موضوع ساماندهی ارز دارو است و نه حذف ارز

موضوع ساماندهی ارز دارو است و نه حذف ارز
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • پسندیدن

بورسان : در روزهای گذشته اخباری دست به‌دست می‌شود که توجه تحلیلگران صنعت دارو را به خود جلب کرده است. در حالی‌که در همین هفته‌های اخیر رئیسی در مصاحبه زنده تلویزیونی اشاره کرده بود که تا فراهم نبودن شرایط لازم برای پوشش هزینه‌های دارویی اختصاص ارز دارو ادامه‌دار خواهد بود طی هفته گذشته اخباری از احتمال افزایش قیمت دارو نقل شد. در این میان البته تولیدکنندگان دارو به افزایش شدید هزینه‌ها و عدم اختصاص ارز دارو اعتراض داشته و عنوان می‌کردند که مجوز هیچ‌گونه افزایش قیمت صادر نمی‌شود و این موضوع می‌تواند به بحران دارویی در کشور ختم شود. اما در آخرین خبر روابط عمومی سازمان بیمه سلامت به اخبار پیرامون افزایش قیمت دارو واکنش نشان داد. این خبر البته در بورسان نیز در روزهای قبل منتشر شده است.

روابط عمومی سازمان بیمه سلامت با تکذیب خبری با عنوان «قیمت دارو در روزهای آینده تغییر می‌کند» که به نقل از مدیرعامل این سازمان در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شده، توضیحاتی در این زمینه را ارائه کرد. روابط عمومی سازمان بیمه سلامت، اعلام کرد: «بحث ساماندهی ارز دارو مطرح است و حذف ارز دارو به هیچ عنوان مطرح نیست. همچنین پوشش بیمه‌ای به هیچ عنوان حذف نشده و تغییر نخواهد کرد. پرداختی از جیب مردم در زمینه دارو افزایش نمی‌یابد.

طبیعتا موضوع حذف ارز ترجیحی به صورت کلی چه برای کالای اساسی و چه برای دارو مطرح نبود و صرفا نحوه اختصاص آن بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ تغییر پیدا کرد. به این ترتیب یارانه به جای رانت ۴۲۰۰ به صورت مستقیم به مصرف‌کننده نهایی داده می‌شود. این سیاست از جنبه‌های مختلف مورد تایید کارشناسان بوده است. اختلاف قیمت نیما و ۴۲۰۰ به عنوان یارانه مستقیم به کالای اساسی و دارو پرداخت می‌شود. در روزهای گذشته نیز مدیران بیمه سلامت اشاره کرده بودند که در حال آماده‌سازی شرایط لازم برای افزایش پرداختی به بیمه‌ها و پوشش پلکانی دارو توسط بیمه هستند. با این حال عنوان شده این سیستم پس از تصمیم نهایی مدیران بالادستی در خصوص ساماندهی ارز دارو اجرا می‌شود.

مجموعه‌ای از اخبار بالا این سوال را مطرح کرده که آیا باید در انتظار حذف ارز دارو از واردات ماده اولیه و اختصاص آن به مصرف‌کننده باشیم در آینده نزدیک باشیم یا این‌که همچنان سیاست اختصاص ارز ترجیحی مشابه گذشته تا زمان نامشخص ادامه پیدا خواهد کرد. با توجه به اثر محسوس این موضوع بر درآمد فروش صنعت دارو تا زمان انتشار اخبار رسمی از این موضوع نمی‌توان هیچ‌گونه اظهارنظر دقیقی در این خصوص داشت. گرچه احتمالا سهام صنعت دارو انتظار چنین اخباری را می‌کشند. در خصوص تردید محسوس موجود باید گفت حتی در مجامع برخی از شرکت‌های دارویی عنوان شده که ممکن است که دلار ۴۲۰۰ دارو تا پایان سال نیز اختصاص یابد. بر این اساس نمی‌توان در خصوص زمان احتمالی حذف ارز ترجیحی دارو اظهارنظر دقیق داشت.

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر