رقابت سنگین برای سنگ آهن و نرخ‌های جالب فولاد مبارکه

دو روز جذاب در کارنامه بورس کالا

دو روز جذاب در کارنامه بورس کالا
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • پسندیدن

بورسان - آرمان علایی دیروز شاهد عرضه ۳۰۰ هزار تن سنگ آهن در بورس کالا بودیم. به نظر می‌رسد این عرضه‌ها که هر چند هنوز به اندازه کل تولید سنگ‌آهنی‌ها نیست، مقدمه‌ای بر عرضه کل زنجیره فولاد از جمله سنگ آهن در بورس کالا باشد. اتفاق مهمی که در معاملات دیروز سنگ آهن در بورس کالا رخ داد، رقابت برای خرید این محصول و در نتیجه رشد قیمت آن بود.

امروز هم بزرگ‌ترین فولادساز کشور، یعنی فولاد مبارکه اصفهان بیش از ۵۰ هزار تن انواع ورق سرد و گرم عرضه کرد که با رقابت جالب توجهی همراه شد و منجر به کسب درآمد بیش از هزار میلیارد تومانی برای فولاد مبارکه اصفهان شد.

روزهای خوش سنگ‌آهنی‌ها در راه است؟

شرکت‌های سنگ آهنی تاکنون محصولات خود را با توجه به میزان عیار آن، بر اساس ضریب ثابتی از نرخ شمش فولاد خوزستان میفروختند. اتفاقی که تحت تاثیر دو عامل یعنی شتاب بالای سنگ آهن در بازار جهانی و سرکوب قیمت شمش فولاد داخلی در پی شیوه‌نامه فولاد، منجر شده تا قیمت محصولات سنگ آهنی در بازار داخلی فاصله زیادی با قیمت‌های جهانی داشته باشد. در همین خصوص می‌توان خاطر نشان کرد در حالی قیمت هر تن سنگ آهن عیار ۵۸ و ۶۲ طبق cfr چین به ترتیب ۱۴۰ و ۱۷۳ دلار است که قیمت پایه سنگ آهن عیار ۵۳ و ۶۰ در بورس کالا به ترتیب ۱۰.۲۶ و ۱۱.۳۲ میلیون تومان به ازای هر تن تعیین شده است. این قیمت‌های پایه بر همان اساس قیمت‌گذاری بر مبنای ضریبی از قیمت شمش فخوز است. به عبارتی دیگر با دلار ۲۴ هزار تومانی، قیمت‌های داخلی چیزی حدود ۷۰ درصد کمتر از قیمت‌های جهانی است.

حال روز گذشته شاهد رقابت ۲۰ درصدی برای ۵۰ هزار تن سنگ آهن دانه‌بندی ۶۰ درصد فلات مرکزی و رسیدن قیمت آن به ۱۳.۵۵ میلیون تومان به ازای هر تن بودیم. همچنین ۲۵۰ هزار تن کلوخه سنگ آهن ۵۳ درصد گل گهر هم با رقابت ۱۷ درصدی و رسیدن به ۱۲ میلیون تومان به ازای هر تن بودیم. نکته مهم در این میان تقاضای ۱۰۵۰ هزار تنی برای خرید این ۳۰۰ هزار تن سنگ آهن بود. به عبارتی دیگر دیروز تقاضای خرید سنگ آهن ۳.۵ برابر میزان عرضه آن بود که نشان‌دهنده عطش فولادسازان برای خرید این محصولات با قیمتی حدود ۲۰ درصد بالاتر از قیمت دستوری بود.

هر چند قیمت‌ها همچنان با قیمت جهانی شکاف عظیمی دارد، اما در صورتی که بقیه محصولات سنگ‌آهنی‌ها هم در بورس کالا عرضه شود و با چنین رشد قیمتی همراه شود، می‌نتوان انتظار جهش سودآوری در این شرکت‌ها را داشت. لازم است خاطر نشان کرد که در شرایطی که هزینه‌های شرکت تغییر چندانی ندارد، رشد ۲۰ درصدی نرخ فروش میتواند اثر بالایی بر حاشیه سود و مقدار سود خالص این شرکت‌ها داشته باشد.

فولاد همچنان شگفتی‌ساز می‌شود

فولاد مبارکه امروز در مجموع ۵۲ هزار تن انواع ورق فولادی را به مجموع قیمت ۱۰۴۰ میلیارد تومان فروخت. ۵ هزار تن ورق رنگی فولاد مبارکه تا قیمت ۳۰.۲ میلیون تومان به ازای هر تن هم رقابت شد و در مجموع با قیمت پایانی هر تن ۲۹.۶ میلیون تومان معامله شد. برای خرید حدود ۳۵ هزار تن ورق گرم خودرو این شرکت هم رقابت شد و در مجموع با قیمت پایانی ۱۸.۴۵ میلیون تومانی فروخته شد. البته برای سومین محصول این شرکت یعنی ورق سرد لوازم خانگی رقابتی ایجاد نشد و تقاضا به اندازه‌ی همان ۱۲ هزار تن عرضه بود. در نتیجه کل این محصولات با قیمت پایه ۲۰.۶ میلیون تومانی به ازای هر تن فروخته شد.

در همین راستا می‌توان خاطر نشان کرد که ورق گرم در بازار جهانی طبق فوب cis به ۸۹۰ دلار به ازای هر تن و ورق سرد هم به ۱۰۰۰ دلار رسیده است. به عبارتی دیگر هر چند قیمت‌ها در معاملات امروز جذاب بود اما شاهد فاصله گرفتن نرخ‌های بورس کالا با بازار جهانی هستیم. با فرض دلار ۲۴ هزار تومانی، ورق گرم در بورس کالا حدود ۱۴ درصد و ورق سرد هم ۱۴.۲ درصد پایین‌تر از قیمت جهانی معامله شدند.

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر