آمار عجیب از پرداخت یارانه انرژی در ایران

آمار عجیب از پرداخت یارانه انرژی در ایران
  • افزودن به علاقه‌مندی‌ها
  • اشتراک‌گذاری
  • پسندیدن
طبق گفته رئیس گروه بهره وری و مدیریت مصرف انرژی شرکت توانیر در میان کشور‌های جهان بیشترین یارانه انرژی با ۸۶ میلیارد دلار در ایران پرداخت شده است.

فرح جمالزاده درهمایش مدیریت مصرف بهینه انرژی برق در خانواده‌ها گفت: ایران دربیشترین یارانه انرژی جهان در ایران پرداخت می‌شود تولید برق از گاز طبیعی رتبه چهارم و در زمینه فرآورده‌های نفتی رتبه هفتم جهانی را دارد و ۹۵ درصد تولید برق در نیروگاه‌های حراتی با مصرف سوخت‌های فسیلی مانند گاز طبیعی، گازوئیل و مازوت صورت می‌گیرد.

رتبه اول ایران برای پرداخت یارانه انرژی در جهان

رئیس گروه بهره وری و مدیریت مصرف انرژی شرکت توانیر یادآورشد: در ایام گرم سال الگوی برق ۳۰۰ کیلو وات ساعت و در شرایط عادی ۲۰۰ کیلو وات ساعت است. در کشورمان ۸۶ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت شده که ۱۹ درصد GDP را شامل می‌شود و سهم هر ایرانی در سرانه انرژی حدود یک هزار دلار است که رتبه اول پرداخت یارانه انرژی در جهان را داریم.

این کارشناس یادآورشد: بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران نگران کننده است و در حال حاضر مصرف ما ۶۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی برای تولید کالا و خدمات مشابه است

وی گفت: مجموع مشترکین برق در کشور ۳۸ میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک است و سالانه نزدیک یک میلیون مشترک جدید نیز به این مجموعه اضافه می‌شود که باید نیاز آن‌ها تامین شود. ۸۰ درصد مشترکان برق کشور خانگی، ۱۳ درصد تجاری، ۵ درصد عمومی، ۱.۳ درصد کشاورزی و ۷ دهم درصد نیز صنعتی هستند.

کاهش مصرف برق در ادارات

وی با اشاره به ضرورت کاهش مصرف انرژی در ادارات نیز اظهارداشت: میزان مصرف انرژی برق در ادارات حدود ۱۴ هزار گیگابایت، مصرف گاز بالغ بر ۱۳۰۰ میلیون مترمکعب است که این ظرفیت موجود می‌تواند با برنامه ریزی و مشارکت کارمندان تا ۵۰ درصد کنونی کاهش یابد. پیشنهاد می‌شود در هر اداره با تعیین یک مدیر انرژی، بر نحوه اجرای برنامه‌های کاهش مصرف و مدیریت انرژی نظارت جدی شود.

راهکار‌های کاهش مصرف برق

وی با اشاره به برخی راهکار‌های کاهش مصرف برق گفت: تنظیم دمای کولر‌های گازی بر روی ۲۵ درجه سانتی گراد، استفاده از دورپایین و کند کولر‌های آبی، استفاده از نور طبیعی روز و خاموش کردن لامپ‌های اضافی و استفاده نکردن از وسایل پرمصرف برقی مانند اتو، جاروبرقی، لباسشویی، ظرفشویی در ساعات اوج بار ۱۲ تا ۱۸ و ۲۰ تا ۲۳ بعدازظهراز جمله راهکار‌های ساده‌ای است که شهروندان می‌توانند با توجه به آن در مدیریت مصرف برق مشارکت کنند.

وی گفت: همچنین نگه نداشتن وسایل برقی نظیر تلویزیون و ماکروویو در حالت انتظار و خاموش کردن آن در زمان‌هایی که استفاده نمی‌شود، سرویس دوره‌ای وسایل برقی، استفاده از لامپ و چراغ ال‌­ای‌­دی، استفاده از نور طبیعی در منازل و ادارات از دیگر راه‌های کاهش مصرف برق است.

منبع: صداوسیما

اخبار مرتبط
پیشنهاد سردبیر