خطر بیماری وبا چقدر جدی است؟

خطر بیماری وبا چقدر جدی است؟
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • پسندیدن
اغلب افراد آلوده به وبا بی‌علامت بوده یا علائم خفیف دارند و با موفقیت درمان می‌شوند، با این حال در مواردی نیز به دنبال بروز اسهال حاد آبکی شدید، در صورت عدم رسیدگی، این بیماری می‌تواند منجر به ناتوانی شدید یا مرگ شود.

بیماری وبا یک بیماری حاد واگیردار است که می‌تواند در صورت عدم درمان، در عرض چند ساعت منجر به مرگ ناشی از کم آبی شدید بدن شود.

این بیماری با اسهال پرحجم، دفع مدفوع آبکی و استفراغ خود را نشان می‌دهد. بیماری وبا به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به باکتری ویبریو کلرا ایجاد می‌شود.

شیوع بیماری وبا، معمولا در مناطقی رخ می‌دهد که دسترسی کافی و مناسب به آب آشامیدنی سالم و نیز سیستم جمع‌ آوری فاضلاب مناسب وجود ندارد. باید توجه کرد که این بیماری از توانایی سرایت بالایی برخوردار است.

علائم ابتلا به بیماری وبا چیست؟

اغلب افراد آلوده به وبا بی‌علامت بوده یا علائم خفیف دارند و با موفقیت درمان می‌شوند. با این حال در مواردی نیز به دنبال بروز اسهال حاد آبکی شدید، در صورت عدم رسیدگی، این بیماری می‌تواند منجر به ناتوانی شدید یا مرگ شود.

با توجه به شرایط جمعیتی هر جامعه، ‌این بیماری می‌تواند سرعت همه‌گیری بالایی هم داشته باشد. مناطق حاشیه شهرها و کمپ‌های اقامت مهاجرین از خطر بیشتری برای وقوع همه گیری وبا برخوردارند.

اسهال بیماری وبا می‌تواند مدفوع کدر آبکی ایجاد کند. بیماری وبا می‌تواند در صورت عدم درمان، در عرض چند ساعت منجر به مرگ ناشی از کم آبی شدید بدن که ناشی از، از دست رفتن آب و الکترولیت‌ها است، شود.

هیچ کجای کشور با مشکل آب آلوده مواجه نیستیم

در روزهای گذشته نیز، احمد منتظری، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: به صراحت می‌توانیم اعلام کنیم که در هیچ یک از نقاط کشور یعنی در هیچ یک از شهرها و روستاها با مشکل آلودگی به باکتری وبا در شبکه‌های توزیع آب مواجه نیستیم.

او با تاکید بر اینکه حتی موارد خیلی جزئی‌تر نیز وجود ندارد که نشانی از وبا در آب وجود داشته باشد، اظهار کرد: درصد مطلوبیت میکروبی در شبکه‌های توزیع در بخش شهری و روستایی بسیار خوب ارزیابی می شود.

منتظری با بیان اینکه ۱۰۰ درصد نسبت به سلامت و بهداشت آب که بحث میکروبی و کلر آزاد باقی مانده است در شبکه‌های شهری و روستایی اطمینان داریم، تاکید کرد: این مساله نه تنها از طرف شرکت آب و فاضلاب کشور بلکه از طرف وزارت بهداشت که ناظر قانونی ما است تایید می‌شود.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه مواردی از وبا که اکنون در کشور ما مشاهده شده به دلیل ارتباط با مسافران خارجی و یا مسافرت خود افراد بوده است، گفت: فرایند کلرزنی و کنترل کیفیت آب در بسیاری از کشورهای منطقه به درستی انجام نمی‌شود.

به گفته منتظری علت اطمینان از کیفیت و سلامت آب در کشور به دلیل ۲۵ سال تلاش و برنامه‌ریزی است، به این دلیل است که زیرساخت‌های لازم ایجاد شده اکنون چنین اطمینانی از سلامت آب کشور وجود دارد.

او با بیان اینکه فقط حدود ۷۰۰ آزمایشگاه آب و نزدیک به ۲۰۰ آزمایشگاه فاضلاب در سراسر کشور وجود دارد که به صورت مستمر عامل‌های کلرزنی، میکروبی، فیزیکی، شیمیایی و موارد دیگر را کنترل می‌کنند، گفت: در خیلی از کشورهای همسایه چنین شرایطی وجود ندارد و شرایط بهداشت آب بسیار شکننده و ضعیف است.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت آب و فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه در عراق، افغانستان و پاکستان شرایط کنترل و سلامت آب به هیچ عنوان مانند ایران نیست، گفت: توصیه ما به مشترکان این است که تنها از آب‌هایی که مورد تایید و نظارت شرکت آب و فاضلاب است استفاده کنند چراکه در این شرایط به‌طور کامل اطمینان از کیفیت و سلامت آب وجود دارد.

منتظری ادامه داد: مردم نباید از منابع غیر مطمئن مانند چاه‌های کشاورزی، رودخانه‌ها و یا مواردی از این قبیل برای شرب استفاده کنند، آب‌های لوله‌کشی تحت پوشش شرکت های آب و فاضلاب مورد اعتماد است، هر شبکه توزیع آب غیرتحت پوشش شرکت‌های آبفا مورد تایید نیست.

منبع: مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر