درآمد شرکت بورس از ۸۲ ماینر کشف شده چقدر بود؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
داستان ماینرهای کشف شده در شرکت بورس همچنان ادامه دارد. هر چند اعلام شد که این ماینرها در مدار قرار نداشتهاند اما درآمد روزانه این ماینرها چقدر می توانست باشد؟
هفته گذشته بود که خبر کشف ماینر در زیر زمین ساختمان بورس رسانهای شد. در ابتدا عنوان شد که این ماینرها مربوط به علی صحرایی مدیرعامل شرکت بورس تهران است، اما این شایعه توسط مصطفی بهشتی سرشت، معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار رد شد و وی گفت: این دستگاهها متعلق به شخص خاصی بوده است.
به هر حال این موضوع در نهایت منجر به کنار رفتن علی صحرایی از مدیرعاملی شرکت بورس تهران شد، اما جزییات و تعداد دستگاههای ماینر رسانهای نشد.
در دهم مهر ماه امسال بود که سرانجام شرکت توزیع برق تهران بزرگ، در اطلاعیهای اعلام کرد: بر اساس گزارش مأمورین بازرسی از محل، تعداد ۸۲ دستگاه ماینرکه در لحظه بازدید این شرکت در مدار قرار نداشتند کشف و ضبط شده است. گفتنی است مصارف محل موردنظر تحت بررسی است.
هر چند این اطلاعیه به صراحت اشاره کرد که در لحظه بازدید این ۸۲ دستگاه ماینر در مدار قرار نداشتند، اما برخی خبرهای تایید نشده حکایت از آن دارد که ۳ عدد بیتکوین توسط این ماینرها استخراج شده است.
حالا با فرض اینکه این ماینرها در مدار قرار گرفته باشند، پرسش این است که این ماینرها روزانه چقدر درآمد داشتهاند و چقدر برق مصرف کرده اند؟
در گفتوگو با یکی از کارشناسان حوزه ارزهای دیجیتال این مسئله پیگیری شد. وی گفت: هر چند برای محاسبات دقیقتر در این زمینه نیاز است که نوع دستگاهها مشخص باشد، اما میتوان اظهارکرد که کمترین میزان این دستگاهها ۱۰ تراهش و بیشترین میزان آنها ۱۱۰ تراهش است. کمترین میزان مصرف برق برای ۱۰ تراهش، ۵ آمپرساعت و بیشترین میزان مصرف برق برای ۱۱۰ تراهش، ۱۶ آمپرساعت است؛ بنابراین با فرض اینکه اگر دستگاهها ۱۰ تراهشی بوده باشند میزان برق مصرفی در ساعت ۴۱۰ آمپر و اگر دستگاهها ۱۱۰ تراهشی بوده باشند میزان برق مصرفی در ساعت ۱۲۸۰ آمپر بوده است که بسیار رقم بالایی است.
وی افزود: درآمد برای دستگاه ماینر ۱۰ تراهشی روزی ۳.۵ دلار و برای دستگاه ماینر ۱۱۰ تراهشی روزی حدود ۴۰ دلار است؛ بنابراین با فرض دلار ۲۸ هزار تومانی میزان درآمد برای ۸۲ دستگاه ماینر ۱۰ تراهشی روزانه حدود ۸ میلیون تومان و برای ۸۲ دستگاه ماینر ۱۱۰ تراهشی، ۹۲ میلیون تومان است.
این درآمدهای روزانه با این فرض بود که هزینه برق را پرداخت نکرده باشند. اگر هزینه برق پرداخت شود تقریبا این درآمدها نصف خواهد شد.
نتیجه اینکه اگر این دستگاههای ماینر در مدار قرار داشتند، با فرض اینکه هزینهای برای برق پرداخت نکرده باشند و قیمت هر دلار ۲۸ هزار تومان باشد، درآمد حاصل از این ۸۲ ماینر بسته به نوع ماینرها، حداقل در روز ۸ میلیون تومان و حداکثر ۹۲ میلیون تومان بوده است.
به نظر میرسد که این حق سهامداران است که حداقل خود شرکت بورس در زمینه نوع ماینرها، زمان خریداری شده، استفاده یا عدم استفاده از آن ها، هزینه برق مصرفی و... شفاف سازیهای لازم را انجام دهد.
بورس تهران از طریق ماینرها ۳ بیتکوین استخراج کرد
محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس درباره کشف ماینر از ساختمان شرکت بورس اوراق بهادار تهران، گفت: کشف تعدادی ماینر برای استخراج غیرمجاز رمزارز در شرکت بورس اوراق بهادار تهران در هفته گذشته، بازار سرمایه را شوکه کرد؛ پس از بررسیهای انجام گرفته مشخص شد که ماینرها از خرداد ۱۳۹۹ به مدت چند ماه در بورس نصب و حدود ۳ بیت کوین نیز استخراج شده است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ماینرها با مصوبه هیات مدیره شرکت بورس اوراق بهادار تهران، نصب شده بود، افزود: باید به این نکته توجه کرد که تمامی جلسات هیات مدیرههای شرکتهای بورسی با حضور یک ناظر از سازمان بورس اوراق بهادار برگزار میشود، این در حالی است که سازمان بورس در ابتدای امر از نصب ماینر اظهار بی اطلاعی کرده و معترض شده بود.
منبع: نبض بورس