در این برنامه سرمایهگذارشو همراه محسن ابوترابی، مدیر صندوق بازارگردانی تمدن به بررسی نقش صندوقهای بازارگردانی در بازار سرمایه پرداخته شد.
وی در ابتدا تعریف بازارگردان سهام را ارائه داد و گفت به شرکتهایی که از تشکیل صف خرید و فروش جلوگیری میکنند و به نقدشوندگی سهم کمک میکنند بازار گردان گفته میشود.
براساس تعریف سازمان بورس بازارگردانها سه هدف تنظیم عرضه و تقاضا، افزایش نقدشوندگی و محدودکردن دامنه نوسان توسط این صندوقها پیگیری میشود.
دو نوع صندوق بازارگردانی در بازار سرمایه وجود دارد، نوع اول صندوقهای بازارگردانی اختصاصی که صرفا به بازارگردانی یک نماد میپردازند و صندوقهای بازارگردانی مولتی NAV که همزمان به بازارگردانی چند نماد مشغول هستند.
در خارج از ایران هردوی اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند به فعالیت بازارگردانی بپردازند اما در ایران این وظیفه به عهده ناشر گذاشته شده است.
وی این نکته را مطرح کرد که بازارگردانان عموما از ارزش ذاتی حدودی سهم پایه مطلع هستند و با شیوه بازارگردانی خود این سیگنال را به بازار میدهند که خرید سهم در چه جهتی امری منطقی خواهد بود.
از جمله مزایایی که شامل بازارگردانها میشود این هست که آنها کارمزد معاملاتی پایینتری را شامل میشوند در طی این اتفاق صندوقهای بازارگردنی از پرداخت مالیات بابت فروش سهم معاف هستند تا بتوانند به نحوه بهتری این فرآیند را انجام دهند.