بررسی عملکرد ماهانه و فصلی رمزارزها
تکرار زمستان کریپتوکارنسی در بهار
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
بورسان-ستاره منصوری : بازار کریپتوکارنسی در حال سپری کردن روزهای سختی است، به طوری که در حال حاضر در سیاهترین و عمیقترین دورههای این بازار به سر میبریم.ارزش کل بازار کریپتوکارنسی در حدود ۷۰ درصد تنزل داشته و عدد آن از ۳ هزار میلیارد دلار در دوران اوج، به حوالی ۹۰۰ میلیون دلار رسیده است.
در دو سال اخیر فصل بهار برای کریپتوکارنسی چندان مطلوب نبود. در سال گذشته در این فصل، بیت کوین در حدود ۴۱ درصد از ارزش خود را از دست داد. در سال جاری این رقم بزرگتر شده و به ۵۰ درصد رسید، هرچند که دلایل ریزش این دو با یکدیگر بسیار متفاوت بوده است.
علت ریزش بازار در بهار
در سال گذشته با خبر ممنوعیت استخراج و معاملات در چین، این بازار با ریزش شدیدی مواجه شد. در این ریزش که در حدود سه ماه به طول انجامید رفتار سرمایهگذاران بسیار تفاوت داشت و همین موضوع سبب شد که بیت کوین مجددا روند صعودی به خود گیرد و تا حدود ۶۹ هزار دلار رشد کرد. چرا که در آن دوره اغلب افراد این ریزش را موقت توصیف کرده و امید به افزایش قیمتها بالا بود، همچنین اغلب هولدرهای بلند مدت نیز در جایگاه تماشاگر ظاهر شدند و دارایی خود را نفروختند.
اما در سال جاری عمده دلیل سقوط قیمتی این بازار به مسائل اقتصاد کلان مربوط میشود و دیگر مسائل ریزش را شدیدتر کرده است. اغلب افراد این ریزش را شروع بازار نزولی در نظر گرفته و لذا بعد از کاهش قیمتها حاضر به سرمایهگذاری مجدد نشدند و این موضوع به روند ادامه دار کاهش قیمتها کمک کرد.
نرخ تورم در دنیا روند افزایشی داشته به طوری که در ۴۰ سال اخیر بیسابقه بوده است. از طرف دیگر جنگ روسیه و اوکراین تورم را تشدید کرده و چشم انداز آن را شدیدتر و طولانیتر کرده است، بنابراین سیاستهای انقباضی فدرال رزرو نیز سختر گردید و این موضوع بر کلیه بازارها، مخصوصا بازارهای پرریسک مانند سهام و کریپتوکارنسی اثرات منفی داشته است.
در چند ماه اخیر همبستگی رمزارزها و شاخص سهام S&P500 و نزدک افزایش یافته است، در نتیجه با ریزش این بازار، ریزش دیگری در ارزهای دیجیتال به وقوع پیوست.
اغلب رمزارزها تنها در فصل بهار به طور میانگین در حدود ۶۰ درصد از ارزش خود را از دست دادهاند و تقریبا بیشتر این ریزش در یک ماه اخیر روی داده است.
یکی دیگر از مسائلی که غیر از افزایش نرخ بهره باعث ریزش بازار شد مربوط به استیبل کوین ترا است.
ترا یک استیبل کوین الگوریتمی بود که پشتوانه آن را رمزارزها تشکیل میدادند و پیوند آن با یک دلار آمریکا توسط رمزارز این بنیاد یعنی لونا تامین میشده است. اما این استیبل کوین به دلایل مختلف پیوند خود را با یک دلار از دست داد و این موضوع سبب ایجاد ترس، افزایش عرضه و در نهایت سقوط این شبکه شد. ضعف موسسان این رمزارز در برخورد با این مشکل و نبود پشتیبانی مالی مناسب، سبب بی ارزش شدن و از بین رفتن کامل آن گشت.قیمت لونا نیز از حوالی ۱۲۰ به نزدیک صفر دلار رسید.
به طور کلی نگرانی از استیبل کوینها در این بازار وجود دارد اما ریزش ترا به این ترس دامن زد و سبب ایجاد نوسانات، ریزش قیمت بیت کوین و سقوط دسته جمعی بازار گردید.
به طور کلی این دو عامل سبب ریزش سنگین بازار در این سه ماه بودهاند.
در ماه خرداد، نرخ تورم آمریکا روند صعودی به خود گرفت و این موضوع انتظارات از افزایش نرخ بهره را افزایش داد، همین افزایش انتظارات سبب ریزش بازارها گردید، اما این پایان ماجرا نبود چرا که هرچند اغلب فعالان بازار افزایش نرخ بهره را پیش بینی میکردند اما بعد از نشست فدرال رزرو و افزایش ۰.۷۵ درصدی آن، موج دیگری از فشار فروش وارد بازار گردید و قیمت آن را تا کانال ۱۷ هزار دلار کاهش داد.
بعد از این جریان و فروکش کردن هیجانات قیمت بیت کوین توانست تا حدی ریکاوری شود.
اتفاقات بی سابقه در این ماه رقم خورد
خرداد ماه پر از اتفاقات کم سابقه و بعضا بیسابقه در کریپتوکارنسی بود. در این ماه سقف قیمتی سیکل قبلی که در حدود ۱۹۷۰۰ دلار بود شکسته شد و بیت کوین قیمتهای پایینتر نیز به خود دید. در تمام سیکلهای گذشته و نوساناتی که بیت کوین پشت سر گذاشته، هرگز سابقه نداشت قیمت تا این محدوده افت کند.
از لحاظ تکنیکالی نیز اندیکاتور RSI در تایم فریم هفتگی به عدد ۲۷ رسید که پایینترین رقم در کل تاریخ این بازار بوده است.
شاخص ترس و طمع عدد نیز به عدد ۶ رسید که نشان دهنده ترس بسیار شدید است. کریپتوکارنسی در تمام این سالها تنها چند بار به حوالی این عدد رسیده است.
چگونگی بازدهی ده رمزارز برتر از لحاظ حجم بازار
همانطور که از جدول زیر نیز مشخص است تمامی این رمزارزها در فصل بهار و همچنین یک ماه اخیر بازدهی منفی داشتند.
شرایط برای ارز دیجیتال AVAX اندکی سختتر بود. این رمزارز در حوزه دیفای دسته بندی میشود. با افت بازار کریپتوکارنسی، پلتفرمهای وام دهی و به طور کلی دیفای با مشکلات عدیدهای مواجه شدند. مهمترین این پلتفرمها سلسیوس بود که به دلیل افت قیمتها و هجوم افراد برای برداشت داراییهای خود با کمبود نقدینگی مواجه شد. مشکل به وجود آمده برای این شبکه، سبب ایجاد ترس و بدبینی به کلیه پلتفرمهای وام دهی گردید و لذا اغلب رمزارزهای حوزه دیفای ریزش بیشتری را متحمل شدند.
بهترین عملکرد در خرداد ماه مربوط به رمزارز آدا کاردانو بوده است. این رمزارز از سقف قیمتی خود در حدود ۸۵ درصد ریزش داشته اما در یک ماه اخیر بعد از نوساناتی که پشت سر گذاشت افت ۵ درصدی را ثبت کرد.

