 میلادی با 6 باند در اغلب نقاط آن ساخته شد. اما وقتی حومهها و فضاهای اداری اطراف هیوستون در دهه 1980 و دهه 1990 میلادی شروع به رشد کردند و افراد بیشتری استفاده از آزادراه را آغاز کردند- این بزرگراه تبدیل به کابوسی از ترافیک شد. در سال 2004، این بزرگراه در رتبه دومین گردنه نامناسب کشور قرار گرفت. برای پوشش دادن طبقه مسافر در حال رشد، این شهر پروژه توسعه نزدیک به 3 میلیارد دلاری را آغاز کرد تا لاینهای بیشتری را اضافه کند. پاسخ به این کار طبیعی به نظر میرسد. لاینهای بیشتر به معنی ازدحام کمتر هستند. اما ترافیک ابدا بهتر نشد. در حقیقت، بدتر هم شد، در هر دو مورد، هم در سفرهای صبح و هم سفرهای بعدازظهر.
علت آن به یک نظریه اقتصادی ساده بستگی دارد. نظریهای که اغلب از آن غفلت میشود زیرا در واقع کاهش ترافیک در شرایط بالا از بدیهیات به نظر میرسد.
آنچه در جهان حملونقل میسازیم و سرمایهگذاری میکنیم واقعا رفتار ما را تغییر میدهد. انگار ساختن جادههای بیشتر باعث میشود بیشتر در آنها رانندگی کنیم. بنابراین ارائه انتخابهای بهتر به افراد با استفاده از سرمایهگذاری در گزینههای درست، باعث میشود کمتر رانندگی کنیم. دلیل آن این است که اگر ما چیزی بسازیم، آنها محقق خواهند شد.
منبع: Vox