شاخص S&P500 به مدار مثبت بازگشت
سقوط بازارهای جهانی به پایان رسید؟
- افزودن به علاقهمندیها
- اشتراکگذاری
- 2 پسندیدن
بورسان : بازار سهام آمریکا وارد فاز خرسی قدرتمندی شده است و آخرین معاملات انجام شده در کلیت بازار سهام آمریکا سیری نزولی را طی کرد. نماگر اصلی بازار سهام آمریکا یعنی S&P500 هم این اتفاق را به خوبی منعکس میکند. در آخرین روز معاملاتی هم بازار در حالی کار خود را پایان داد که عرضهها رو به پایان بود. شاخص S&P500 از سقف خود در ژانویه تا به امروز حدود 22 درصد ریزش داشته است.
برای اولین بار از سال 2020، پس از اینکه نماگر اصلی بازار سهام آمریکا پس از اینکه با عرضهها فزاینده کار خود را پایان داد، شاهد آن هستیم که معاملات آتی شاخص S&P500 گارد صعودی به خود گرفته است. پس از اینکه معاملات آتی وابسته به S&P500 روز دوشنبه کاهش 3.9 درصدی را ثبت کرد شاهد آن هستیم که قراردادهای آتی افزایش 0.5 درصدی را نشان میدهد. معاملات آتی NASDAQ100 هم افزایش 0.8 درصدی را نشان میدهند. این موضوع بیانگر آن است که سهام فناوری پس از شروع ساعت معاملاتی بازار سهام آمریکا میتوانند مورد اقبال نسبی معاملهگران قرار گیرند.
اکثر قریب به اتفاق بازارهای جهانی اعم از سهام و کامودیتی در هفته اخیر با فشار فروش همراه بودند. دلیل این اتفاق هم نگرانیهای شدیدی است که به واسطه رویکرد احتمالی فدرال رزرو در نشست پیش رو ایجاد شده است. به دلیل افزایش نرخ تورم در اکثر کشورهای جهان بانکهای مرکزی قصد اتخاذ رویکرد تهاجمی برای مقابله با آن دارند. آخرین اطلاعات منتشر شده در شاخص قیمتهای مصرفکننده در ایالات متحده ترس از افزایش بیشتر قیمتها را تقویت کرد. زیرا ماه قبل تورم به 8.6 درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در بیش از چهار دهه اخیر رسید. S&P 500 در چهار جلسه معاملاتی متوالی گذشته کاهش یافته است و بیش از 10 درصد از ارتفاع خود را از دست داده است.
فدرال رزرو قرار است چهارشنبه پس از نشستی دو روزه، تصمیم سیاست پولی خود را منتشر کند. وال استریت ژورنال گزارش داد که سیاست گذاران در حال بررسی یک افزایش غیرمنتظره 0.75 درصدی نرخ بهره هستند. به گفته تحلیلگران برخی از سرمایهگذاران پس از کاهش قیمت شدیدی که بازارها تجربه کردهاند، قصد خرید دارند و این موضوع را میتوان در رویکرد آنها در معاملات آتی بازار دید.
رویکرد سرمایهگذاران در اوراق قرضه آمریکا
بازار اوراق قرضه نیز به ثبات نسبی رسیده است. بازدهی اوراق قرضه 10 ساله خزانه داری از 3.371 درصد در روز دوشنبه به 3.299 درصد کاهش یافته و پس از چهار روز افزایش متوالی مجددا به جهت معکوس تغییر جهت داده است. بر اساس تحلیل دویچه بانک، بازده اوراق کوتاه مدت نیز کاهش یافته است. دیگر موضوع کاهش بهره اوراق دو ساله از 3.279 درصد در روز قبل به 3.265 درصد است که پس از بزرگترین جهش دو روزهای که پس از سقوط Lehman Brothers رخ داده است، بیسابقه است.
اعلام وضعیت بورسهای جهانی
جهش آغازین شاخص Stoxx Europe 600 به سرعت محو شد، با این که این برآیند نوسانات در پایین ترین سطح یک ساله خود بود، نشان میدهد نگرانی ها در مورد سیاست انقباض پولی تهاجمی کاهش نیافته است. بازده اوراق قرضه در بیشتر کشورهای اروپا ثابت بود، اما پس از آن که دادهها نشان داد قدرت مخارج خانوارهای بریتانیا کاهش یافته است، قیمت اوراق قرضه افزایش یافت.
طبق گمانهزنیها در سه ماهه پیش رو قرار است بزرگترین زیان ترکیبی برای اوراق قرضه و سهام جهانی در تاریخ ثبت شود. بر اساس دادههای مربوط به سال 1990 بالاترین تورم در نسل حاضر که به موجب اختلالات زنجیره تامین و بازارهای کالایی که به دلیل مبارزه چین با کووید و جنگ روسیه و اوکراین رخ داده، چشمانداز اقتصاد جهانی را متزلزل کرده است. سوال بزرگ این است که آیا فدرال رزرو و سایر بانک های مرکزی بزرگ، با سختتر کردن شرایط مالی، اقتصاد خود را وارد رکود خواهند کرد؟
ترکش سیاستهای فدرال رزرو در بورس تهران
S&P500 کار خود را در شرایطی متعادل رو به بالا آغاز کرده است و سوال اصلی که اینجا مطرح است آن است که آیا ریزش بازارهای جهانی به اتمام رسیده است و بازارهای دیگر اعم از کامودیتیها دیگر منتظر ریزش نباید باشند؟ اما بنظر میرسد با اتخاذ سیاستهای انقباضی از سوی فدرال رزرو و افزایش نرخ بهره به میزان 0.75 درصد میتواند بازارها را با رکودی جدی مواجه کند. این اتفاق که ریزش نرخها در بازار کامودیتی را هم میتواند در پی داشته باشد، احتمالا تاثیر قابل توجهی بر نرخهای شرکتهای صادراتی بورس طهران بگذارد.