وضعیت دارو اورژانسی شد
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
شهباز حسنپور، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تایید خبر عدم تخصیص ارز ترجیحی دارو از بهمن ماه سال گذشته تاکنون گفت: متاسفانه وضعیت دارو در کشور در روزهای گذشته در شرایط بسیار نابسامانی قرار داشت.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس با بیان اینکه «در این مدت به ویژه اقشاری که تحت پوشش هیچ بیمهای قرار ندارند با مشکلات اساسی روبرو شدند»، خاطرنشان کرد: بسیاری از مردم طی تماس یا مراجعه به دفاتر نمایندگان به شدت از این وضعیت گلایهمند هستند و ابزار نگرانی کردهاند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی تاکید کرد: ضمن اینکه وزارت بهداشت در حال انجام تلاشهای خود است، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و دولت باید برای موضوع داروی مردم چاره ای فوری و اورژانسی بیندیشند.
چرا دارو گران شد؟
حسنپور درباره علت گرانی دارو اظهار کرد: به جز موضوع عدم تخصیص ارز ترجیحی، سوءاستفادههایی که برخی در بازار انجام میدهند و همچنین نابسامانیهای موجود در نظارت موجب گرانی دارو شده است.
در روزهای گذشته نیز محمد هاشمی، سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت نسبت به گران شدن دارو واکنش نشان داد و درباره ارز ترجیحی گفت: بارها اعلام کردهایم که قاچاق معکوس از عواقب ارز ترجیحی است و این موضوع بدیهی است و چنانچه کسی این موضوع را نفی کند، عدم احاطهاش به موضوعات اقتصادی را میرساند. وقتی دارویی با یکدهم قیمت واقعی به فروش برسد، قطعاً انگیزه قاچاق فراهم میشود.
هاشمی عنوان کرد: وقتی آن کالا در خارج از کشور قیمت بالاتری داشته باشد، بهجای اینکه در کشور مصرف شود، مجدداً از کشور خارج میشود. چند سال قبل در مورد دام نیز این مسئله وجود داشت و بهدلیل پایین بودن قیمت دام در کشور و یارانهای بودن خوراک دام، قاچاق معکوس در کشور اتفاق میافتاد.
او گفت: ارز ترجیحی تنها دلیل قاچاق معکوس است و شاید بخش اعظم فساد در حوزه دارو، مرتبط با ارز ترجیحی است.
اصلاح قیمت دارو طبیعی است
هاشمی در ادامه درباره اصلاح قیمت دارو تصریح کرد: این اصلاح قیمت دارو طبیعی است، زیرا مؤلفههای زیادی بر قیمت دارو تأثیر دارند، پس در نتیجه، محصول نهایی نیز متأثر میشود، سازمانهای بیمهگر و صنعت بیمه در تمام دنیا وظیفه دارند که این هزینهها را پوشش دهند. در کشور ما سازمانهای بیمهگر باید بهدرستی به نقش خود عمل کنند و اگر همزمان با تغییر نرخ دارو، تجهیزات و خدمات، پوشش کاملی بدهند، قطعاً فشاری به بیماران نمیآید.
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت در پایان با یادآوری اینکه دارو همیشه افزایش قیمت داشته است، اما باید توجه داشت که این افزایش قیمت از تورم جامعه و افزایش نرخ سایر اقلام اساسی بسیار پایینتر است، تأکید کرد: سازمانهای بیمهگر میتوانند مسئولانهتر عمل کنند تا فشار ناشی از افزایش قیمتها بر بیماران تحمیل نشود.
منبع: ایسنا- وبدا