مردان دولت سیزدهم چه کسانی هستند؟
لیست کابینه دولت رئیسی به مجلس معرفی شد
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 4 پسندیدن
بورسان : بالاخره بعد از هفتهها گمانه زنی لیست نهایی کابینه رئیسی معرفی شد، لیستی که بعضا مطابق با پیشبینیها بود و در برخی سمتها نیز تفاوت زیادی با برآوردها داشت. حالا مجلس یک هفته برای بررسی این لیست زمان دارد و بعد میتواند وارد فرآیند دادن رای اعتماد به اعضای کابینه شود. امروز اعلام شد که لیست در جلسه علنی روز شنبه مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد. احتمالا فرآیند رایگیری به بعد از عاشورا و تاسوعا موکول شود.
اما چه کسانی در دولت رئیسی هستند؟

چه کسی معاون اول رئیسی میشود؟
روز ۱۷ مرداد محمد مخبر به عنوان معاون اول رئیسی منصوب شد. پیش از این نام فرهاد رهبر یکی از نزدیکان رئیسی به عنوان معاون اول به گوش میرسید.
محمد مخبر با حکم رهبر معظم انقلاب از سال ۱۳۸۶ ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشته، دارای مدرک دکتری حقوق بینالملل است. او دارای سوابقی همچون مسئول بهداری سپاه دزفول، حضور در جبهههای جنگ تحمیلی، معاون بازرگانی بنیاد مستضعفان، مدیرعامل مخابرات خوزستان و معاون استانداری خوزستان است و از سال ۱۳۸۶ نیز با حکم آیتالله سیدعلی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشته است. محمد مخبر دارای مدرک دکتری در رشته حقوق بینالملل است.
سال ۲۰۱۰ در جریان تحریمهای اتحادیه اروپا، محمد مخبر نیز به بهانه ارتباط با برنامههای موشکی و هستهای ایران تحریم شد اما دو سال بعد نامش از فهرست تحریمشدگان اتحادیه اروپا حذف شد. با این حال در دی ماه سال گذشته نام او این بار در لیست تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا اضافه شد.

وزارت ورزش: حمیدرضا سجادی (52 ساله از تهران)
او دونده سابق در رشته دو استقامت است و موفقترین ورزشکار در این رشته محسوب میشود. او در این رشته یک بار مدال طلای قهرمانی آسیا (۱۹۹۱ کوالالامپور)، چهار بار مدال برنز قهرمانی آسیا و یک مدال نقره در بازیهای آسیایی ۱۹۹۸ بانکوک را کسب کرد.
او دارای مدرک دکترا در رشته برنامهریزی تربیت بدنی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی است. سجادی او در اواخر خرداد ۱۳۹۰ از سوی محمود احمدینژاد به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان معرفی شد، اما از مجلس رای اعتماد نگرفت.

وزارت کشور: احمد وحیدی (63 ساله از شیراز)
فرمانده نظامی و سیاستمدار ایرانی است که هماکنون بهعنوان عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت میکند. او دانشآموخته کارشناسی مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه علم و صنعت و دکتری مطالعات استراتژیک از دانشگاه امام صادق است.
او حضور در وزارت دفاع دولت خاتمی و احمدی نژاد را به عنوان معاون در کارنامه خود دارد. همچنین در دولت دوم احمدی نژاد دو سال وزیر دفاع بوده است.
دادگستری آرژانتین مدعی دخالت داشتن وحیدی در انفجار مرکز همیاری یهودیان است. چراکه او در زمان این واقعه در مقام فرماندهٔ نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خدمت میکرده است. از این رو اسم وحیدی سالها در لیست تحریم اتحادیه اروپا و آمریکا قرار داشته است.
او مواضع تندی علیه غرب دارد. بعد از حمله به پایگاه عینالاسد اعلام کرد که حداقل 70 سرباز آمریکایی کشته و 200 تن مجروح شدهاند.

