آیا چین در کنترل تورم موفق شد؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- پسندیدن
بورسان: تورم در بخش تولید چین کاهشی است. کاهش سرعت رشد اقتصادی چین در ماه آوریل مثبت ارزیابی میشود و اجازه اعمال سیاستهای انساطی بهمنظور بهبود رشد اقتصادی را به بانک مرکزی این کشور میدهد. در شرایطی که اغلب بانکهای مرکزی دنیا با تبعات تورمی روبرو هستند، کنترل نسبی تورم در چین این کشور را در موقعیت بهتری برای اعمال حمایت از رشد اقتصادی قرار داده است.
با این وجود این هفته اقتصاددانان موسسه رتبه بندی فیچ، عنوان کردند که قرنطینه در شانگهای تهدیدی برای تشدید فشارهای زنجیره تامین جهانی و نگرانیهای تورم است. طبق یادداشت تحقیقی که قبل از انتشار دادههای تورم چین منتشر شد، اقتصاددانان به کاهش حجم حمل و نقل بار شانگهای در ماه آوریل و اوایل ماه مه اشاره کردند و این عقبماندگی را عاملی در جهت رشد تورم جهانی دانستند.
با توجه به اینکه شانگهای حدود یک پنجم حجم مبادلات تجاری بنادر چین را اداره می کند و چین 15 درصد از صادرات کالاهای جهانی را به خود اختصاص میدهد، قرنطینه شانگهای میتواند روند اختلال در عرضه کالا به بازارهای جهانی را شدت بخشیده و بر فشارهای تورمی موجود در جهان بیفزاید. البته کند شدن سرعت رشد اقتصاد جهانی با تضعیف تقاضا برای کامودیتیها میتواند تا حدی افت عرضه چین به دلیل قرنطینه را تعدیل کند.
گفتگوی بورسان با حسین شیبانی، کارشناس بازارهای بینالملل