گزارش اختصاصی بورسان از همایش «شرکتهای دانشبنیان و بازار سرمایه»
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 1 پسندیدن
همایش «شرکتهای دانشبنیان و بازار سرمایه» امروز چهارشنبه در ساختمان بورس تهران واقع در سعادتآباد برگزار شد. در این همایش سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، مجتبی توانگر نماینده مجلس شورای اسلامی، مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و محمود گودرزی مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، جلال مشاور وزیر اقتصاد و امور دارایی سخنرانی کردند.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس: پذیرش شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی که با شرکت تپسی شروع شد باید ادامه پیدا کند.
به علت ساختار خاصی که صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه دارند، تا به حال عملکرد مناسبی نداشتهاند و نیاز است در این زمینه قوانین و طرحهای بیشتری اجرا شود. چراکه پتانسیلهای زیادی برای جذب سرمایه در این حوزه وجود دارد.
براساس آخرین گزارش سازمان ملل در مورد اکو سیستم استارتاپی، بزرگترین چالش این شرکتها قوانین و جذب سرمایه و سیاستهای دولتی و چالش استخدام نیروی کار متخصص است.
قوانین اقتصاد کشور جایی برای استارتاپها ندارد
سورنا ستاری، معاونت علمی ریاست جمهوری: کشور ایران وابسته به نفت و واردات است و قوانین بر اساس واردات شکل گرفته است و برای کارآفرینی هیچ قانونی نداشتهایم؛ برای رشد فضا و اکوسیستم استارتاپی نیاز است این موارد اصلاح شود.
در حال حاضر ۱۰ تا ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در پارک فناوری پردیس انجام شده و نسبت سرمایهگذاری دولتی به خصوصی در این عدد، ۱ به ۲۵ است.
ما در شرکتهای دانشبنیان ثابت کردهایم هرکسی بخواهد جلوی تکنولوژی و شرکتهای دانشبنیان بایستاد، محکوم به شکست است و در حوزههای متفاوتی این اتفاق رخ داده است. در حال حاضر ما این مشکل را در حوزه بیمه داریم.
یکی از ایراداتی که در حال حاضر وجود دارد در بحث ارزشگذاری و تخمین ارزش داراییهای نامشهود شرکتهای دانش بنیان است که باید تصحیح شود.
امیدواریم شاهد حضور پونیکورنها در بازار سرمایه باشیم
مجتبی توانگر، رییس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس و نماینده استان تهران: عرضه اولیه این شرکتها یکی از راههای فروش بخشی از مالکیت این شرکتها به مردم است که در این حوزه قوانین مرتبط وجود دارد. جالب اینجاست که طبق آمار حتی در یک اقتصاد توسعه یافته مثل امریکا هم کمتر از یک درصد از شرکتها عرضه عمومی میشوند. با استفاده از این فرآیند، امکان حسابرسی و نظارت دقیق دولت بر شرکتهای بورسی فراهم میشود.
در سالهای اخیر با تلاشهای زیاد، شرکتهای دانش بنیان در بازار سرمایه راه خود را باز کردند. شرکت تپسی بعد از دو سال و نیم موفق به این مهم شد.
قوانین موجود باید بروزرسانی شوند و یکی از چالشهای پیش رو تعیین استانداردهایی برای تخمین ارزش داراییهای نامشهود بوده، که ریسکهایی را متوجه سرمایهگذارن میکرد.
توصیه میشود سایر شرکتهای دانش بنیان مشتاق از تجربیات به وجود آمده در این زمینه استفاده کنند.
امیدواریم با اصلاح قوانین موجود شاهد حضور یونیکورنها در بازار سرمایه ایران باشیم.