سهم های پیشتاز صنایع دارو و مسکن در جهش ارزی + جدول
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 4 پسندیدن
بورسان: در برنامه زنگ پایان سهشنبه 4 آذر 99، عملکرد سهمهای دو صنعت دارو و مسکن در مقایسه با دلار و از ابتدای جهش ارزی اخیر مورد بررسی قرار گرفت. ارزش دلار طی این دوران 660 درصد افزایش یافته است. برخی از سهمهای دارویی تا 5 برابر دلار رشد کرده بودند.در سوی دیگر برخی سهمهای گروه مسکن در بازه یکسال اخیر بازدهی قابل توجهی را به ثبت رساندهاند.
دلر: در گروه دارویی، دلر با 56 درصد رشد نسبت به ابتدای سال، 191 درصد رشد یکساله را نیز تجربه کرده است. این سهم از ابتدای جهش ارزی از مهر 1396، پنج برابر نسبت به دلار بیشتر رشد داشته است. علت آنکه رشد صنعت دارویی نسبت به جهش ارزی، مطلوب ارزیابی میشود به سالهای 94، 95 و نیمههای 96 بازمیگردد. در این دوره، این صنعت فشار بالایی را تجربه کرد و در کف قیمتی قرار داشت، زیرا بسیاری از مطالبات آنها از دانشگاههای علوم پزشکی، مراکز درمانی و خدماتی، وصول نشده بود و مجبور به اخذ تسهیلات بانکی شده بودند. این تسهیلات، هزینههای مالی شرکتها دارویی را افزایش داده بود و حتی برخی از شرکتهای این گروه در بعضی فصول، زیان کردند، اما بهمرور از اواخر سال 98 و اوایل سال 99، مطالبات این شرکتها از سوی دولت و از طریق اوراق جبران شد و این شرکتها با فروش اوراق در بازار، توانستند بخشی از نقدینگی خود را جبران کنند. این امر موجب شد که گروه دارویی از اواخر 97 و اوایل 98، وضعیت بهتری پیدا کنند و سودهای آنها با جهش همراه شود. صنعت دارو با اینکه در سال 99، بازده بالایی نداشت، اما از ظرفیت و پتانسیل خوبی از محل تبدیل ارز 4200 به ارز نیمایی برای بخشی از محصولات دارویی برخوردار شدند که همین امر رشد پنجبرابری نسبت به دلار در مهر 96 را برای آنها رقم زد. با توجه به این اگر فردی در صنعت دارویی سرمایهگذاری میکرد، احتمالا بازدهی بالاتری نسبت به برخی سهام مانند فملی و فولاد کسب میکرد. سهم دلر از نظر عملیاتی نیز بسیار خوب رشد کرد و در دو سه سال اخیر، درآمد خوبی بدست آورد. دلر حدود یکسالی است که آغاز به بهرهگیری از ظرفیت خالی خود کرده است تا بتواند از بهصورت کارمزدی-خدماتی بتواند تولید خود را پیش ببرد.
تیپیکو: این سهم نیز 3.6 درصد نسبت به دلار از مهر 1396 رشد داشته است که برای یک هلدینگ دارویی، رشد مطلوبی ارزیابی میشود. این سهم تنها 14 درصد ریزش را در ماههای افت شاخص تجربه کرده است که البته اخیرا توانسته این ریزش ارزش را جبران کند. بازارگردانی این سهم بسیار خوب بوده و توانست در روزهای ریزش شاخص، نزول کمتری را نسبت به آن تجربه کند. 118درصد از ابتدای سال تاکنون رشد داشته که دلر نیز رشد خوبی را نشان میدهد. 337درصد رشد سالانه نیز رشد مطلوبی را نشان میدهد.
ثشاهد: در گروه مسکن و انبوهسازی، ثشاهد 3.5 برابر نسبت به دلار در جهش ارزی از مهر 96، رشد داشته است. این سهم البته 72 درصد ریزش سنگین را هم در کارنامه خود دارد که از عدد بالای 8500 تومان به 2700 تومان نزول جدی داشت و صف فروش آن نیز تمام نمیشد. با این حال، ارزش سهم ثشاهد در یکسال، چیزی در حدود 9 برابر افزایش داشته است.
دپارس: دپارس از جمله سهمهایی بود که از ابتدای سال ۹۲ خوب رشد کرد و از زمان جهش ارزی اخیر هم ۳.۴ برابر بیشتر از دلار افزایش قیمت را تجربه کرد. اما اخیرا افت سنگین ۳۰ درصدی داشت که در مقایسه با سایر داروییها زیاد است. از ابتدای سال جاری ۱۱۴ درصد و در مدت یک سال اخیر ۲۴۳ درصد رشد داشته که اعداد معقولی هستند. پارس دارو علاوه بر عملیات خوب خود، به واسطه سود زیرمجموعههایش (دفارا و هجرت) هم توانسته در چند سال اخیر رشد بسیار خوبی داشته باشد و به نوعی از پتانسیل آنها نیز استفاده کند.
کاسپین: از مهر ۹۶ تاکنون ۱.۹ برابر دلار رشد داشته که نسبت به سایر داروییها کم است. سهام دارویی به طور کلی دو دسته بودند: دسته اول آنهایی که واقعا وضعیت بسیار بدی داشتند و دسته دوم شرکتهایی که تقریبا به بلوغ رسیده و وضع بهتری داشتند. طبیعی است که اگر مبدا را سال ۹۶ قرار دهیم، دسته اول رشد بیشتری داشتند. به همین ترتیب کاسپین که عملیات نسبتا مناسبی داشتد، رشد کمتری را به نمایش گذاشت. اما در اصلاح اخیر بازار سهام، ریزش شدید ۳۴ درصدی داشت و بازده از ابتدای سال بسیار بدی هم در سطح ۲۷ درصد داشته است. رشد ۱۲ ماهه ۱۱۲ درصدی هم چندان جذاب نبود. کاسپین عمده رشدش را در حدود ۷-۸ ماه ابتدایی سال ۹۸ تجربه کرد؛ اما در ادامه بیشتر در جا زد.
ثمسکن: گروه انبوهسازی به طور کل رشدهای عجیبی دارند، اما در سوی مقابل ریزششان هم سنگین است. ثمسکن هم تقریبا از این قاعده مستثنی نبود. این سهم تقریبا برابر با دلار پیش رفت، اما ریزش سنگین ۵۴ درصدی داشت. رشد ۴۶ درصدی از ابتدای سال هم نشان میدهد آنچنان جذاب نیست. گروه مسکن و انبوهسازی کمی پرحاشیه است و تا حدی کارشناسان نیز در تحلیل این سهمها اتفاق نظر چندانی ندارند؛ چراکه همواره اختلافهای زیادی از جمله بر سر ارزشگذاری زمینها وجود دارد. همچنین به دلیل مشغولیت در پروژههای ساختمانی، عمدتا این سهمها سود نقدی چندانی هم به سرمایهگذاران نمیدهند.
کیسون: شرکتی که پروژههای عمرانی بسیار زیادی داشته و بحث تجدید ارزیابی آن مدت زیادی داغ بود. از این رو در نیمه اول سال به شدت مورد توجه بود. اما در ریزش ۵۴ درصد ریخت که عدد زیادی است. مدت زیادی هم در صف فروش قفل شده بود و به آنصورت معامله نمیشد. در جهش ارزی آنچنان رشدی نداشت و تقریبا برابر با دلار صعود کرد. اما ارقام رشد ۱۰۶ درصد از ابتدای سال ۹۹ و ۳۲۸ درصد یکساله تقریبا نسبت به سایر سهمهای گروه بهتر بود.
همچنین برای خواندن تحلیل مشابه برای سایر صنایع به لینکهای زیر مراجعه کنید:
مقایسه رشد سهمهای صنایع غذا، بانک و سیمان در مقایسه با رشد نرخ ارز