دریافت وام ازدواج با مصوبه مجلس سختتر میشود؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
وام ازدواج یکی از تسهیلاتی است که سالهاست به منظور حمایت از زوجین جوان تصویب شده؛ اما در عمل نه تنها حمایتی در کار نیست، بلکه جز ایجاد دردسر نتیجه دیگری برای زوجین ندارد.
وام ازدواج از جمله تسهیلات قرضالحسنه بانکی است که با سود ۴ درصد و اقساط ۱۰ ساله به زوجین تعلق میگیرد.
مبلغ این وام بر اساس سن و امتیازاتی نظیر ایثارگری متغیر است. مبلغ اصلی این وام برای هریک از زوجین ۷۰ میلیون تومان است، اما به آقایان زیر ۲۵ سال و خانمهای زیر ۲۳ سال، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان تعلق میگیرد.
خانواده شهدا، مفقودالاثرین و اسرا و خانوادههای جانبازان و آزادگان نیز میتوانند از این تسهیلات با امتیاز ویژه ایثارگری استفاده کنند، بدین ترتیب که به هریک از زوجین با شرایط فوق مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان تسهیلات ازدواج تعلق میگیرد و چنانچه شرایط سنی که پیشتر به آن اشاره شد را نیز داشته باشند، این مبلغ به ۲۰۰ ملیون تومان افزایش خواهد یافت.
نیمی از سالمندان بدون حقوق بازنشستگی
شرایط سخت و برخورد سلیقهای بانکها
این گفتهها تنها مقدمهای بر بحث وام ازدواج است، هنگامی که با دخترها و پسرهای درگیر با این فرآیند بانکی صحبت میکنیم علاوه بر اشاره آنها به موضوعاتی نظیر طولانی بودن فرآیند اخذ وام، سیکلهای معیوب اداری که موجب پاسکاری و سردرگمی میشود و شرایط سختگیرانه برای ضامن، همه در یک نکته اتفاق نظر دارند و آن این که در بانکهای مختلف در رابطه با مدارک سلیقهای رفتار میشود.
این در حالی است که مدارک مورد نیاز در تمام بانکها یکسان هستند و مواردی نظیر اصل و کپی سند ازدواج، اصل و کپی تمامی صفحات شناسنامههای زوجین را شامل میشود، همچنین برای دریافت این وام به مدارک دیگری از جمله اصل و کپی شناسنامههای ضامنها، اصل و کپی کارت ملی زوجین، اصل و کپی کارت ملی ضامن، کد پستی ۱۰ رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین، نیاز است.
می توان یارانه را به عنوان وثیقه وام ازدواج گذاشت؟
در بخشی از شرایط و دستورالعمل اخذ وام ازدواج آمده است که بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند یارانه پرداختی به اشخاص را به عنوان تضمین در این زمینه بپذیرند.
بررسی میدانی و بررسی مدارک در شعب مختلف بانکهای مشهد نشان میدهد که بحث ضمانت وام سبب رفتار سلیقهای بانکها و موسسات غیربانکی است، درواقع هر بانکی هرگونه که بخواهد این ضمانت را اخذ میکند، به عنوان مثال در بانک صادرات تعداد ضامنها (یک یا دو نفر) بستگی به نظر رئیس شعبه دارد. بانک رفاه دو ضامن با نامه کسر از حقوق (فیش حقوقی) را ضمانت این تسهیلات میداند و علاوه بر ضامن حقیقی درصدی از وام بهطور سفته یا چک و یا هردو اخذ میشود.
در بانک صادرات و ملت مبلغ سفته ۱۳۰ درصد مبلغ وام و در بانک رفاه ۱۲۰ درصد این مبلغ است و برخی بانکها از جمله بانک ملت، چک را نیز به جای نامه کسر از حقوق به عنوان ضمانت میپذیرند.
این موضوع را از مدیر روابط عمومی بانک ملی مشهد پیگیری میکنیم.
مشکل اصلی برای دریافت وام ازدواج چیست؟
علیرضا کاوه پور درمورد علت رفتار سلیقهای برخی بانکها برای پرداخت وام ازدواج، گفت: بانک مرکزی به بانکها این اختیار را میدهد که برای ضمانت وام از یکی از سه شرط موجود استفاده کنند.
وی ادامه داد: بنابراین اینکه شما مشاهده میکنید در هر بانک شرایط اخذ وام و تعداد ضامنها متفاوت است به این مسئله باز میشود.
مدیر روابط عمومی بانک ملی مشهد این شروط را یک ضامن و سفته یا سهم فرد از حساب یارانه هدفمندی که به تشخیص بانکها برشمرد.
همین مصوبه مجلس و بازگذاشتن دست بانکها برای انتخاب یکی از سه روش اخذ وام سبب سردرگمی زوجین و ایجاد یک گره در مسیر دریافت وام شده است، وامی که به اسم حمایت از زوجین به تصویب رسیده، امروز جز ایجاد دردسر نتیجه دیگری ندارد و سبب شده عدهای قید دریافت وم ازدواج را بزنند.
منبع: فارس