وزارت اطلاعات: حجتالاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب
خطیب به مدت ۸ سال و از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ به عنوان رئیس حافظت اطلاعات قوه قضائیه فعالیت کرده است. پیش از آن نیز حجه السلام و المسلمین خطیب در دفتر مقام معظم رهبری مشغول به فعالیت بود.
در سال ۱۳۹۸ از سوی رئیس آستان قدس رضوی به عنوان مشاور عالی و رئیس حراست آستان قدس منصوب کرده بود.

وزارت نیرو: علیاکبر محرابیان (52 ساله از خوانسار)
محرابیان دارای مدرک مهندسی عمران از دانشگاه علم و صنعت و برای سالها از نزدیکان احمدی نژاد بوده است. این نزدیکی به اندازهای بود که برخی گفتند او خواهرزاده رئیس دولت نهم و دهم است، هرچند احمدینژاد این اخبار را تکذیب کرد.
محرابیان به مدت 4 سال یعنی از سال 86 تا 90 در دولت احمدی نژاد وزیر صنعت و معدن بوده است.
او در کارنامه خود سمتهای دیگری چون مشاور رئیس جمهور و رئیس ستاد طرحهای ویژه دولت نهم، نماینده ویژه رئیس جمهور در کارگروه مسکن کشور و مشاور شهردار تهران، رئیس موسسه عمران استان اردبیل را دارد که حضور و نزدیکی او به احمدینژاد در همه این سمتها احساس میشود.
آنطور که باشگاه خبرنگاران جوان مینویسد، محرابیان در سال ۱۳۸۸ در دادگاه عمومی تهران با صدور حکمی بهدنبال شکایت فرزاد سلیمی از موسی مظلوم و محرابیان مبنی بر ثبت اختراع او توسط این دو نامبرده به نام خودشان، به تقلب در ثبت اختراع اتاق امن زلزله محکوم شد. با این حال او در دوران وزارتش رشد چشمگیر تولید فولاد و سیمان را ثبت کرده است.

وزارت امورخارجه: امیر عبداللهیان (57 ساله متولد دامغان)
عبداللهیان از ابتدای پیروزی رئیسی در انتخابات یکی از گزینه مطرح برای وزارت امور خارجه دولت سیزدهم بود. او دکترای روابط بین الملل از دانشگاه تهران دارد و چه در دولت خاتمی، چه دولت احمدینژاد و چه دولت روحانی حضور داشته است و مواضعی فراجناحی دارد.
در دولت خاتمی عبداللهیان در مذاکرات هستهای حضور داشت، در دولت احمدینژاد به عنوان سفیر در بحرین بود و حالا چند سالی است که مشاور وزیر امور خارجه محمد جواد ظریف است. او دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی، مدیرکل امور بینالملل مجلس شورای اسلامی از دوره ریاست علی لاریجانی تا دوره ریاست محمدباقر قالیباف است.
عبداللهیان بیش از هرچیز به مواضعش نسبت به مسئله فلسطین میشناسند. او دبیرکل دبیرخانه دائمی کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین و مدیر مسئول فصلنامه گفتمان راهبردی فلسطین است.

وزارت اقتصاد: سید احسان خاندوزی (41 ساله متولد گرگان)
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه است. او در حال حاضر نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم شورای اسلامی است.
خاندوزی دارای مدرک دکترای اقتصاد دانشگاه علوم تحقیقات است و مدیر کل اقتصادی سابق مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، دبیر شورای اقتصادی سازمان صدا و سیما و عضو هیأت مدیره دیدبان شفافیت و عدالت بوده است.
گرایش اقتصادی خاندوزی با توجه به اقدامات و تالیفاتی که داشته حول عدالت اقتصادی، اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی و خودکفایی در تولید میچرخد. از آنجایی که خاندوزی سالها از محققین مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بوده، به اعتقاد برخی آشنایی کافی به ساختار اقتصادی کشور دارد.

وزارت آموزش و پرورش: حسین باغگلی (۴۳ ساله)
به نظر باغگلی از نزدیکان و آشنایان رئیسی در آستان قدس و مشهد است. او در حال حاضر استادیار پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد و مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی به عنوان یکی از زیر مجموعه های آستان قدس رضوی است.
او تالیفاتی در باب تربیت اسلامی داشته و مدارسی در مشهد با هدف آشنایی دانشآموزان با فضای معنوی آستان قدس افتتاح کرده است.

وزارت میراث فرهنگی: ضرغامی (62 ساله از تهران)
سید عزتالله ضرغامی هماکنون بعنوان یکی از اعضای شورای عالی فضای مجازی فعالیت میکند. او برای مدت ۱۰ سال، در فاصله سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳ ریاست سازمان صدا و سیما را برعهده داشت.
وی دانشآموخته کارشناسی مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی است و فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۶۱ در سپاه پاسداران آغاز کرد. ضرغامی از ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۲ معاون وزیر فرهنگ و ارشاد در امور مجلس بود و از ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ نیز معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ را برعهده داشت.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: حجت عبدالملکی (40 ساله از قروه)
عبدالملکی ظاهرا جوانترین عضو کابینه رئیسی است. عبدالملکی دارای کارشناس ارشد معارف اسلامی و اقتصاد از دانشگاه امام صادق و دکترای اقتصاد از دانشگاه اصفهان است. از سال ۸۵ تا ۸۸ سمت مشاور وزارت امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشته است. در کنار این سمت غیررسمی، مشاغل رسمی او معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد و عضو هیأتمدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر دیده میشود.
اما او را به انتقادات و مواضع تندش نسبت به برجام و افایتیاف میشناسند. عبدالملکی همچنین دارای کلام تندی است به طوریکه یک بار به دلیل آنچه ولنگاری فرهنگی میدانست آرزوی مرگ و عذاب الهی برای مسئولان فرهنگی کشور کرد.
عبدالملکی پیشنهاد کرده تحت عنوان «انقلاب اقتصادی ۱۴۰۰» تغییر کاربری زمینهای کشاورزی آزاد شود و مالک آن زمینها اختیار داشته در آنها هر فعالیت دامی، صنعتی و … انجام دهد.

وزارت علوم: محمدعلی زلفیگل (54 ساله از آشتیان)
استاد شیمی، رئیس سابق دانشگاه بوعلی سینا و همچنین قائممقام سابق بنیاد ملی نخبگان است. از او تعداد بسیاری مقاله ISI به چاپ رسیده است. زلفی گل همچنین یکی از برگزیدگان چهارمین دوره جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۴ است. او لیست بلند و درخشانی از موفقیتهای علمی را در کارنامه خود دارد. اما به نظر در عرصه سیاست نام چندانی از او مطرح نیست.

وزارت دفاع: امیر آشتیانی (61 ساله از الشتر)
آشتیانی از فرماندهان ارتش در دوران دفاع مقدس و دارای دکترای مدیریت دفاعی را در دانشگاه عالی دفاع ملی است.
امیر آشتیانی از 11 تیرماه سال 98 تا کنون با حکم فرمانده معظم کل قوا جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح بوده است. در کارنامه خود جانشینی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در سالهای 84 تا 87 را دارد. قرایی آشتیانی در سال 63 با دستور شهید سرلشکر صیادشیرازی فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش، مأمور آموزش دانشجویان افسری دانشگاه امام علی(ع) شد. وی پس از دوران دفاع مقدس جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش و در دورهای معاون آماد و پشتیبانی ارتش بود.
از سال ۱۳۹۸ از سوی اوفک به بهانه پیشبرد اهداف بیثباتکننده ایران در منطقه و جهان در فهرست تحریمها قرار گرفت.

وزارت جهاد کشاورزی: سید جواد ساداتی نژاد (49 ساله از کاشان)
ساداتی دارای مدرک دکترای آبخیزداریاز دانشگاه مسکو است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران، سیاستمدار اصولگرا و نماینده دوره دهم و هم اکنون دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کاشان و آران و بیدگل است. او رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی است. ساداتی معاونت وزارت علوم در دولت احمدینژاد و ریاست دانشگاه کاشان را نیز در کارنامه خود دارد.
ارائه طرح تقویت امنیت غذایی کشور برای رفع مشکلات بازار و تجارت محصولات کشاورزی و تنظیم بازار کشاورزی، افزایش اعتبارات بخش کشاورزی در لایحه بودجه 1400 کشور و افزایش ده هزار میلیارد ریالی اعتبارات صندوق بیمه کشاورزی در قانون بودجه 1400 از اقدامات او در مجلس است.

وزارت بهداشت: بهرام عین اللهی (۶۳ ساله، متولد تهران)
عیناللهی چشم پزشک و رئیس قطب چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بوده است.
او عناوین مسئول کمیته جذب دانشجویی جهاد سازندگی در شورای انقلاب فرهنگی، معاون درمان بهداری کل سپاه، معاون آموزشی وزرات بهداشت و درمان، دبیر انجمن آموزش علوم پزشکی ایران و ... است.
وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم مبدع و مخترع بیوایمپلنت بدون بخیه چشمی است و کتاب و مقالات بسیاری از او به چاپ رسیده است. عین اللهی اعلام کرده که در تمامی عملیاتهای جنگ حضور داشته و از ابتدای جنگ به عنوان نیروی پزشکی تا سال ۱۳۶۳ و سپس به عنوان مسئول در امر امداد و درمان تا سال ۱۳۶۷ افتخار خدمت رسانی داشته است.
موضوع بحث برانگیز در خصوص وزیر پیشنهادی رئیسی این است که او یکی 2500 پزشکی بوده که در دی ماه سال گذشته با ارسال نامهای به روحانی خواستار عدم واردات واکسن کرونا شدند.

وزارت ارشاد: محمدمهدی اسماعیلی (46 ساله از کبودرآهنگ)
اسماعیلی از طلاب دانشآموخته مدرسه عالی شهید مطهری، دکترای علوم سیاسی از پژوهشگاه علومانسانی و مطالعات فرهنگی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و همچنین مدیر گروه «جامعهشناسی سیاسی مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی» دانشگاه تهران است.
او فعالیتهای رسانهای زیادی داشته و از دهه 70 مدیر مسئول چندین نشریه بوده است و مجری طرح نظام جامع ارزیابی تولیدات صداوسیما و مدیریت مرکز افکارسنجی این سازمان را بر عهده داشته است.
اسماعیلی بعد از سالها فعالیت فرهنگی و اجتماعی و رسانهای، در دولت نهم بهعنوان رئیس کمیسیون فرهنگی و رسانه و همچنین معاون فرهنگیاجتماعی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری و سپس در دولت دهم بهعنوان معاون سیاسی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی استاندار اصفهان بهکار گرفته شد.
مهدی اسماعیلی عضو کارگروه تحول فرهنگی وزارت ارشاد در زمان وزارت صفارهرندی و عضو هیئت مؤسس مؤسسات فرهنگی چون مؤسسه طلوع حق، مؤسسات پایش و افکارسنجی فرهنگیاجتماعی بوده است.

وزارت صمت: سید رضا فاطمی امین (47 ساله شاهرود)
رضا فاطمی امین به عنوان گزینه وزیر صمت مطرح است. او ریاست ستاد تحول صنایع و معادن آستان قدس رضوی و قائم مقام آستان قدس رضوی را در کارنامه خود دارد. بیش از یک سال در سالهای پایانی دولت دهم نیز معاون وزیر صمت بوده است.
او تحصیلات دانشگاهی خود را در سال ۱۳۷۱ در رشته الکترونیک دانشگاه فردوسی مشهد شروع کرد و دکتری مدیریت راهبردی دانش دارد. از پروندههای اجرایی او میتوان به طرح نوسازی خودروهای فرسوده که از مرداد ۱۳۸۵ آغاز شد، اشاره کرد.

وزارت نفت: جواد اوجی (55 ساله از شیراز)
جواد اوجی، مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران است. او دارای مدرک تحصیلی لیسانس مهندسی نفت از دانشگاه صنعت نفت اهواز بوده و در سال ۶۹ در صنعت نفت استخدام و مشغول به کار شد.
جواد اوجی در حدی مورد اعتماد جناح نزدیک به اصولگراست که برخی رسانههای تخصصی نفت از جمله نفت نوین نوشتهاند که او از سمت رستم قاسمی، وزیر نفت دولت محمود احمدینژاد مأمور انتقال شمشهای طلا به کشورهای همسایه برای تهاتر کالا به کالا و دور زدن تحریم بود.
اوجی هماکنون عضو هیأت امنای دانشگاه صنعت نفت است و پیش از این سمت معاونت وزیر و مدیرعاملی شرکت ملی گاز ایران را بر عهده داشته است. کارشناس اداره مهندسی نفت شرکت مناطق نفتخیز جنوب اهواز، کارشناس ارشد اداره ارزیابی مخازن نفت و گاز شرکت مناطق نفتخیز جنوب اهواز، رئیس اداره مهندسی پتروفیزیک شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، رئیس اداره مهندسی نفت شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی، عضو هیئت مدیره شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی، معاون امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی از سال ۸۳ تاکنون، از دیگر سوابق اوجی است.
نام او در در دولت ترامپ در لیست تحریمهای خزانهداری آمریکا قرار گرفت.

وزارت ارتباطات: عیسی زارع پور (41 ساله از کرمانشاه)
عیسی زارعپور یک سال از جهرمی بزرگتر است و در سن ۴۱ سالگی به این جایگاه رسیده است. عیسی زارع پور دارای تحصیلات پسادکتری علوم و مهندسی کامپیوتر از دانشگاه شریف و نیوساوت ولز کشور استرالیا است و از سال ۱۳۹۶ عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران است.
او در دولت محمود احمدینژاد ریاست مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد را برعهده داشت. زارعپور در حوزه تخصصی خود مشاور چندین وزیر در دولتهای نهم و دهم از جمله وزیر ارتباطات، وزیر بهداشت در حوزه آی تی، معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، مجری طرح شبکه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی با حکم معاون وقت علمی فناوری رئیس جمهور، عضو کمیسیون ملی یونسکو، نماینده وزارت ارشاد، عضو کمیسیون فناوری دولت در دولت دهم را در کارنامه خود دارد.
آشنایی او با رئیسی به قوه قضائیه باز میگردد. زارع پور از اسفند ۹۸ و در دوران ریاست رئیسی بر قوه قضائیه رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات این قوه شد. زارعپور مواضع تندی نسبت به سالمسازی فضای مجازی دارد و از حامیان فیلترینگ و صفحه پیوند است.

وزارت راه و شهرسازی: رستم قاسمی (۵7 ساله)
نام رستم قاسمی بارها بهعنوان وزیر نفت دولت سیزدهم بر سر زبانها آمد، اما اتفاق عجیب آنکه اکنون نام او را در لیست معرفی شده به مجلس در سمت وزارت راه و شهرسازی میبینیم. رستم قاسمی متولد ۱۳۴۳ در استان فارس، فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران بوده و بهعنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) اجرای پروژههای ملی و بزرگ کشور در بخشهای مختلف شامل نفت، گاز، پتروشیمی، راه و راهآهن، بندرسازی و فولاد را مدیریت کرده است.
برخی پروژههای مرتبط با حوزه راه شهرسازی که قاسمی در دوران فرماندهی قرارگاه خاتم آنها را مدیریت کرده پروژههای راهسازی، سدسازی، احداث خطوط راه آهن، بندر و اسکله سازی و… است.
قاسمی همچنین در دولت یازدهم به وزارت نفت رسید و در دولت یازدهم نیز عنوان مشاور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در امور تجارت با عراق را بر عهده داشت.
آخرین پست رستم قاسمی، مشاور عالی و اقتصادی فرمانده کل سپاه پاسداران بود.
وزارت خزانهداری آمریکا در ۴ سپتامبر ۲۰۱۹ رستم قاسمی و پسرش را در رابطه با یک شبکه انتقال نفت تحت کنترل سپاه پاسداران تحریم کرد. این شبکه به «شبکه نفت در خدمت تروریسم» معروف شدهاست.

