رشته دانشگاهی چقدر در سرنوشت انسان ها تاثیر گذار است؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
تحصیل یکی از موضوعات بسیار جنجالی بسیاری از خانوادهها است که حتی از سنین کودکی در ذهن اشخاص بکار برده میشود. بسیاری از خانوادهها بر این باورند که فرزندان آنها حتما باید در رشتههای مشخصی مثل پزشکی، مهندسی، مدیریت یا غیره تحصیل کنند و درنهایت به سراغ یک شغل مشخص شده بروند، اما واقعا چه رشتهایی میتواند بهترین انتخاب برای اشخاص باشد؟
مشخص است که هر شخصی علایق متفاوتی دارد و براساس همان درس میخواند، اما برای بسیاری از خانوادهها این تصور وجود دارد که فقط یک سری از رشتههای خاص دارای آینده خوبی هستند، به همین دلیل فرزندان خود را به مطالعه همان رشتههای خاص تشویق کرده و حتی گاهی آنها را مجبور میکنند.
برخلاف تصور این خانوادهها، اکنون نمیتوان هیچکدام از اشخاص را مجبور کرد که حتما در یک رشته مشخص درس بخوانند یا اصلا درس بخوانند یا نه! برخلاف تصور برخی از خانوادهها، تحصیل همیشه در موفقیت انسان تاثیر ندارد، پس چگونه میتوان فهمید که آیا رشته دانشگاهی و غیره در سرنوشت ما نقش دارد یا نه؟
نقش تحصیل
تحصیل یکی از اصلیترین موضوعاتی است که در زندگی اشخاص وجود دارد، نکته مهمی که درمورد تحصیل وجود دارد این است که نمیتوان میزان اهمیت و نقش تحصیل را در زندگی نادیده گرفت، زیرا بسیاری از عقاید و افکارهای کودکانهایی که در ذهن اشخاص وجود دارد، با ورود به دانشگاه تغییر میکند و اشخاص میفهمند که نسبت به گذشته بزرگتر شدهاند و اکنون با ورود به دانشگاه هدفهای بسیار بزرگتری دارند.

شاید به همین دلیل است که دانشگاه را یکی از اصلیترین اجزاهای ورود اشخاص به جامعه میدانند. دانشگاه نسبت به مدرسه و حتی آموزشگاهها محیط بسیار گستردهتری است و در این محیط اشخاص با چهرهها، رفتارها، منشها و عقاید جدیدی روبرو میشوند.
برای مشاهده بیشتر، این لینک را مشاهده کنید.
دانشگاه، محیطی که دل باب همگان نیست!
همانطور که گفتیم دانشگاه یکی از گستردهترین مکانهایی است که اشخاص با رفتارها و منشها و عقاید جدیدی روبهرو میشوند، اما این محیط برای همه جذاب نیست. تعداد زیادی از اشخاصی که در مدرسه درس میخوانند هیچ علاقهایی به شرکت در دانشگاه ندارند و حتی علاقه زیادی به درس هم ندارند، اما نمیتوان آنها را مجبور به کاری کرد.
البته که عدم شرکت در دانشگاه موضوع غیرقابل باوری نیست، زیرا بسیاری از مشاغل و حرفهها حتی بدونِ شرکت در دانشگاه هم امکانپذیر است. هرچند که این امر برای برخی از خانوادهها به سادگی قابل قبول نیست. اما به عقیده شما چرا واکنش یا رفتار آنها اینگونه است؟
واکنش خانواده ها!
تصور کنید به تازگی درس خود را در مدرسه تمام کردهاید و مانند اکثر دانشآموزان در انتظار آزمون کنکور یا هر آزمون دیگری هستید، یا حتی آزمون کنکور را دادهاید ولی نتیجه دلخواه را دریافت نکردید، حال برنامه شما برای آیندتان چیست؟ بسیاری از اشخاص در این موقعیت به خانوادههای خود اعلام میکنند که قصد شرکت در دانشگاه را ندارند، خب! در چنین شرایطی دو واکنش از سمت خانوادهها نشان داده میشود:
موافقت و حمایت

بسیاری از خانوادهها روابط بسیار خوبی با فرزندان خود دارند و تلاش میکنند که فرزندانشان در محیطی آرام زندگی کنند که به موفقیت برسند، این خانوادهها در واکنش به عدم شرکت در دانشگاه از سوی فرزندان خود، واکنش نسبتا خوبی نشان داده و با آن موافقت میکنند و تصمیم اصلی درمورد آینده را به خودشان میسپارند.
آنها بر این باورند که علایق فرزندشان اهمیت بیشتری دارد و آنها را حمایت میکنند، البته پیش از آن تمام جوانب مختلف مانند آینده شغلی، درآمد، جایگاه اجتماعی و غیره را در نظر گرفته و باتوجه به علایق فرزند خود، او را در راهی که دوست دارد حمایت میکنند.
مخالفت و عواقب آن
اما جنبه دیگر عدم شرکت در دانشگاه چیست! مسلما بسیاری از خانوادهها وجود دارند که تحصیل اهمیت زیادی برای آنها دارد. برخی از آنها به دلایل پیشپا افتاده، یا علاقه خودشان به تحصیل و یا اینکه دوست دارند فرزندشان حتما تحصیل کرده باشد، با این موضوع مخالفت میکنند. در این شرایط آنها تلاش میکنند که فرزند خود را قانع کنند که درس بخواند، اما خب مسلم است که نمیتوان هیچکس را مجبور به کاری کرد.
در چنین شرایط درگیریها در بین خانواده کمی بیشتر میشود، اما این امر نیز با صحبت درمورد کارِ موردنظر(کاری که دوست دارید انجام دهید) و آینده و جایگاه اجتماعی آن قابل حل است. بسیاری از مشاغل حتی در دانشگاه نیز خوانده نمیشود، اما جزو برترین کارها در جامعه است و آینده و جایگاه بسیار خوبی دارد.
اشخاص موفق، اما...
از گذشته تاکنون آدمهای زیادی وجود داشتند که جزو موفقترین افراد بودنند، اما حتی در حد دانشگاه هم درس نخواندند یا حتی رشتشان هیچ ربطی به کارشان ندارد. برای مثال ممکن است در دانشگاه رشته حقوق، حسابداری، کامپیوتر یا غیره را خوانده باشید اما در کارتان نیازی به ان نداشته باشید و یک خیاط یا آرایشگر بسیار ماهر باشید، میبینید؟ این کارها هیچ مغایرتی باهم ندارند و میتوانید هردو را باهم داشته باشید.
بسیاری از اشخاص مثل استیو جابز، توماس ادیسون، بیل گیتس، جان راکفلر و غیره حتی در حد دانشگاه هم درس نخواندند، اما جزو موفقترین و تاثیرگذارترین اشخاص بودنند. خب، حال به نظر شما تنها تحصیل عامل موفقیت است؟
تحصیل، مکمل موفقیت
در دنیای امروزه که کار و هدف و پشتکار اصلیترین عامل دستیابی به موفقیت هستند، تحصیل مکمل بسیار خوبی برای این است که شما هدفهای خود را بهتر شناخته و با استعدادها و تواناییهای خود بیشتر آشنا شوید، پس اگر هنوز با تمامی استعدادهای خود آشنا نشدهاید، تحصیل یا مشاورههای تحصیلی میتواند کمکتان کند.
کلام پایانی
برای دستیابی به موفقیت عوامل بسیار زیادی وجود دارد. کار، تحصیل، انگیزه، هدف، پشتکار و غیره همه و همه عواملی هستند که به شما کمک میکنند که به موفقیت رسیده و سرنوشت خوبی را برای خود رقم بزنید، اما اینکه تحصیل که چه حد در موفقیت شما تاثیر دارد موضوعی است که کاملا به علایق خودتان بستگی دارد، پس اول از هرچیز با جستوجوی علایق خود، درستترین راه برای دستیابی به موفقیت را پیدا کنید.