وزارت دادگستری: امین حسین رحیمی (۵3 ساله)
امیرحسین رحیمی متولد سال ۱۳۴۷ در ملایر و دانش آموخته دکتری در رشته فقه و حقوق جزا است. او قاضی دادگستری با بیش از ۳۵ سال خدمت در مشاغل مختلف قضایی، معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه، نماینده مردم ملایر در مجلس هشتم، مشاور رئیس قوه قضاییه، دادستان دیوان محاسبات کشور و رئیس کل دیوان محاسبات کشور بوده است.

مسعود میرکاظمی معاون رئیسی و رئیس سازمان برنامه و بودجه
امروز رئیسی در حکمی مسعود میرکاظمی را به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه منصوب کرده است. پیش از این گمانهها از انتخاب میرکاظمی در این سمت خبر داده بودند. میرکاظمی وزیر نفت دولت احمدینژاد است که در ستاد انتخاباتی رئیسی در سال 96 نیز نقش فعالی داشت. اما در انتخابات سال جاری او مرد پشت پرده بود و در هیچ یک از مناسبات انتخاباتی رئیسی حضور نداشت.
نفتیها از دوران وزارت میرکاظمی خاطرات خوبی به یاد ندارند. در دوران تصدی او طی مدت کمتر از ۱ سال، بیش از ۲۵۰ مدیر ارشد و کارشناس نفتی خانهنشین شدند. قطع سوآپ نفت، کاهش تولید نفت، تولید بنزین آلوده پتروشیمیها، توقف پروژههای توسعه میدانها از دستآوردهای او در دوران وزارتش بر نفت بود. او چهار سال هم در دولت اول احمدینژاد وزیر بازرگانی بود و پیش از آن سابقه کاری او محدود به عضویت در سپاه پاسداران میشد. او در مجموع وزارتش در نفت و بازارگانی سه بار استیضاح شد.
میرکاظمی مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع خود را از دانشگاه علم و صنعت ایران گرفته است و دارای مدرک دکترای مهندسی صنایع از دانشگاه تربیت مدرس است.

اسماعیلی از قوه قضائیه به دولت میرود
در تاریخ ۱۷ مرداد، غلامحسین اسماعیلی به عنوان رئیس دفتر ابراهیم رئیسی منصوب شد. وی که اخیرا از سخنگویی قوه قضائیه کنار رفت از نزدیکان رئیسی در قوه قضائیه بود.
اسماعیلی دارای سوابق متعدد اجرایی از جمله در دستگاه قضایی بوده و پیش از این سخنگو و رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه بوده است. وی از جانبازان دوران دفاع مقدس است. اسماعیلی متولد ۱۳۴۴ در بیرجند است.
او در سال 1378 مدرک دکترای حقوق خصوصی خود را از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرده است. غلامحسین اسماعیلی سابقه ریاست دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و نیز عضویت به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان را نیز در کارنامه خود دارد، او همچنین به عنوان دادستان مشهد و رئیس سازمان زندان های کشور از سال 1388 تا اردیبهشت 1393 در حوزه قضایی کسب تجربه کرده است،
اسماعیلی از سال 93 با حکم آملی لاریجانی به ریاست کل دادگستری استان تهران و ریاست شعبه اول دادگاه تجدیدنظر تهران منصوب شد. او بعد از اینکه رئیسی به ریاست قوه قضائیه درآمد به عنوان سخنگوی این قوه منصوب شد و حالا با او به دولت سیزدهم امده است.
در ۲۳ فروردین ۱۳۹۰، اتحادیه اروپا غلامحسین اسماعیلی را به بهانه نقض حقوق شهروندان تحریم کرد. بر اساس این تحریم، او نمیتواند به کشورهای اتحادیه اروپا وارد شود و داراییهایش نیز در این کشورها توقیف میشوند.